Přejít na obsah

Fabia III Facelift


Jan R.

Doporučené příspěvky

Právě že toto je ještě stále dle NEDC. WLTP se bude udávat až od 1. září., navíc toto jsou docela nízké hodnoty na WLTP, když i UP! GTI má podle WLTP 5,6l/100km nebo kolik a podle NEDC má myslím 4,8l/100 (shodou okolností také s filtrem). Právě jsem si myslel taky že už jsou to nové WLTP, pak bych se nedivil, ale podle těch dostupných materiálů jsou to stále spotřeby podle starého NEDC a ten rozdíl není jen kosmetický. Podle WLTP by spotřeby měli být ještě o něco vyšší a podle toho co je tam napsané by je měl poskytnout prodejce na dotaz.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@MilanHos Já to neprožívám, jen mne zajímá čím to je, pokud je to jen samotným filtrem, tak se dá počítat i s růstem spotřeby v reálu. Kór v dnešní době kdy se tak hledí na flotilové emise je nárust papírové spotřeby o 0,5l ohromný (když se v dnešní době každý výrobce žene za každým dcl dolů a pak má i taková Fiesta ST tříválec s vypínáním jednoho válce). Takže spíš mne to zajímá, původně jsem právě myslel, že je to už podle toho WLTP, ale je to NEDC. Mimochodem u toho Up!u je to téměř stejné, verze bez filtru (66kW) má papírovou kombinovanou spotřebu 4,4l/100 a 85kW s filtrem má 4,8l/100 oboje podle NEDC, proto jsem položil tu otázku, je to tím filtrem, nebo je příčina jinde? Samozřejmě realita bude zase někde jinde než je papír.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Uvedené hodnoty spotřeby a emisí jsou získávány předepsaným způsobem měření. Od 1. září 2017 platí pro určování spotřeby paliva a emisí CO₂ nových osobních automobilů a lehkých užitkových vozů nový, celosvětově harmonizovaný standard WLTP (World Harmonised Light Vehicle Test Procedure), který realističtějším způsobem vystihuje skutečné podmínky provozu. Od 1. září 2018 standard WLTP nahradí dosavadní nový evropský jízdní cyklus (NEDC). Z důvodu postupu měření, který se více blíží provozu automobilu v reálných podmínkách, jsou hodnoty spotřeby paliva i emisí CO₂ v mnoha případech vyšší než při měření standardem NEDC.

 

V současné době jsme dle právních předpisů stále povinni uvádět hodnoty získané podle standardu NEDC. V případě, že se jedná o nové vozidlo, které je homologováno na základě měřicího cyklu WLTP, jsou hodnoty měřicího cyklu NEDC odvozeny od měřicího cyklu WLTP. Uvedení hodnot získaných podle měřicího cyklu WLTP je až do okamžiku jeho povinného zavedení dobrovolné.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A EK varovala výrobce před umělým navyšováním spotřeby (vyšší škodliviny). V budoucnu má docházet ke snižování takže se nyní zvyšuje bázová hodnota aby snižování tolik nebolelo. Takže jedno možných vysvětlení nelogických hodnot.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To umělé navyšování by se mělo týkat WLTP, protože z něj jim nehrozí žádné pokuty za překročení emisí, ale budou se podle současných hodnot odvozovat budoucí emisní omezení (tedy čím "vyšší" budou nyní emise a spotřeba dle WLTP, tím mírnější budou budoucí limity. Ale dle NEDC se počítá nyní stále, takže tam je snaha o co nejnižší hodnoty. To co píše @Pawouk je pravda, ale ŠA uvádí ještě jiný soubor spotřeb (dostupný třeba přes konfigurátor), kde je pro silnější TSI 4,7l/100 dne NEDC Euro 6d-TEMP, což je furt víc než bylo před filtrem. Takže to spíše vypadá že to slibované "nenavýšení spotřeby filtrem" se až tak nekoná.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...