Přejít na obsah

Front Assist


KarelM

Doporučené příspěvky

Mám SIII MR2017 s ACC a velmi mě překvapilo, že FA s ACC moc nespolupracuje. Pokud mi na dálnici někdo vjede z pomalého pruhu, když je zapnuté ACC dost často začne FA pískat, ačkoliv to začne ACC řešit postupným přibržďováním. Na druhou stranu pokud je na dálnici stojící kolona a já se k ní blížím ve vysoké rychlosti, neozve se ani píp. Jestli začne brzdit alespoň na posledních 5m jsem ale zatím neověřoval. :-)

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Mám najeto něco málo přes 10k a mohu říci, že ačkoliv jsem byl k fungování toho ACC z počátku poměrně kritický tak teď na něj nedám dopustit. V podstatě si na to člověk musí zvyknout a pochopit, že to není autopilot a je naprogramovaný tak, aby hlavně zbytečně neprudil řidiče. Další věcí je, že programátoři musí řešit neskutečnou množinu situací i s ohledem na převodovku opotřebení brzd a možných i nemožných situací v dopravě. Objektivně to dobržďuje v běžném městském provozu plynuleji než běžný řidič (režim komfort). Dojíždím deně do práce cca 15km po Brně a je to mnohem příjemnější jízda než se starým SII. Určitě se na tom najdou mouchy, ale to je dáno tím, že to musí být připraveno i na méně časté situace. Rozhodně si ale myslím, že ten vývoj ACC jde správným směrem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Při sněžení se mi dost často stává, že radar hlásí "snímač nemá výhled" a odpojí funkci Front Assist / ACC.  Nemusí ani moc hustě sněžit a na ploše radaru se usadí tenká vrstva sněhu a radar přestane fungovat. Je to hodně citlivý. Na pumpě to utřu a po pár kilometrech je to znova. Takže při sněžení se na to nejde moc spolehnout...

Chtělo by to nějakej zlepšovák, třeba výhřev :-). Možná to zkusit něčím ošetřit, aby se tam při jízdě nedržel sníh.

Editováno: , autor: ghost7
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
  • o 4 měsíce později...

Tak aktivovat to přes kodování skutečně lze, v nabídce se volby "Časné-Střední-Pozdní-Vypnuto" zobrazují, funkční to je rovněž. Při volbě "Předběžné varování/Časné" to reaguje o poznání dříve na případné kolize s překážkou, a to výstražným červeným oknem v maxidotu .

Editováno: , autor: KarelM
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Jakou máte zkušenost s hláškou "ACC nemá výhled" a poté deaktivací front asistentu a ACC?  Dnes jsem měl na radaru tenkou vrstvu sněhu a už se to odstavilo a docela mě to překvapilo. Dříve jsem jezdil passatem ročník 2011 a tam to fungovalo i ve vánici. Přemýšlím, že radaru by přece vrstva sněhu neměla vadit, nebo se pletu? Pro představu přidávám foto.20181120_141637.thumb.jpg.78e69471020f5d57735118427fb103d3.jpg

Editováno: , autor: Lukas_86
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...