Přejít na obsah

SII: Výměna manžety s hlavicí řadicí páky


wizaard

Doporučené příspěvky

Máte-li zašlou hlavici řadicí páky a/nebo ji chcete vyměnit např. za verzi z facelift varianty (bez problému lze), níže snadný postup. Pokud jej dodržíte, ušetříte si spoustu času a laborování. Postup počítá s tím, že měníte kompletní hlavici s manžetou, nikoliv hlavici samotnou. Ta je k manžetě připojena plastovým rámečkem, nevím, jak jej bez poškození sundat.

 

post-94229-0-37715200-1456592481_thumb.j

  1. Odjistit rámeček manžety – drží na 4 plastových háčcích (viz obrázek).
    Poznámky: Nedoporučuji tahat za manžetu ani jiné podobné násilné odmontování, ač může být někdy účinné. Doporučuji vyrobit jednoduchý přípravek – stačí kovový proužek o šířce cca 0,5 cm, délce cca 15 cm a tloušťce materiálu méně než 1 mm. Ten na konci ohněte do pravého úhlu (cca 1 cm od kraje). Zasuňte jej do prostoru háčků mezi manžetu a stříbrný rámeček a odjistěte háčky zatlačením směrem k ovládání klimatizace. Pozor na poškození stříbrného rámečku (přípravek však lze a je třeba zastrčit dostatečně hluboko, potom se při páčení opírá o černý plast uvnitř, nikoliv ozdobný stříbrný rámeček)!
  2. Po odjištění manžety ji přetáhněte přes hlavici, čímž se vám uvolní přístup k uchycení hlavice.
  3. Pro uvolnění hlavice je třeba roztáhnout její zajišťovací kroužek.
    Poznámky: Osvědčilo se mi rozevřít zajišťovací kroužek v místě spoje pomocí např. vhodně silného a dlouhého hřebíku a následným zapáčením do stran. Nedoporučuji páčit šroubovákem a podobně při opírání o plastový spoj hlavice a manžety – hrozí poškození a taky uklouznutí šroubováku a poškrábání interiéru.
  4. Hlavice je nyní volná, je možné ji i s manžetou vytáhnout směrem nahoru.
  5. Nyní nasaďte novou hlavici a dostatečně ji zatlačte (po zatlačení by neměla být vidět vroubkovaná část řadicí tyče pod zajištěním hlavice).
  6. Jistící kroužek nové hlavice nasuňte na uchycení a vhodnými kleštěmi jej silně stáhněte, aby hlavici nebylo možné stáhnout.
  7. Nyní už jen zacvakněte rámeček manžety do středového panelu.

Pokud má vaše auto zámek řadicí páky v prostoru manžety, rada níže:

  • Otvor pro zámek řadicí páky v manžetě (např. Construct) doporučuji vyříznout či vystřihnout malými nůžkami až po nasazení manžety – tím zajistíte správnou pozici.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...