Přejít na obsah

Mráz - dveře a dvířka nádrže


bicista

Doporučené příspěvky

Zdar, chtel bych se zeptat.

Nejsou nikterak mrazy, ale kdyz uz mrazik prejde, nejdou mi otevrit zadni dvere, jelikoz tesneni je prmrzle, muim ho po obvodu prstem promackat.
Taky vam prmrzaji dvere ??

 

A za dalsi nejvic mne muze jebnou kdyz se nemuzu dostat pri mrazu k simply clever skrabce, jelikoz kdyz mrzne nejde mi otevrit víko nadrze. Muzu na nej mackat jak chci a nejde.

Stava se vam to taky ???

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když už jsme nakousli toto téma - čím ošetřujete těsnění dvěří proti přimrzání? U OII jsem to natíral silikonovým olejem, u OIII jsou ale těsnění tvořena "mechovkami" a tam ten olej asi nebude to pravé :) Takže já to zatím neošetřuji ničím, ale zajímalo by mne, zda na to existuje nějaký přípravek.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

michal2009: tvůj příspěvek jsem četl. Glycerín je taky olejovitá kapalina. Nezkoušel jsem to, ale mám strach, zda by se ta "mechovka" tím olejem nezničila. Někde jsem viděl přípravek, který byl tuhý a roztíral se na těsnění (vypadal podobně, jako tuhý deodorant :) . Proto jsme se ptal. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V návodu k obsluze se píše toto (strana 174):

 

■ Všechna těsnění dveří a vedení skel jsou už z výrobního závodu ošetřena bezbarvým matovým lakem proti přimrzání k lakovaným dílům karoserie a proti jízdním hlukům.

UPOZORNĚNÍ ■ Těsnění dveří a vedení skel neošetřujte žádnými prostředky. ■ Dodatečným ošetřením těsnění může dojít k narušení ochranného laku a tím ke vzniku jízdních hluků.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Už můj Otec svou Oktávku (Škoda 445 Spartak) takhle ošetřoval každou zimu a to jsme toho modrého ďábla měli od roku 1965 do roku 1980 a nevšiml jsem si,že by nám to narušilo lak nebo těsnění.Ba naopak. A musím říct, že zimy bývaly kruté a tatík mazal co 14 dnů :-) Rád na ty časy vzpomínám,ta naše Oktávka byla držák.

Editováno: , autor: czbob
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No možná škodovka zjistila,že to v reálu není tak ideální jako v manuálu.Letos ještě pořádně nemrzlo a už jsem párkrát pocítil,ze byly dveře přimrznuté,ale vždy se daly otevřít,u oken je to trochu brutálnější,to jsem měl párkrát pocit,že mi zajedou i s rámem dveří.

Co se týká dvířek nádrže,tak tam jsem přimrzání ještě nezaznamenal.

Editováno: , autor: Sanek81
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...