Přejít na obsah

Zadní podběhy


JAN-roomik

Doporučené příspěvky

Zadni podbehy uspesne namontovany. Pokud se clovek drzi predpripravenych der, tak skutecne konec podbehu nelicuje se spodni hranou narazniku. Pokud chcete mit podbehy a zadni lapace, je nutno montovat nejprve lapace a nasledne podle neulomenych koliku (vzdy se mi ulomil aspon jeden a pokazde jiny a to uz jsem to delal 4x) vyrezat diry do drzaku, ktere se lepi na naraznik. 2 hodiny prace vcetne montaze lapacu, avsak na heveru v urovni prsou. Kdybych to mel delat na heveru u silnice, ohybana zada by potrebovala castejsi pauzu.

 

Na suche silnici mozna rozdil poznat neni, ale na mokre, zasnezene a zejmena posypane je rozdil znat ihned. Jen se mi po tomto "ztiseni" zda, ze vice slysim motor :-) :-) :-)

 

Jinak skodovka ma montazni navod na podbehy a davaji se v pripade, ze nekomu zacne reznou lem kolem vika nadrze. Montazni navod je nachlup totozny s Jarkovym. Jarku, diky za super dokundamentaci.

IMG_20171215_093403.jpgIMG_20171215_091141.thumb.jpg.187a746686497aac78331077ae634f5a.jpg

Editováno: , autor: Šutrák
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

:aggressive:Plagiátoři!! :angry:  :D:D ..... kde je ten Škodováckej návod k vidění? 

 

... No to tam ty podběhy dává Škodovka brzo :wacko: když už je díra v plechu :kol-44: ...to je jako měnit olej až když se to zadře... 

 

Jo, nešly by ty kolíky lapačů po montáži zaříznout do roviny s vnitřním povrchem nárazníku? Že by se nemusely řezat díry do držáků... (nevim, zadní lapače nemám...) ... nebo vrtat dírky najednou i do už nalepených držáků...

Editováno: , autor: Sir_Jarek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V tom montaznim navodu je na prvnich dvou stranach popsano osetreni toho reznouciho mista pripadne vymena bocnice a nasledne doopatreni je montaz podbehu.

 

Koliky by seriznou sly, nicmene vadi jen dva ze ctyr samotnemu podbehu. Nelze vsak ale montovat nejprve drzaky podbehu a az pak lapace. Nesly by navleknout "zarezavaci podlozky" na ty koliky.

 

Prvni strana toho navodu. Slibil jsem vsak, ze ho verejne ukazovat nebudu..

IMG_20171215_091609_uprava.jpg

Editováno: , autor: Šutrák
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Mel by jsi si durazne pohovorit se svym prodejcem..... A nepouzivat slovo "urcite" :-) Mimochodem, byl jsem u rozbalovani tech dilu a byl jsem i u montaze. Preci jen, montazni postup od ŠA nepocita se situaci, kdy chces mit i zadni lapace a je treba tam jiste upravy. Navic jsem chtel mit vhodne osetrene jiste otvory :-)

 

IMG_20180128_212341.jpg

Editováno: , autor: Šutrák
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Klasika, vam to udelame jen za material ne? Kamosi preci ... a leda hovno ... 99% kupujicich na fora nechodi/cenu nezjistuje/neni schopno/nechce zjistit ... a tak toho vyuzivaji ... prodejci bych to normalne rekl, ze chodis an foruma nekdo tam postnul toto, s tim ze to je normani cena ... to uvidis tech vymluv ... ale uz si daji pozor

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 23 hodinami, Aleš_BX napsal:

podběhy manontovány v rámci předprodejního servisu jen v ceně měteriálu, tedy za 3 560,- Kč vč. DPH.

To oblbování zákazníků s "jen v ceně materiálu" je hnusný, ale jinak je ta částka i s cenou za montáž OK, za míň bych to nedělal.

 

Mě stál matroš u VW Louda Teplice 4/2016 3080,-Kč u ŠA to bejvá o něco levnější.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Těch 2942,10 - to by tak nějak odpovídalo ceně za podběhy (+adaptéry, držáky, montážní materiá kompletl) i s DPH. Něco mohlo podražit, ale o tolik...? Zkus se dotázat i jiného prodejce ŠA, třeba i mejlem, soupisku materiálu najdeš na 1 straně tématu.

 

Anebo se na to vyflákni a jezdi... :) (i když vědět, jestli mě někdo tahal za nos, se hodí pro příště...)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 měsíců později...

Jenom pro inspiraci, kdyby nekdo vahal. Na tridverak sedi podbehy take. Je to dobra investice pokud si chcete nechat auto dele. Podbehy jsou plne jemneho pisku ktery bude pusobit jako dobre abrazivo kolem hrdla nadrze. Cena vsech dilu po 1.8.2018 je 3205 kc. Diky za navod, slo to pekne. 

20180804_110256_HDR.jpg

20180804_100705_HDR.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jsi dabel, pustit se do toho na parkecu :palec2:

Objednal jsem se na ne v Kromerizi u Pauluse, kde jsem auto kupoval a kdyz jsem se na ne ptal, nabidli mi original SKODA, tak uvidim co to bude za "nadheru" . Budu muset projet vlakno, protoze mam pocit, ze se tady resili jen tenke nevhodne Autokelly a original UP!. 

EDIT: jj, nasel jsem tady i zminku o original SKODA 

Editováno: , autor: aldav
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Včera jsem sehnal z vrakoviště zadní podběhy na své citigo, ale asi s nějakou inovací od VW. Čísla dílů jsou 1S0810971D a ...972D. Zajímavé na nich je, že vpředu mají kus plastu, který by měl zřejmě nahradit ten adaptér mezi podběhem a prahem, viz foto. Ještě musím pořídit spojovací materiál, ale až bude čas, tak si to minimálně zkusím přiložit "nasucho".

 

PS: Bohužel nemám ETKU a ty internetové mi nepřijdou moc aktuální, index D jsem tam nenašel. Nemáte někdo novou verzi ETKY na VW, kde jsou tyto díly? Zajímalo by mě, jestli i nějak nezměnily ty držáky, co se lepí na nárazník.

IMG_0337.jpg

IMG_0340.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
V 4. 8. 2018 na 22:55, Oplocký napsal:

dej potom vědět, nechal bych to v kromclu taky udělat. včera jsem si dovezl citi 2017

 

Pridavam detaily od Pauluse Kromeriz . Jejich jednani bylo profesionalni, trvalo to 2 hodky a ja si mezi tim prosel zameckou zahradu. . Co me ale vytocilo, nedal jsem jim souhlas s marketingovym obtezovanim a hned druhy den sms a email, jak jsem byl spokojeny . Co me zaskocilo, ze mam pocit, ze auto je nejak hlucnejsi, slysim vic motor, coz je samozrejme blbost a rozumove to davam za vinu svemu momentalnimu prepracovani, nebo chybe v Matrixu, ale celou cestu  domu me to pekne sra...lo  :D:rolleyes: 

 

 

podbehy .jpg

Editováno: , autor: aldav
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Zdravím, chci se zeptat zda už Citigo nyní nemá zadní podběhy z výroby ? Nemohlo se to změnit s příchodem M.R.2019 ? Včera jsem se chtěl totiž zeptat na cenu případné montáže v Havex Mladá Boleslav a pán mi říkal že je montují (z vw e-up) ale že v aktuální etce je vidí už jako součást vozu Citigo s číslem dílu 1S0 810 971C . Na výrobu auta musím ještě dva týdny čekat a až pak se dozvím VINko a prý na základě VINka to v počítači pán zjistí jestli skutečně na autě budou z výroby nebo ne. Nemá někdo doma nové Citigo ? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Také už tomu přestávám věřit, ale pán to byl jiný, navíc mooc ochotný a jsem u nich domluvený na tý montáži podběhů že pouze přejedu (2km) ze zákaznického centra novým autem k nim a na počkání podběhy namontují za 3300 Kč včetně DPH 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ok, díky za cenné informace, loketku a přední lapače (jsou nyní v akci na škoda e-shopu) si namontuji sám. Zadní lapače asi moc nedávají smysl když tam budu mít ty podběhy viď ? Vrtat se mi do nového auta nechce a dle fotek zde na fóru to ani nevypadá moc dobře v kombinaci s podběhy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...