Přejít na obsah

2.0 TDI 140 kW, pískavý zvuk při studeném startu


brenekh

Doporučené příspěvky

V 23. 7. 2018 na 21:31, deto napsal:

Cvrcka mam vyrieseneho, ale mal by som dotaz na iny typ zvuku vychadzajuceho z oblasti rozvodov. Je to zvuk v urcitej frekvencii, ako keby trenie niecoho. Obvykle ho nie je pocut hned po nastartovani, ale az po prejdeni niekolkych metrov. Zvuk je pocut len z vonku auta pri studenom motore a mizne do 2-3km jazdy.

 

 

 

mam to samé, studený motor , dělají to oba TDI 140KW 5/2016 i 110kw 6/2017, zvuk jak když v plastové misce něčím dřeš dokola o dno, Zatím jsem neřešil, záruka 5 let/150kkm, ale taky mně to vadí. Tipuju na vodní pumpu, podobný zvuk začala dělat vodní pumpa u Oktávky 110kw než šla do kopru, ale tady je to od novoty .... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@whokerz

Mal som auto v servise kvoli dalsiemu zvuku z oblasti rozvodov a po zlozeni naspat tento zvuk prestal a momentalne uz nejaky cas som ho nepocul. Vtedy sice nic nemenili, ale vraj poriadne vsetko premazali....

 

Vyzera to vsak na generalny problem, (ak to je problem), pretoze Superbov s podobnyn zvukom za studena som uz pocul/videl viac.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zdravím chlapi, to popískávání mi dělá také na OIII 1.6, dělá to nepravidelně, 3x jo, 1x ne ale pouze u studeného motoru. Měl jsem to na noc v servise a ráno mi volali, že nic nepískalo, že to může být cokoliv, kladky, řemen, pumpa... V pondělí jedu znova na servis přes noc, aby to ráno zkusili. Docela mě to sere a dost dobře nevím, jestli tím něco neposeru, když s tím budu jezdit dál.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
V 26. 2. 2016 na 8:20, brenekh napsal:

Dobrý den kolegové, na mém autě se začaly objevovat při studeném startu podivné pískavé zvuky. Chci se zeptat jestli má někdo podobnou zkušenost nebo mám to "štěstí" jen já. V servisu to řeší už třetí týden, takže předpokládám že to nebude nějaká prkotina typu přidřená napínací kladka apod. Za tipy předem děkuji.

Čuska, prosimtě todle je zvuk od rozvodů. Měla by to dělat horní ta nejmenší vodící kladecka . Dá se to rychlé určit. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 11 měsíců později...
V 18. 1. 2019 na 20:15, Marčas napsal:

Čuska, prosimtě todle je zvuk od rozvodů. Měla by to dělat horní ta nejmenší vodící kladecka . Dá se to rychlé určit. 

Ahoj,potvrzuji horní nejmenší kladečku,dobře jsem poslouchal které místo by to mohlo být v rámci možnosti ucha a přístupu k rozvodu jen tak nakloněný nad motorem,udělal jsem jednu věc,odchlípl jsem plastový kryt rozvodu(opatrně co to šlo,aby nepraskl) a na kladku jsem střikl trošku WD oleje a zvuk hned zmizel,byla to velmi laická oprava a olej tam určitě nepatří,ale udělal jsem si takovou laickou diagnostiku,než bych začal řešit něco z rozvody v autorizovaném servisu,je docela možné že kladečka má nepatrně vodorovně šajtavý pochod a po suchém rozvodovém řemeni vydává zvuk a nebo řemen má mít určitou mastnotu/kluznost(danou skladbou materiálu)a nemá ji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Ahoj mě to pískalo na Superbu 3 140 KW taky nájezd 120tis a byla to ta malá kladka na rozvodech udělal jsem rozvody komplet od fa. SKF a po 10tis už  začíná pískat znovu :-( origo. kladka byla taky od SKF a ta byla na kašu už při 120tis.  A ta nová na tom nebude o nic líp už po vytažení z krabice tato kladka vydávala divný zvuk. Takže sadu od SKF nedoporučuji.  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...
  • o 1 rok později...

zdravim priatelia ,pozeram ze je to akasi rakovina to piskanie za studena.mam S3 140kw a piska mi to rovnako .auto malo 188k najazdene tak som automaticky myslel na vodne cerpadlo a rozvody.rozvody i s cerpadlom sa vymenili ale piskanie za studena pretvava.nevyriesil to prosim niekto?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

Caute autičkári, otázka k týmto typom aut, mám možnosť lza dobrú sumu kúpiť Supa lll 140kw 4x4 l&k DSG najazdených niečo cez 240 tis, ešte  som ho fyzicky ani nevidel ale auto bolo cez operatívny lízing, všetko vyzerá top ale podľa toho čo tu čítam už ma tieto problémy asi riešené, sorry že to dávam sem ale čítať jednotlivo vsetky problémy  (Elektrika, adblue to som ešte ani nemal)som zvyknutý až keď mám auto a začne robiť problémy. Ešte sa priznám že u mňa to bude taxík, takže 240 tis sa mi zdá veľa a že ma ozaj problémy len čakajú.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...