Přejít na obsah

Zadní podběhy


JAN-roomik

Doporučené příspěvky

  • o 2 měsíce později...

Dovolím si občerstvit téma pár poznámkami po provedené montáži na citigo 2016, třeba se budou někomu hodit. Předně velký dík za tohle vlákno a hlavně návod od Sir_Jarek, protože by to podle něj udělal i můj malý syn :-)!
1. K seznamu dílů - místo rozpínací matice 811807577C mi Kelly dodalo nějaký nesmyslný díly. Zjistil jsem u VW, že je nahrazují maticí díl č. WHT003737. Koupil jsem tedy ty, vyzkoušeno, pasuje to.
2. Nejhorší fází práce byl výplach podběhů. Nechápal jsem, kolik materiálu se po jednom roce se vyplavilo z podběhů, a to zejména na straně s hrdlem nádrže. Tady si člověk říká, že ta úspora škodovky je totálně nesmyslná ... Na čištění se mi spíš než houba osvědčil smetáček.
3. Nalezení otvorů - jednoznačně doporučuju přiložit podběh a fixem označit místa otvorů. Pozice děr +/- maximálně pár milimetrů přesně odpovídala.
4. Zvolil jsem metodu vyříznutí čtverečků, zpětně bych možná uvažoval o sloupnutí kruhové samolepky. Nemám ruce chirurga, a nepoškrábat hranu plechu při snaze o vyříznutí dokonalého čtverce se úplně nedařilo. Takže proběhl nátěr, jeho účinek je asi diskutabilní, protože matice se následně při zamáčknutí přes hranu šoupou a dost možná povrch hrany znova naruší. Použil jsem ale doporučovanou vazelínu, kterou jsem dal i na lemy matic, měla by to snad na nějakou dobu utěsnit. Zacvaknutí matic bylo bez problémů, vrstva plastizolu nevadila (toho jsem se trochu bál).
5. Držáky lepené na hranu nárazníku - tady je zřejmě rozdíl ve tvaru nárazníku oproti Up, protože cca 7 cm spodního konce nejde přilepit. Respektive to šlo, ale po několika vteřinách se odtrhne zpět, a to i se zbytkovou barvou, která je na vnitřku nárazníku. Ovšem tohle vůbec nevadí, jeden šroub je sice montovaný do vzduchu, ale jako celek to drží pevně. Možná by šel konec držáku podlepit třeba vrstvou tmelu, možná nahřátím přinutit k držení pozice, ale neřešil jsem (věděl jsem od luky.daniel, že to drží i tak :-)).
6. Osazení podběhů - dával jsem s tlumením na eUp!, na vnějším spodním rohu nárazníku podběh úplně nekryje. Je tam odkrytý růžek nárazníku dohromady tak max. 5 cm2, podobně velký mám třeba i na předku. Je to takové místo, kde to ničemu nevadí a není to nic, co by na první pohled nějak upoutalo.
Výsledek za to určitě stojí, subjektivně se i hluk od zadku snížil, ale to může být jenom psychický a odpovídající částce za díly :-).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jsem odlepil celé kruhové záslepky, přestříknul zinkem ve spreji, pak jedna vrstva ochrany podvozku ve spreji, pak jsem zacvaknul ty matice, jejich střed s otvorem pro vrut jsem zalepil páskou a celé to zase přestříknul dvěmi vrstvami ochrany podvozku. Tak to snad vydrží. Jinak je vhodné vždy po zimě ty podběhy vyndat (vpředu i vzadu) a vymít vodou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...
  • o 2 týdny později...
V 30. 9. 2017 na 8:35, Galileo2209 napsal:

Nevíte jestli nenastala nějaká změna po faceliftu? Pochybuji že je tam začali dávat, ale měnil se zadní nárazník tak jestli budou pasovat.

Hmmm nemyslím si, origo lepící díl je stejně trochu odlepený, pokud to budeš lepit přesně podle návodu - ale drží to i tak festově... Hlavně kup origo na VW e-UP! 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 30. 9. 2017 na 8:35, Galileo2209 napsal:

Nevíte jestli nenastala nějaká změna po faceliftu? Pochybuji že je tam začali dávat, ale měnil se zadní nárazník tak jestli budou pasovat.

Nastala drobná změna se zadním nárazníkem. Zadní lapače nečistot nejdou namontovat. Zadní podběhy ve standardu nepřidali. Takže zadní podběhy musíš nechat domontovat. Jdou ještě přikoupit přední lapače nečistot, ale zadní lapače ne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Zadní lapače nečistot, nepíšou tam nic že by by to nešlo na 2017 :

http://eshop.skoda-auto.com/cz/cs/b2c/lapace-necistot/zadni-lapace-necistot-1st075101ax/0/1/24/43/1001 

 

No, uvidím v pondělí, jdu si objednat červené 5ti dvéřové 55kW Citi Go FRESH :-) Hned se i zeptám na zadní podběhy. Budu objednávat u Nás v zákaznickém centu (Ml.Boleslav) , tak nevím co k tomu budou vědět ...

Editováno: , autor: LubiCzech
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zadní lapače myslím ( tyhle jsou přední http://eshop.skoda-auto.com/cz/cs/b2c/predni-lapace-necistot-citigo-1st075111ax ) ne podběhy. Zadní podběhy jdou namontovat, ale prý zadní lapače ne. Zadní šly dřív, Info od prodejce .Mám také namontované podběhy spolu s koupí vozu.  Jinak zadní podběhy jsou dost důležitý, viděl jsem už citigoučka bez nich a spodek u zadních kol byl dost zapráskanej. Když vidim co se všechno na podbězích zachytí na mym autě když projedu nějakým lehčím terénem, tak jsem za ně vděčnej ;). Jestli ovšem zadní lapače skutečně jdou namontovat na FL verzi, tak mám asi špatný info od prodejce.

 

Editováno: , autor: davidek7
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 4 minutami, LubiCzech napsal:

Je pravda že v konfigurátoru zadní lapače nejsou , ale nejsou tam ani podběhy :-) 

Jak jim mám vysvětlit že tam chci dát hned podběhy, když je vlastně ani nenabízejí ?  

podběhy nebyly nikdy, protože ty se montujou z VW UP . To je asi největší rozdíl mezi UP a CITIGO . Pokud prodejce prodává i VW jako třeba Louda auto, tak stačí když jim řekneš, že tě štve, že citigo nemá zadní podběhy a víš, že jdou namontovat z VW UP (eUP) a že je tam chceš a že jim dáš čísla dílů k objednání. Kolem 5000 (material + práce) by ti je měli namontovat. Alespon tak to udělali mě.

 

Editováno: , autor: davidek7
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mě to udělali, byl jsem s nima dohodnutý, když už jsem auto objednával. Rovnou jsem jim řekl, že ho koupím, ale ne bez podběhů a že si montáž a díly zaplatím. Jinak zadní lapače nejsou asi tak důležitý jako ty podběhy. Za optání nic nedáš....  Další varianta je rovnou se jet dohodnout k jinýmu prodejci, který prodává jak Skodovky tak VW a vysvětlit mu problem. Měli by ti je namontovat. Určitě se vyplatí do toho investovat 5 klidně i 10 litrů podle mě. Několikrát najedeš na nějakou vedlejší štěrkovou cestu a spodek dlouho nemusí vydržet. A kor ted, v zimě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 12 minutami, mamut z napsal:

Ty na ktere si dal odkaz mam namontovane,nemyslel jsem zadni podbehy.Pri koupi jsem chtel jenom predni,ale asi me spatne pochopili.Kdyz jsem auto prebiral tak uz jsem mel nainstalovane i zadni.

hmmmmmmmmm, tak mam teda špatný info. Dík za info . Jinak podle mých zkušeností 6000km najeto. Jsou důležitý přední lapače( chrání spodek auta) a zadní podběhy (chrání vnitřek zadku). Zadní lapače zas tak důležitý nejsou (bordel odlítá na podběh pokud je namontovaný a za auto). Ale mít je tam, je samozřejmě +

Editováno: , autor: davidek7
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je asi ono, u starší verze se nevrtalo nikam, jen se šroubovalo jako u předních lapačů. Ale samozřejmě je to + pokud vrtání ničemu neublížilo. Možná proto, že byly Zadní lapače určený pro model 2011 - 2016 ,byla nedávno v e - shopu na ně sleva. 

Editováno: , autor: davidek7
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 26 minutami, LubiCzech napsal:

To jsem tady dočetl... Jde o to , zda budou ochotni podběhy namontovat ještě před předáním auta, abych vyjel ze Zákaznického centra s podběhy. No uvidím co zítra řeknou.

Jinak info a detaily o zadních podbězích, jako jsou čísla dílů, popis montáže atd. mám z týhle sekce. Tímto bych chtěl poděkovat za zde zveřejněné rady a příspěvky. Díky ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, prodejce dá slevu max +-16 tis když se člověk snaží :lol:. . Citigo se asi moc dobře neprodává i když nechápu proč. Pokud nemáš rodinu a jezdíš převážně sám nebo ve 2 a neřešíš výkon ale usporu, tak je to nej auto :D .Kup auto a rovnou to začni řešit. Fakt se investice do nich vyplatí pokud chceš aby ti auto vydrželo dlouho. Najdi si prodejce, který prodává Skodovky spolu s Volkswageny a tam se dohodni. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Výhodou zadních zástěrek u Citiga je, že se daleko míň špiní zadní sklo. Nevím, jak je u teď u modelů po FL, ale u modelů před FL lze namontovat podběhy i zástěrky dohromady. Je ale nutný v horní části zástěrku provrtat, i nánarník a fixovat ji šroubkem. Spodní část zástěrky se fixuje origo způsobem (šroubkem).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...