Přejít na obsah

Výměna čelního okna


Tomas427

Doporučené příspěvky

Nevěřím, že když někdo sjedná povinné ručení s připojištěním čelního skla přes internet, že to přijede nějaký zprostředkovatel fotit. Např. epojisteni.cz , zprostředkují uzavření pojistné smlouvy a víc než první platba pojistného je nezajímá.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 11 hodinami, osobne napsal:

Nevěřím, že když někdo sjedná povinné ručení s připojištěním čelního skla přes internet, že to přijede nějaký zprostředkovatel fotit.

u povinného ručení samozřejmě tvé auto nikoho nezajímá, ale pokud se jedná o nějakou verzi havarijka, je to zcela běžný postup. Ještě se mi nestalo, že by nepřijeli.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Možná jsem se špatně zeptal.

Jde mi o osobní zkušenost a kvalitu provedení. Našel jsem si firmy co to dělají, pojistku pořeší sami apod., ale rád dám na doporučení zdejších členů, popř. i na špatné zkušenosti. 

Je to možná banální dotaz, ale na služebním Fordu Mondeo výměnu skla pěkně zprasili a občas za deště do něj zatéká. Bohužel nevím kde to dělali, protože to dělal bazar před tím, než jsme auto koupili.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Měl jsem týden staré (nové) a rozbili mi sklo. Měl jsem pojistku od Alianz (Škofin) . Zavolal jsem na pojišťovnu, nahlásil škodní událost. Baba na telefonu řekla, že do dvou hodin mi zavolají do kterého servisu (jejich smluvního) mám zajet. Zavolali , zajel jsem okno vyměnili,neplatil jsem nic. Potom jsem však zjistil že Alianz má přímo i jednoho smluvního partnera AS škoda. Jenže mne poslali asi k tomu levnějšímu co dělá jen okna. Naštěstí nikde nezatéka, ale kdyby ano tak zřejmě bych měl problémy s uplatněním nějaké záruky když by něco odešlo. Já byl tehdy tak nasraný, že mne nenapadlo trvat na opravě v AS. Takže doporučuji předem zjistit typy servisů.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kotlick, zkus se poptat u autosklopilkington, já tam byl měnit přední sklo na své FIII loni před vánocemi a vcelku spokojenost, ráno v 8 jsem to tam postavil a ve 12 bylo hotovo. Sklo v pohodě sedí, nikam nezatéká, pokud by jsi potřeboval náhradní auto dá se s ním domluvit že ti něco půjčí ať se máš jak dostat kam potřebuješ. S pojišťovnou jedná za tebe, alespoň u mně to tak bylo, pojišťovna mně pak jenom informovala kolik si naúčtoval. Do limitu 10000 Kč se to vešlo :-D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takze ja resil myslim na prelomu podzim/zima 15. Pojistovna Kooperativa. Nasel jsem si Autosklo Hellstein na hrane Bartovic a Senova v seznamu servisu Kooperativy. Duvod potreboval jsem tam auto dat v sobotu jelikoz pres tyden mi to nevychazelo. Pri hlaseni v Kooperative nebyl problem. Po prijezdu v servisu uz tam mel zakazku. Placeni zadne. Rano pristaveno, kolem poledne hotovo. S tim, ze mi nabidl i odvoz domu (nebylo treba mel jsem vlastni).

Co se tyce samotneho skla, tak nalepeno v poradku ani po roce a pul nikde nic netece a prenesl i dalnicni znamku na nove sklo ze to nebylo poznat.

Minusy:

- behem vymeny poskodil propojeni hadicek k ostrikovacum, takze mi min. jedna nadrzka kapaliny vytekla nekam dolu nez jsem to zjistil. Takze jsem musel do servisu to nechat spravit. a vymenit tu spojku. Ktera nevydrzela tlak a vypadavala.

- detail, ale v tu chvili me to nastvalo. Prelepil na ramecku SPZky origo potisk meho domovkeskeho AS svou reklamou na servis. Kdyby nechal jen tu nalepku na skle v pravem dolnim rohu, tak by mi to nevadilo, ale ten ramecek uz mi prisel pres caru.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jinak kolega byl nedavno na pojistku na Podebradove v centru kousek pred plynarnami. Myslim, ze to je AutoskloSlezska. Na starsi oktavku mu to na pojistku napocitali odhad pred opravou na 5060KKc. Ja tam byl akorat kdysi s feldou resit novou roletku do stresniho okna. Takze osobni zkusenost s celnim tam nemam.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem to nechal udělat na Poděbradově v Ostravě. Autosklo Slezská. Maximální spokojenost. Objednáno po telefonu. Druhý den za pár minut vyřízení formalit a za 5 hodin bylo auto hotové. Všechno vyřídili s pojišťovnou. Nic jsem neplatil. Faktura na pojišťovnu za necelých 6000.
 

Editováno: , autor: Malta
odstraněna hláška z Tapatalku
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Snad nebudu moc offtopic:)

Co mi rekli na podzim v mem domovskem AS. Tak od cca lonskeho roku, je pry smlouva mezi Kooperativou a Skodovkou jako celkem a nemusi ji delat sami. Do te doby ji nemeli bo Kooperativa chtela vysoke slevy. Na druhou stranu Kooperativa kolegyni neuznala na stare velmi stare F1 plnou vysi oprav z meho povinneho pojisteni v Autodum Vrana Havirov a musela by si platit 50% opravy. A to byly jen lehce odrenne 2 dvere u spolujezdce.

Udajne Kooperativa deli servisy pro opravu podle stari auta a tak jejich vyhledavac pak nenabizi vse. Mi tak treba nenabidl pro 8.5 let starou F2 muj domovsky servis. Kdyz jsem ale dal vek do 5 let, tak tam byl. Nicmene behem hlaseni nehody na infolince mi rekla, ze to problem neni a klidne to tam mohu dat. Vse probehlo ok, a platil jsem jen spoluucast 2KKc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 8 měsíců později...

Ahoj,

včera na dálnici mi kamínek prasknul čelní sklo, v úterý jedu do autorizovanýho servisu na výměnu. Ve skle mám zároveň dešťový a světelný senzor. Pojištění u Allianz, bohužel bez připojištění skel se spoluúčastí 5000,- Kč. Naježděno 31 měsíců bez nehody. Mám dvě otázky:

  • V jakých částkách se pohybuje výměna skla s dešťovým senzorem v autorizovaném servisu? Po telefonu mi řekli něco kolem 9000.
  • Má smysl řešit výměnu přes pojišťovnu se spoluúčastí 5000,- Kč a zároveň znížením bonusů (v tomhle případě bych se snad dostal i do malusu = B2 / 24 měsíců (28% podle Allianz - 36 měsíců za nehodu, vychází M1 / - 1-12 měsíců, tj malus 25%)? Nebo to mám prostě zaplatit celý bez pojišťovny, ani bych přišel o jakýkoliv bonusy?

 

BTW za pár měsíců mi vyprší smlouva a připojištění skel tam už bude. Dokud se člověku něco nestane, tak neví jak moc to potřebuje.

Editováno: , autor: VojtěchPraha
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Menil jsem ho pred rokem taky pres Allianz, ale mel jsem pripojisteni skel. Stalo to i s praci kolem 4 tis. a menilo se to v autosklo servisu od pojistovny ne v autorizaku.

Konkretne v Praze, v Kobylisich kousek od Stirky... Destak prelepili, dalnicni znamky taky. Problem byl s rakouskou, ale od letoska uz to bude v poho...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@VojtěchPrahaMůžeš se rozhodnout až to bude hotový podle toho kolik to skutečně bude stát. Podle mě do toho nástřelu ceny přičtou všechno co by se teoreticky muselo měnit kdyby to nějaký ňouma nedokázal přelepit. Nebo ještě skusit poptat autosklo nějaký.

@epo to je hodně nízká cena. Já na F2 se jednou vlezl do 4500(tolik jsem platil neauto.servisu, pojišťovně přiznáno 5000 abych nepřeplatil 500 spoluúčast:D) ale podruhé už jsem platil přes 5000 v tom stejném servise. Asi záleží jak “kvalitní” lepidlo použijou a kolik zrovna stojí sklo. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Taky jsme měnili sklo asi po 2 měsících od koupě vozu a každopádně mi bylo doporučeno zajet do ŠA na výměnu. Origo sklo je prý kvalitnější než skla jiná. Nevím ale mám rád origo takže jsem skočil do Škodovky ráno a před zavíračkou jsem jel domů s hotovým sklem :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zas nejake Radio Jerevan...

Kdyz jsem to resil, zajel jsem prvne do autorizaku a tam mi rovnou rekli, ze oni to moc casto nemeni a je lepsi si zajet primo do autosklo servisu, kde to delaji kazdy den od rana do vecera a maji to v ruce. Tak jsem se spojil s pojistovnou, nechal si poradit nejblizsi takovy servis a zajel tam. Kdyz jsem tam dorazil, tak hnedka vedeli jaky typ presne tam ma prijit, ze se bude prelepovat destovy senzor a vinety. Samo, ze sklo je originalni dil - vsak to mate I na te fakture, co jsem sem daval...

Bavime se o smluvnim servisu pojistovny - ne prvnim samodomo ze Zlatych stranek...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...