Přejít na obsah

SmartLink Rapid


Doporučené příspěvky

Po hodně dlouhé době jsem nedávno připojil Redmi ke kabelu a hned mi samo bez problémů naskočilo Waze a cca 50 km bylo dokonce i bez výpadku. Byl jsem překvapen. Nějaká aktualizace? Ty hlášky co popisuješ se u mě vyskytovaly taky, ale teď jsem se dlouho opravdu na delší trasy nepřipojoval, AA v telefonu se už asi 2x za tu dobu zaktualizovalo. Asi to stále žije svým životem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Ja som sa pár krát pripojil asi pred 3-4rokmi. Ale to som mal ešte starý mobil s podporou Mirrorlinku. Bohužiaľ, do appky MyŠkoda nevedia pridať podporu pre AndroidAuto.

 

Ako alternatívu doporučujem kúpiť Dataplug + appka Škoda Connect Lite, už by to malo byť podporované aj v ČR:

https://www.skoda-auto.cz/technologie/skoda-connect-lite

 

 

Editováno: , autor: brrrrm
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Škoda Connect Lite už pár let používám a je to povedená věcička :) Když pak autem delší dobu nejedu, tak se můžu podívat, kolik cca litrů paliva je v nádrži a jaký byl stav napětí baterie při posledním připojení (většinou samozřejmě ale dostatečně vysoký, protože chvilku předtím bylo nastartováno.. Může to být ale i užitečné pro někoho, kdo chce zjistit stav baterie jen po zapnutí zapalování). Když se tam eviduje tankování, tak to taky pak ukáže, kolik stála cesta, a hromadu dalších informací o autě v průběhu jízdy.

Určitě bych to koupil znovu :) 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 2 minutami, jarv napsal:

Mně MyŠkoda na Androidu 12 funguje. Ale myslím včera to načetlo až po opakovaném přihlášení za delší dobu. Ve "Zdravotní kartě vozu" bych uvítal stav baterie. To tam není.

Jaký telefon používáte? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To už nebude mať súvislosť s tou "novou" službou Škoda Connect, Connect Care? Nevyznám sa presne do toho, len viem, že moja stará vykopávka 9/2016 to nemá. Mám len obyčajný Smartlink, updatnutý na Smartlink+. Scala by už tieto nové fičúrky mala mať.

 

Teraz som sa skúsil cez PC nahlásiť do Škoda Connect portálu a vyšlo mi tam posledné úspešné spojenie s autom 7.5.2020 - to som mal ešte starý mobil s Mirrorlinkom. Po práci zo zvedavosti skúsim opäť. Inak medzi licenciami mi ukázalo toto - príjemné prekvapenie, že už mi ukazuje obrázok auta ako v skutočnosti zliezlo z výrobnej linky = vrátane diskov kolies:

 

1966080126_obrzok.thumb.png.b629d95f642342bd73b78fe97889b8a4.png

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před hodinou, jarv napsal:

v autě se připojuji přes android auto. 

Jedná se o model Rapid jakého modelového roku, jaký infotaiment je v autě? Nebo se jedná o Scalu, kterou máš v popisu?

 

@brrrrm - Jaký je rozdíl mezi Smartlinkem a Smartlinkem+? V mém Swingu Rapida MR 2019 je předpokládám jen obyčejný Smartlink. Co obnáší ten update? Je možné jej provést i na infotaimentu Swing+?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@tom01 Smartlink sa dával do cca MR2017, Smartlink+ od cca MR2018. Ja som sa k nemu dostal náhodou, pretože vo Fabii/Rapid MR2017 boli Bolera s chybným softom, ktorý nepodporoval Škoda Surround (riešené v inej téme). Opravný update okrem opravy Surroundu pridal aj funkcionalitu Smartlink+.

 

Ak dobre pamätám, klasický Smartlink mal iba čiastočnú podporu pre appku Škoda OneApp. So Smartlinkom myslím poskytovala iba zákaldné údaje o aute, so Smartlinkom+ mi už dokázala aj logovať samotné jazdy. Inak už vtedy OneApp fungoval iba cez CarPlay alebo Mirrorlink. Škoda OneApp sa zlúčila do appky Škoda Connect App a neskôr ju pretransformovali do súčasnej MyŠkoda.

 

Čiže určite máš Smartlink+, ale MR2019 už mal aj Škoda Connect - viď screenshot z cenníka Rapid z 9.2.2019. Neviem, či to, čo písal jarv, nesúvisí práve s touto položkou. Opravte ma, ak sa mýlim.

1115340024_obrzok.thumb.png.edcb69259b1186320fd7c0cfd3cbb297.png

 

Inak chcel som vyskúšať prepojenie MyŠkoda, ale už od môjho predchádzajúceho príspevku mi mobil hlási zlyhanie spojenia so serverom.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@brrrrm - Díky za vysvětlení a za nasdílený dobový ceník. Mám Style+ se Swingem, kde se patrně připlácelo jen za Smartlink+. Škoda Connect v tom myslím nemám. Soudím tak, že v autě není tísňové volání, které je součástí téže příplatkové položky. Ono já ani pořádně nevím, co vše v autě mám přesně za výbavu, kupoval jsem jej vpodst. jako ojetinu :-)

 

Když bych kupil ten Dataplug + nainstaloval appka Škoda Connect Lite, tak je to vše a nadále nastálo zdarma, nebo ta registrace do Škoda ID nějak dále zpoplatněna, či zdrama po určitou dobu???

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Platíš iba za Dataplug - cca 15-40€, podľa toho, či kupuješ z bazáru/ebay/autorizák. Inak je škodovácky aj vw dataplug, ale je to úplne jedno. Ja mám v aute VW. Dokonca miesto Connect Lite môžeš používať appku od VW WeConncet Go (alebo tak nejak) - akurát miesto moja Škoda Rapid ti bude písať Môj VW Rapid. :)

 

Škoda ID mám od roku 2016 a zatiaľ nikto nič odo mňa nepýtal. Aspoň jedna výhoda, že za tú dobu mala škodovka x appiek, ale asi do každej pasovalo toto jedno konto.. :D

obrázok.png

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Našel jsem na bazoš.cz nový ten dataplug za 600Kč, tak jsem jej teď objednal. Jsem zvědav na tu hračičku :-). Udělám ještě jednu úpravu, která vyřeší moje dva problémy - kam mobil v Rapidu bez problémů odkládat a zároveň jak mobil řekněme "automaticky" spojovat s kabelem. Inspirovalo mě řešení od @martab:

Jen s úpravami pro specifika interiéru Rapida - už mám zadaný 3D tisk, potřebný USB kabel již čeká na vyzvednutí. Sám jsem zvědav, jestli vše klapne...

 

Tím se mi užívání Smartlinku uživatelsky hoooodně zpříjemní, mobil bude možné úplně snadno a nekrkolomně odložit aniž by s kabelem překážel a možnosti se díky Dataplug rozšíří :-D

  • Líbí se mi 1
  • Pozitivní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Já mám Swing+2019 a bohužel to vypadá, že bez ŠA to nejde. Je to absolutní zlodějina. Pouze SW aktivace a cena je 5000Kč + cca 500 za práci. Kdyby to bylo za řekněme 1500Kč, tak bych do toho šel. U skladovky jsem to bohužel aktivované neměl.

Editováno: , autor: Deawon
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 5 hodinami, brrrrm napsal:

dotyčný musí mať online prístup, aby to vedel spraviť.

Chtěl bych jen podotknout, že toto ušetří jen tu práci v autorizáku. Pořád je nutné zakoupit ten klíč, pokud se tato věc bude aktivovat oficiální cestou. Jinak je online přístup k ničemu.

 

Existují patche, které ale se dají snadno použít pouze pro rádia, která mají navigaci (tedy dva sloty pro SD kartu v kastlíku spolujezdce)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Uvažuji o instalaci couvací kamery pro můj Rapid MR 2019, který má Swing+ (5JA 035 871C) a je tam aktivovaný Smartlink z výroby. Zakopaný pes je v tom, že 871C nepodporuje kameru. Napadá mě vyměnit za jiný Swing+ s podporou kamery. Jak je to potom s tou mojí aktivací Smartlinku? Ta aktivace se váže na konkrétní jednotku infotaimentu, nebo na můj vůz a když dám jiný Swing+ tak mi moje původní aktivace zůstane?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...