Přejít na obsah

Zadní podběhy


JAN-roomik

Doporučené příspěvky

Tak chtěl jsem to nastříkat protože je to domlaceny od kamínků za 3 roky docela dost. Abych předešel rezavění kdyby to už někde bylo trošku chycený. Můžu se zeptat jaké příslušenství potřebuju k uchycení? Nebo už to přijde s tím?

Editováno: , autor: Jan Vincenec
Chybí text
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 3 týdny později...

Teď o víkendu jsem je zrovna namontoval. Všem v diskuzi děkuji za rady a vytvořené návody. Jen pro info originál podběhy a vše potřebné pro montáž o trochu podražilo. Kompletní díly a součástky zakoupené u prodejce Škoda Auto teď vyjdou na 3.999,- Kč.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 7 měsíců později...

Já mám jedno z prvních CitiGo, tzn. nemám v kastli nachystané montážní otvory. Nechtěl jsem nic vrtat a ničit protikorozní úpravu, protože na těchto místech není o chronickou vlhkost a následnou korozi nouze.

Tak jsem to vyřešil tak že jsem podběh pořádně umyl a inkriminované místa odmastil a nalepil jsem tam "mamutem" nerezové šrouby s velkou hlavou (protože mám TIG, tak jsem si je vyrobil z normálního nerezového šroubu na jehož hlavičku jsem přivařil nerezovou karosářskou podložku - tlustá, velkoplošná). Víc napoví obrázky.

Použil jsem originál montážní sadu i podběhy, v zadní části pod nárazníkem jsem je lehce zastřil nůžkami na plech aby navazovaly na nárazník.

 

Podběh jsem ještě lehce polepil antivibrační protihlukovou folií, ale stejně je antihluková úprava zadní části CitiGO strašná a hluk od zadní nápravy je pořád slyšet, takže se chystám celý kufr, zadní podběhy a podlahu (ten holý plech) stejně pořádně polepit a zatlumit.

IMG_20191010_083643.jpg

IMG_20191010_083625.jpg

IMG_20191013_110754.jpg

IMG_20191013_110249.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ta hlučnost od zadní nápravy byla děsná, hlavně za deště to hodně rezonovalo. Mně hodně pomohlo, když jsem ty podběhy v kufru polepil asfaltovými izolačními pásy a na ně pak samolepící koberec. Jednak se skryl ten nevzhledný plech v kufru a také se významně snížila ta hlučnost. Společně s těmi plastovými podběhy to pomohlo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

V prve rade bych rad podekoval @Sir_Jarek za skvely navod, vymena podbehu na 5D Citigu 2017 provedena uspesne. Nicmene mi vrta hlavou jedna vec. Objednal jsem dily presne ze Skodovacke etky. Tedy dily urcene primo pro Citigo. Ne z Up! (prikladam obrazek cisel objednanych dilu). Co me nemile prekvapilo jsou 2 veci. Nalepovaci drzak ma uplne spatny dvar ke konci. Na obou stranach dolnich par centimetru nekopiruje tvar narazniku a vzdy se odlepi. Je to normalni, nebo mam spatny dil? Je to asi dano tim, ze je to na tvar narazniku pro Up. To Skodovka doopravdy nema drzak 100% pasujici ne jejich naraznik? A dalsi vec je presah podbehu viz fotky. Naraznik jsem upevnil do z vyroby vyrazenych der a sel podle navodu, navic presah je na obou stranach stejny, tak to snad neni chyba postupu. Je mozne ze mam spatny dil, ikdyz ma Skodovacke cislo? Nebo je to dalsi pripad kdy Skodovka nema dil, ktery je presne pasujici na jeji naraznik? Diky vsem.

83FEAADE-56B8-4420-B0A3-9E57F4D0D169.jpeg

3BD1AEB9-5F44-4759-AB7D-2B7B9EE207E1.jpeg

DD64A6D6-73B9-49C1-9245-0164DC060004.jpeg

4F30CDBA-B22D-4BE1-A916-D00C3B8D7184.jpeg

A2BF7958-7527-409E-BE84-70195FCD0260.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 2 týdny později...
  • o 9 měsíců později...

Zdravím všechny. Chtěl bych se zeptat....táta má CITIGO rok výroby 2014 VIN: TMBZZZAAZFD600483..... Chci mu tam namontovat podběhy.... Dokážete někdo zjistit prosím, jestli podle VIN jsou tam ty montážní otvory v podběhu.... Nebo mi to dokáže říci pouze prodejce....Díky moc....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 8 měsíců později...

Zdravím všechny, teprve teď jsem se rozhoupal ke koupi podběhů. V předešlých příspěvcích jsem četl, že někdo do karoserie musel vrtat otvory ve tvaru čtverečku abyc se tam vešly ty plastové rozpěrné věci na šroubky. Předpokládám, že se to týkalo modelů bez přípravy (tedy přelepených - přelakovaných otvorů).

Nemusím tedy do karoserie nic vrtat.....jen si to chci ověřit....to bych se na podběhy vykašlal.  

- ještě se zeptám, čím jste kdo odstraňovali ten plasitizol (nožík, šroubovák.....?)

MR 2015, VIN: TMBZZZAAZFD600483

 

Díky moc všem....

 

 

Editováno: , autor: Marcelius
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jeden podbeh namontovany. Najít ty otvory je masakr. Podle materiálu, ktery  jsem dostal, jsem dal 3 plastové kruhové rozperne matice do vnitřní části podbehu, tedy směrem k nápravě a dvě hranaté plastové matice do dvou vnitřních otvoru blatníku směrem ven... Snad jsem to udelal správně. Jen ještě nevím co s tou části viz foto u spodní strany nárazníku.... IMG_20230825_200359.thumb.jpg.e5409938de0dd1a4d4fd73ca4bd5c73a.jpg

Editováno: , autor: Marcelius
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Zdravím vespolek, včera jsem provedl montáž podběhů na Citigo. Co se týká seznamu součástí, vše sedí až na počet plastových matic. Do vnitřní části směrem ke středu vozidla jsem použil tři hranaté černé matice, jednu stejnou na přichycení nárazníku zespodu, kde už nelze použít tu obdélníkovou matku, Dvě bílé plastové na venkovní stranu vozidla, k tomu 9x šroub. Celkem tedy 4x bílá matka N 10621301 , 8x černá rozříznutá hranatá matka 811 807 577 C  a 18x šroub. Ten poslední druh matic nebyl použit, nevím na co. Nalepovací lišta po nahřátí se dá krásně dotvarovat, aby pěkně dosedla celá, nalepil jsem na dorazy. Lem je za kolem asi 10cm od spoda širší a měl by zřejmě překrývat část nárazníku, tak jsem ho i namontoval. Bylo ale potřeba spodní šroub v nárazníkové liště podložit cca 5mm. Eventuelně by se dal podběh seříznout, pak by spodní část zapadla za kraj nárazníku. Případně mohu nafotit. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...