Přejít na obsah

2.0 TDI 140 kW, pískavý zvuk při studeném startu


brenekh

Doporučené příspěvky

Dobrý den kolegové, na mém autě se začaly objevovat při studeném startu podivné pískavé zvuky. Chci se zeptat jestli má někdo podobnou zkušenost nebo mám to "štěstí" jen já. V servisu to řeší už třetí týden, takže předpokládám že to nebude nějaká prkotina typu přidřená napínací kladka apod. Za tipy předem děkuji.

Editováno: , autor: brenekh
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jak jsem uvedl - podle mně rozvodový řemen, odpovídá tomu frekvence i charakter zvuku. Někdy stačí řemen ošetřit vhodným přípravkem na rozvod. řemeny a přestane to. Nový vůz by to ale dělat neměl. 

Najeto 10 tis. dělat by to určitě nemělo...... předpokládám že to v servisu odstranit ošetřením řemene zkoušeli.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ten zvuk důvěrně znám, dělá mi to OII FL po startu, tak minutu, pak to přestane. Někdy pomůže promázání rozvodového řemene (zejména jeho boční části - a ne olejem!) a na čas to pomůže. Dobře se to maže za běhu, okamžitě poznáš, že to přestane. Podle mně to může způsobovat trošilinku nesouměrné vedení řemene nebo řemen sám, kdy v určitém místě "škrtne" o kladku. Pokud by to byly kladky, frekvence pískání by byla mnohem vyšší. Tohleto přesně koresponduje s jedním oběhem řemene. Totéž by mohlo platit i pro druhý řemen, podle mně to je ale ten rozvodový.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...
  • o 9 měsíců později...

tak při 65 000 km se začal objevovat naprosto stejný zvuk - příští týden mě čeká návštěva servisu - dle telefonátu prý budu první s tímto problémem u superbu :-)

vrátily se ti ty zvuky po výměně rozvodů a vodní pumpy?

 

Editováno: , autor: compu
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 7 měsíců později...
  • o 5 měsíců později...
  • o 5 měsíců později...

Cvrcka mam vyrieseneho, ale mal by som dotaz na iny typ zvuku vychadzajuceho z oblasti rozvodov. Je to zvuk v urcitej frekvencii, ako keby trenie niecoho. Obvykle ho nie je pocut hned po nastartovani, ale az po prejdeni niekolkych metrov. Zvuk je pocut len z vonku auta pri studenom motore a mizne do 2-3km jazdy.

 

Nestretol sa s tym niekto? Zatial sa neuspesne dohadujem s AS. Nicmene stretol som uz dalsieho Supa s rovnakym zvukom, ale majitel to zatial neriesil :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...