Přejít na obsah

Padá teplota


Jenyk

Doporučené příspěvky

Občas se mi stane,že při jízdě začne padat teplota motoru.Někdy spadne tak do půlky, někdy úplně.Po chvíli jízdy se zase začne vracet nahoru.Pak třeba půl dne nic a zase to samý.Jednou když byla teplota dole tak jsem sáhl na hadice co vedou k chladiči a ta horní byla teplá,ovšem ta spodní skoro studená.Že by termostat?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No VAG napsal snímač teploty,nesmyslný signál - sporadicky se vyskytující závada.Tak ho nechám vyměnit a bude po ptákách.A ještě mě napadlo,nemohlo by to mít souvislost s kolísáním otáček volnoběhu?Někdy jsou normální a občas jsou tak 1200-1500.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdary.Mam Octu 1.9TDI 110HP a mam ten samej problém.Termostatem to určitě nebude,mam tam novej a dělá to pořád.Snad to bude to čidlo.Někdy byl problém v budíkách.Stačilo prej proletovat desku a bylo opraveno,ale měl jsem jí venku a rovnou jsem to vzdal.Zkusim to čidlo!!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chlapi, nevíte náhodou jak je to s barevným značením teplotních čidel? Mám 1.8 T model 2000. Někde se zeptají jakou mám barvu čidla a kolik polů a jinde řeknou že na barvě nezáleží, že jsou všechna čidla stejná. Tak teď nevím komu věřit. Stávající čidlo je černé se žlutou tečkou na boku. Tak jak to vlastně je.Díky za rady

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dneska jsem ho byl shánět.Byl to porod!Záleží na konektoru a prej i na barvě,ale nikdo mě neřek v čem se to liší.Všml jsem si rozdílu teplot,které byly vyraženy na boku čidla-140 C 143 C.Čidlo nemam mam přinést VIN.Radši jsem to rozebral.Mam tam 4pól,modrej-Octa 1.9TDI 81kW r.v.99.Tak zejtra druhej pokus.Jo a cena origo škoda 650 a v obyč. krámku 300.Na všech bylo vyraženo VW,Audi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Měl jsem stejný problém - poprvé se vyskytl před zhruba dvěma měsíci, psal jsem to tu do konfery (http://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=11753). V servise mi vyměnili čidlo teploty a následně ještě dvě rozpadlé hadice, co jsem v autě měl. Bylo to OK, ale po zhruba 6-7 týdnech se objevil ten samý problém znovu. VAG hlásil nesmyslný signál z čidla teploty chladíci kapaliny - plus zprvu tam začala kolísat ta teplota. No když to uzavřu - včera jsme zjistili, že je na termostatu ulomená manžeta, která držela ten trn uvnitř. V důsledku toho to bylo furt otevřený naplno. Vždy po zastavení ještě nějakou (a ne krátkou) dobu běžely ventilátory na chladiči. Po výměně termostatu všechno OK.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jozinko1: kde přesně ho najdeš ti neřeknu, protože mi to dělali v servise - zrovna nemám při ruce žádnou knížku, ze které bych to vykoumal a profesně se věnuji jiným oblastem, takže netuším. Každopádně ti ale můžu říct něco o cenách ve škodováckém servise: díl 06A121114 (cena 1740,90 Kč bez DPH) + práce (200-300).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Čau chlapi, tak jsem měl také trable s teplotou a nakonec jsem musel stejně vyměnit i termostat, teď je teplota ok. Bylo to na 1.8 T a stál 1270 Kč a aspoň tady se nachází po odmontování hadice co vede z levé části chladiče kolem alternátoru.Na konci této hadice je nastavana umělou redukcí.Tak hledání zdar :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hello

Diky za odpovede. Dufam, ze to uz bude ten termostat, lebo uz to riesim aspon mesiac a stale nic.. menili mi tam uz dve cidla a vzdy to chvilu ide a potom nie... Podla priznakov by to malo byt ono... Zial volal som do origo servisu a tam mi povedali, ze samotny termostat nepredavaju, len cely nejaky blok a chcu za to 3200 Sk. tak som zacal zhanat neorigo... a ten zase maju za 410 Sk. Tvrdia mi, ze to je presne na moj motor... Ale ked porovnam ceny s vasimi, tak je to zase nejak podozrivo malo... Tak neviem,... Dnes idem k manikovi, co ma vzdy poruke nejake diely origo pouzite z dalsich aut, tak dufam, ze bude mat aj ten termostat a tym by to malo byt OK.. Dam potom vediet... Ked nebude mat, kupim ten za 410 a uvidime, ako sa to bude spravat..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...