Přejít na obsah

Nefunkční dálková světla - vadná páčka


maper

Doporučené příspěvky

Zdravim všetkych,

mam problem s dialkovymi svetlami, nejdu mi. Kontroloval som poistky, aj som prestrekol kontoxom prepinac za volantom. Neviem ci je problem v prepinaci alebo v niecom inom. Nesvieti mi ani fialova kontrolka ked prepnem do polohy dialkovych svetiel, ani ked zapnem svetelnu hukacku. Smerovky idu v poriadku.

Vie niekto poradit s tymto problemom?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

vyzerá to na spínač v páčke, keby ti fungovala aspon svetelná húkačka, vedel by si že páčka je aspon zpoli funkčná, ale keď ani to nie a poistky máš dobré tak by som to videl na páčku.

alebo na kabeláž k nej resp ten konektor ale keď si písal že smerovky ti fungujú...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 let později...

Ahoj,

tak jsem prolézal fórko, net i moje pdf k fábce, ale nikde jsem nenašel odpovědi.

Můj problém je ten, že mi dálková světla nesvítí v trvalé poloze (a to ani kontrolka), ale jako světelná houkačka fungují. Napřed jsem si myslel, že by mohl být problém v relátku, které ovládá jen trvalý stav, ale F1 údajně nemá relé na dalkáče. Pojistka je podle mě pro oba stavy jen jedna (pokud se mýlím, tak je asi vyřešíno), tže asi zbývá už jen páčka. Ale páčkou to podle mě být také nemůže, protože než přestala dálková světla svítit úplně, měla prodlevu. Projevovalo se to tak, že jsem levou páčku přepnul od sebe (stav trvalého sepnutí dálkových světel) a trvalo tak 2 - 4 sekundy, než se mi rozsvítila světla. Tato doba se po každém použití zvětšovala, až nesvítila vůbec. Pokud by to bylo v páčce, tak by snad nešla z ničeho nic vůbec, ne?

Budu rád za každou radu ;)

Dík

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 3 roky později...

Zdravím, mám opačný problém. Dálková světla mi s přepnutou páčkou svítí, ale nefunguje mi houkačka. V čem je problém? Asi to vypadá na páčku, že? :-) Je nějaký návod, jak jí vyměnit v pdf třeba? A je to opravdu páčkou? Díky za odpovědi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 3 roky později...

Ahoj, potřeboval bych radu, z ničeho nic mi přestala fungovat dálková světla, světelná houkačka funguje. Po přečtení fóra jsem zakoupil novou páčku, dnes vyměnil a stále můj problém přetrvává. Dálkové světla nejdou a světelné houkačka ano, už nevím v čem by mohl být problém.

Pokud se s tím někdo setkal, tak bych byl rád za radu/y

 

Zatím díky! :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To naštěstí nemám :) Svoji závadu už jsem vyřešil, byl špinavý kontakt na hlavním spínači světel, ten už odchází, už jednou se tam roztavil plast, že nešli potkávací světla - řešení bylo obrousit plast. Teď stačilo pročistit veškeré kontakty a vše jde jak má, takže novou páčku jsem kupoval v podstatě zbytečně.


Jelikož fabie nemá relé na dálkové světla, tak mě furt vrtalo, jak je to dělané a nakonec na jednom fóru jsem našel návod na kontrolu funkčnosti.

 

Spoiler

Zde dávám návod: 

"Další věc je vyzkoušet svetelnou houkačku. Je to jiný kontakt páčky pod volantem. Pokud funguje,zkontrolovat na hlavním spínači svetel přítomnost 12v na svorkovnici na Pinu č.4. Pokud je tam tak bude i na svorkovnici páčky svetel na pinu č.7. A pokud po přepnutí nebude na pinu č.12 12 v je problém na přepínači. Z pinu č.12 to vede na pojistky."

 

Jinak děkuji za rychlou reakci ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...