Přejít na obsah

Odvzušnění nádrže - chyba na VAG


tgfh

Doporučené příspěvky

Pánové, objevila se mi na diagnostice tato chyba. Nevíte, co je zač?

 

Fabia 2003 1.4 MPi 44kW

 

Čtu, že to může být způsobené tankováním do plna.

Před rokem a půl jsem omylem natankovat benzín i do odvzdušnení nádrže, aniž bych to tehdy věděl, že je to možné. Bylo to před delší cestou, benzín jsem ten den vyjel, teprve po ujetí 200km ručička začala klesat. Myslel jsem si, že ukazuje ručička blbě (více, než je realita), až poté jsem hledal na internetu a zjistil pravou příčinu. Nyní si na to dávám pozor. Takřka do plna (cca. 40l v nádrži po natankování) ale občas natankuju. Může to být tím?

 

Auto je velmi spolehlivé, na diagnostice jsem ho snad rok neměl. Diagnostiku mám dokonce doma svoji, tak se za týden zase podívám, zda to tam bude.

 

V případě, že mi ten benzín v odvzdušnění tehdy napáchal nějaké škody, tak jaké? Co by mě mohlo čekat za opravu?

 

Děkuji za pomoc, tgfh

 

post-16573-0-39453400-1456335192_thumb.j

Editováno: , autor: tgfh
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Skvěle takže tam mužů rvat co se vejde když to výjedu rychle Děkuji.

A k te chybě u 1.4. Já bych to taky neresil. Já když tankoval u 1.

4 tak na 1. Max 2. Cvaknutí a nikdy žádný problém.

Ale viděl jsem nedávno na shellce jak ten jejich pumpar co vám na tankuje tankoval auto aa Já mu to počítal. Na 4. Cvaknutí ještě vytáhl pistolí a ještě dál tankoval a jak to cvakalo tak ji zas vytqhl kousek, to uz ji tam mel už jen těsne v hrdle a ještě tam tankoval. Bylo to nějakým důchodcům do auta. A pak si nechte natankovat .. byl to benzin

. Ford starý

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky kluci, jasně, zatím to nebudu řešit, pokud tam ta chyba nebude vyskakovat často.

 

Jinak platí pravidlo, že když se chyba nevyskytne po dobu následných 30ti starů, smaže se? Něco takového jsem kdysi zaslechl. Zajímalo by mě, zda tam může být třeba rok nebo je pravděpodobné, že je tam krátce. Měsíčně mám tak 50 startů.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo, ty chyby tam asi zůstavají déle.

Po 200km jsem se podíval a chyba na VAGu se zatím neobjevila. Možná tam vznikla tehdy, jak jsem omylem natankoval benál i do odvzdušnění nádrže.

Dneska jsem se podíval na readiness kód, mám tam samé nuly, i odvětrací systém je v pořádku, takže auto je v pohodě. Spíše zřejmě planý poplach, ale do plna už tankovat raději nebudu.

 

Všem díky za rady.

Editováno: , autor: tgfh
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Vsechny zdravim, mam Fabii 1.4 mpi docela slusne upravenou, pred par tydny jsem natankoval a z mi to vyteklo z nadrze asi chyba pistole, tyden po te se rozsvitila kontrolka a diagnostika ukazala chybu v odvzdusneni nadrze, ted to zacalo, vymenil jsem nadobku s aktivnim uhlim, profouknul trubky a dal novy elektromagneticky ventil, zavada se vymazala a po tydnu znovu naskocila a tak to jde stale dokola , ve Skodovce mi radi vymenit to co uz jsem dal nove a nebo tam na tyden nechat auto ze se na to podivaji, to urcite, prosim o radu jestli s tim nekdo tady nema zkusennosti a nebo pripadne jak se to da z auta uplne odstranit aniz by to ovlivnovalo pocitac, dekuji za pripadne rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

nijak,.. proste netankuj benzin po vicko,.. zaplnis nadobku s aktivnim uhlim a je zle,.. musis pockat nez se benzin v nadrze odpari a nebude to hazet chyby,.. nadrzka s aktivnim uhlim je jen na odparovani paliva ktere jde pak jeste do sani a pomaha spalovat,...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...