Přejít na obsah

BiXenon AFS - problémy / závady


Xfire

Doporučené příspěvky

  • o 6 měsíců později...

Zdarec. Řeším takový menší problém. AFS modul mi hází chybu napájecí napětí příliš nízké - 10V. Než koupím za 5 tisíc novou jednotku, potřeboval bych poradit, jestli někdo neví který je to PIN na konektoru světla  napájení té jednotky. Abych případně vyloučil chybu v kabeláži. Případně jestli je chyba v jednotce, tak jestli se nedá opravit? Díky.IMG_20230328_145721480.thumb.jpg.661b7dbd7ea9aaacae6308eb6de31a8b.jpgIMG_20230328_145810311.thumb.jpg.81a8d779d9170be02b256dba2c405e58.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Zdravím, hází mi to chybu Závada: Zatáčková světla (ASF). Na diagnostice mi to píše tohle, ale nevím o co jde. Zkoušel jsem vyměnit xenony, mlhovky a pojistky. Když se při nastartování světla nastavují nahoru, jedou velmi pomalu. Zvláštní je, že když vyndám pojistku 35, světla vyjedou nahoru normálně, ale chybu to hází stejně. Tohle mi ukazuje diagnostika.
Díky

 

VCDS Výpis paměti závad

Identifikace řídící jednotky

Objednací č: 7P6 907 357 A

Systém: AFS-ECU  H07 0080

Výpis paměti závad

1 nalezena chyba:

5275409 Napájecí napětí snímače světlé výšky C107F 11 [137] - Zkrat na kostru

Kontrolka závad ZAP - Potvrzeno - Testováno od smazání paměti info o závadě:

Stav závad: 00000001

Priorita závad: 2

Frekvence závad: 1

Počítadlo resetů: 160

Kilometry: 212572 km

Datum: 2022.12.19

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Ahoj všem, tak se taky přidávám do klubu "chyba AFS", úspěšně vyřešeno, tak přidávám pár informací "pro další generace":

 

- vozidlo: Škoda Octavia 3 Combi 2.0 TDI 110 kW, rok výroby 2015, vpředu xenony + led.
- chyba nastala: 07/2023
- chyba hlášená na maxidotu: "Závada: zatáčková světla (AFS)" (+ rozsvícený žlutý chybový vykřičník pod displejem)
- chyba hlášená na velkém displeji: "Závada: natáčecí světla (AFS)"
- chyba hlášená diagnostikou: "Snímač světlé výšky vzadu vlevo C1036 15 [137] - preruseni nebo zkrat na plus"
- chování světel při chybě: Když se nastartovalo (režim světel "Auto"), tak přední xenony (i když jsou zhasnuté) udělaly klasickou "rozcvičku" (cca 2 vteřiny). Když se přeplo ručně do "full" módu světel, tak se xenony normálně rozsvítily na obou stranách. V čem tedy vlastně spočívala ta chyba ani nevím - možná se při jízdě nenatáčeli do stran, ale stalo se mi to v létě tak jsem tu chybu ani za tmy nestihl vyzkoušet.
- Nové čidlo zakoupeno na Skoda-DilyCZ - produkt: "Čidlo úrovně s tyčovým ústrojím Čína" (na obalu pak uveden výrobce "VIKÁ parts") za 1162 Kč vč. DPH (popis: Čidlo úrovně nastavení dosahu xenonového světlometu, vzadu. Určeno pro vozidla s vlečnou zadní nápravou.").
- Výměna šla udělat i doma - čidlo je mezi podvozkem a nápravou za zadním levým kolem, je to přidělané na 3 šroubech a přepojí se 1 konektor.
- POZOR: Doporučuji koupit i nové šrouby, u mě byly ty staré dost zarezlé(!) - je potřeba 2 ks Šroub M5x16 (torx) a 1 ks trošku tlustší s válcovou hlavou délky cca 16mm (torx) - asi(?) M6x16. Pro úplnost: Ty 2 menší šrouby mají jako protikus nýtovací matice M5/0.5-3, ale ty jsem nechal původní).
- Hotovo - nebylo potřeba nic kódovat, při nastartováno už se pak chyba neobjevila.

 

Upozornění: Toto není návod, každý ať se sám rozhodne co a jak si na autě (ne)udělá.

IMG_1997+.jpg

IMG_2011.jpeg

IMG_2027.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

Zdravím všetkých, mam problém s mojou O3. Keď naštartuje spraví si základné nastavenia svetiel všetko je ok, ale ako náhle sa dostanem cez 20kmh tak ľavé svetlo začne svietiť úplne vľavo až po 50kmh potom sa zrovna.Niekedy je mu zase úplne jedno akou rýchlosťou sa jazdí a svieti tak stále zrovna sa až keď zapnem a vypnem hmlovky. Diagnostika nič neukázala, auto chybu nehlási, spravil som adaptáciu, vymenil riadiacu jednotu natáčania do zákrut a je to stále také isté. Ešte dodám auto ma xenóny, adaptívny tempomat držanie v pruhoch a natáčanie do zákrut. Za každú radu budem vďačný. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Pawouk změnil název na BiXenon AFS - problémy / závady
  • Pawouk umístěno následující téma

Áno videl som aj ja podobny graf len divne mi je ze to svetlo to spraví aj pri rýchlosti dajme tomu 110 kmh a v noci mi v tu chvíľu na cestu svieti len jedno svetlo a zrovna sa to až keď zastanem alebo keď zapnem a vypnem hmlovky. Napadlo ma ci to nemôže robiť aj ten ovládač svetiel kde sa prelínajú... 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...