Přejít na obsah

Únik chladící kapaliny


Tamraton

Doporučené příspěvky

S tím kartonem to zkus, ale pokud na něm nic nebude, ještě to nemusí znamenat, že ti ho papá motor. Měl jsem dost velký únik na dvou místech, ale až dolů se nic nedostalo. Topná trubka - všechno kapalo na blok motoru a hned se odpařilo, O kroužky a příruba na výměníku topení - absorbovalo se do těsnění mezi motorem a kabinou.

Editováno: , autor: mambo
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak dnes jsem měnil olej pač mi začal při jízdě blikat a 3x signalizace. Takže komplej filtry a olej. Zatím po 10km olej ok. žádný kontrolky. Nicméně zpět k předešlému problému unik chl. kapaliny. Tak sem se díky oleji dostal pod auto a objevil toto. Kdo to už viděl ? Je v pr... celý chladič nebo jen nějaká "blbost"? Jinak fabia 1.2 47kw 2004. nájezd aktuálně 220 001 :D :) 

22.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky bych to tak udělal, pořádně utřít okolo a pak se podivat, kde to uniká. Podle toho bych postupoval dál. Pokaždé, když jsem měl nekde únik, tak po vyndání přislušného dílu na něm byl něco jako růžový rosol od chladičky. To je také vodítko, jak zjistit přesně místo a co vyměnit.

 

Edit: Když už to budeš dělat, bylo by dobré vyměnit chladicí směs za novou.

Editováno: , autor: mambo
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tu chladící mám právě novou :( nalil sem 3l a zjistil jak to takhle hezky uniká. Ještě tu 2 litry mám. Nicméně jak zjistím jaký O kroužek na tu spodní hadici potřebuji ? Aniž bych to vyndal ? ( potřžebuji pak dojet pro nové :D Mám tušení že to je tou spodní hadicí, ale to čidlo taky nevypadá čistě. Omrknu obojí. Čekám až mi přijde hever. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dalo by se to najít třeba tady https://forum.octaviaclub.cz/topic/32845-etka-online/  Je tam odkaz ETKA škoda katalog, tak se podívej podle kodu motoru a jsou tam čísla origo dílů.

 

Pravděpodobně to bude tohle číslo dílu N90765301, ale raději se podívej podle tvého motoru.

Editováno: , autor: mambo
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...