Přejít na obsah

Podvozek Bilstein


candy1827

Doporučené příspěvky

Dobrý den,

tak tady je ta položka – viz příloha.

Obecně o Bilstein B16 DampTronic si můžete přečíst zde:

http://www.bilstein.de/en-uk/products/sport-and-threaded-ride-high-adjustable-kits/bilstein-b16-damptronicreg/

Jinak tohle řešení – 1-plášťového tlumiče nemá v prvovýrobě ani zmiňované Porsche. Také má pouze 2-plášť.

1-plášť má teprve až verze GT3!! Tedy auto za 3,8mil Kč.

Měl sem to štěstí s ním jet na podzim a je neskutečné jak to dokáže zloubit komfort se sportovní tuhostí.

Taková jemná plyšovost. Nastavení pro Superb bude samozřejmě mnohem více do “normálna”, ale píšu to pro dokreslení špičkovosti té technologie.

Pro Porsche to právě kompletně dělá Bilstein.

Jinak položka je ve statusu “v přípravě”, takže možná přijde odpověď, že je to na x-týdnů, možná více..uvidíme. už jsem poptal.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Prostě se nahradí původní tlumiče a pružiny. Využije se zapojení do původních konektorů DCC. V ovládání se nic nemění. Podvozek je manuálně na pružinách nastavitelný výškově. Rozklikněte si odkaz na bilstein.com.

Sukyn: Na konci roku jsme trošku komunikovali okolo DCC. Mně nejde o sportovnější podvozek, ale při městské jízdě na normal či komfort vydává podvozek nepříjemné zvuky, jako kdyby byl nadměrně "uvolněný". Při jízdě nad cca 60 km/h se vše upraví , auto je velmi komfortní. Ale do 60 je to ukodrcaná herka. To jistě nekoresponduje s ceníkovou cenou 1,35 mil. Servis mi měnil kulové čepy, přetahoval nápravu a uložení motoru.... Vše po konzultaci s Boleslaví, která následně prohlásila, že je to normální projev vozu. Zkoušel jsem jiný vůz na 18 kolech, jinak totožná konfigurace, a opravdu v podstatě stejné zvikové projevy.

Takže buď se Superba zbavím, a koupím jiné auto, a nebo jsem se rozhodl dát mu šanci "Bilstein" za cca 2000€.

Tak uvidíme, prý to bude super?!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ad záruka. Tento kit je schválený, má TÜV, a akci provede autorizovaný servis Škoda. Záruka vyjma vyměněných komponet bez újmy, vyměněné věci kryje záruka Bilsteinu.

Suma sumárum. Superb je dle mého názoru povedené fajn auto, které mě v ostatních směrech uspokojuje. Tak mu dám šanci a ten podvozek zkusím odladit. A pak cinknu do Boleslavi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chápu tento pokus o řešení problému s nekvalitním podvozkem. Je to ale docela risk a teoreticky se může stát, že po výměně tlumičů bouchání od podvozku bude i tak pokračovat. To pokud ho způsobuje něco jiného než to co bude vyměněno. Na druhou stranu pokud to problém s podvozkem vyřeší, tak bude auto jak má být a už si potom zaslouží titul Auto roku 2016.

Jinak co se týká toho, že tě po neúspěšném pokusu o opravu informovaly, že bouchající podvozek je u Superbu normální projev podvozku, tak samy vědí, že tomu tak není. Sám jsem jel v předváděcím voze, kde byl podvozek v pořádku (v druhém salonu podvozek u předváděčky bouchal). Taky dnes tady na fóru někdo píše, že už mu přišlo objednané auto a zmiňuje, že podvozek i vše ostatní má OK.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ok. Ale je rozdíl podvozek 4x4 a předokolka. Jinak souhlas. Jde o pokus, ale dál po výměně nemá co bouchat. A znova opakuji, že v ostatních aspektech mě Superb opravdu uspokojuje.

Já to risknu, v mezním případě auto prodám.

A určitě bych uvítal vstřícnější přístup Škodovky.

PS: Manželka má Octavii 3 RS a nebudu rozebírat startování RS TDI a péči Škodovky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj. Co máš za model Supa? Do jaké pozice dáš výšku "tlumicí soustavy"?  http://www.bilstein.de/en-uk/technology/round-threads-triple-c-technologyr/  Docela ti fandím. Tlumiče dělají své, je to srdce celého podvozku. Až to vyměníš, zajímalo by mě, co je tam original od Škodovky a kolik vlastně stojí. Dával jsem Bilsteiny do mého SII a velká spokojenost, takže těmto pro DCC věřím. Držím palce a ozvi se.

Editováno: , autor: petrys22
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...
  • o 3 týdny později...
  • o 1 rok později...
  • o 1 rok později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...