Jump to content

Ventilace, světla (občas), stěrače, ostřikovače, blinkry - nejedou, nedaří se vyřešit.

Pajuslimbus

Recommended Posts

Zdravím,

rád bych Vás požádal o radu v řešení popsané situace.. Superb I, 2.5tdi rv.  2004.

Za běžné cesty začal v jednom kuse troubit klakson.. - zastavil jsem, vypl motor, nastartoval - troubil stále.... Vytáhl jsem pojistku a přestal. Po jejím zpětném zasazení funguje v pořádku.

Spolu s klaksonem - který jako jediný jede, nefungují stěrače, ostřikováče, občas nejedou světla, nefungují blinkry - výstražný fungují.

Prozkoumal jsem fórum a došel k závěru, že by na vadě mohl být "ořech" spínací skříňky - resp. spínač startéru. Ten se vyměnil minulý týden a problém se nevyřešil ani nezlepšíl.

Pojistky zkontrolovány vše ok.. Pojistky 12V od komfortky u pedálu a ukostření taky prošlo kontrolou - vše v pořádku.

ŘJ žádný problém nehlásí.

Nevíte prosím, kde hledat závadu popř. co jí může způsobit? V servisu, ač to není autorizovaný, si s tím moc neví rady.

Díky moc všem za čas a rady.

Edited by Pajuslimbus

Začal bych kontrolou všech kostřících bodů dle DP (dílenská příručka)elektrická schemata (http://forum.skodahome.cz/topic/102140-d%C3%ADlensk%C3%A1-p%C5%99%C3%ADru%C4%8Dka-a-u%C4%8Debn%C3%AD-pom%C5%AFcky-superb-i/). Je tam stránka, kde všechny jsou nakreslené (zejména kostřící bod vlevo u A-sloupku, pod kobercem a v motorovém prostoru...

Dále sundej dekl po volantem. Uvidíš tam tlusté červené kabely s očkama na 10klíč (propojení s kladným pólem v kabelovém svazku přístrojové desky-říká se tomu svorka 30). Zkontrolovat dotažení, ev.dotáhnout

Rovnou postupně projeď a prostříkej všechna relátka, která tam uvidíš

Pokud nic z toho, budeš muset jít po kabelových svazcích, trochu noční můra...

Ahojte,

Teď jsem vyjel ze servisu a tak pro uzavření celé věci se jdu podělit s výsledkem. Závada byla v relé a pojistkove skříňce. Defakto tam došlo k menšímu "vypálení". Kontakty očistil, opravil, funguje. Otázkou je na jak dlouho :) pak by to chtělo vyměnit celou skříňku.

Přikládám foto, třeba to někomu pomůže. Díky moc :)

post-34083-0-01440000-1453894444_thumb.j

post-34083-0-40984900-1453894469_thumb.j

• Pozitivní 1