Přejít na obsah

Pískající zvuk z ventilátoru topení


Woody

Doporučené příspěvky

Mám takový problém, při puštěném ventilátoru od cca 3 stupně digi klimy ventilátor píská jak píšťalka na psa. Vím že už to tady někdo psal, že mu to dělá taky.

 

Reklanováno v servise a skoro vyřešeno. Závada je na klapkách odvodu vzduchu v kufru. Při zapnutém ventilátoru vzniká v kabině přetlak, teda pokud ty klapky nefungují jak mají. Prý tam nějak byly ty klapky přilepené, že vzduch neměl kam odcházet. Dnes mi to ale opět začalo pískat, takže znova servis.

 

Pro ty kdo by měl stejný problém, tak tento problém lze jednoduše diagnostikovat. Jak začne ventilátor pískat, tak stačí pootevří okno a piskot přestane. Okno zavřete a začne pískat znova. Stačí pootevřít okno o pár mm.

 

Snad to někomu pomůže.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 1 měsíc později...

Ahoj. Taky mí píská v kabině. Od rychlosti ventilátoru 2 a výš. V kabině je velký přetlak. Takový z předchozích aut  neznám. (Felicia a Fabia v sedanu) Jak pootevřu okno, tak je cítit, jak se vzduch vyvalí ven.V servise tvrdí přitáhnout dveře, ale já si myslím, že problém není v netěsnosti dveří, ale v tom přetlaku. Vháněný vzduch musí přece někudy odejít, ne? Chápu teda dobře, že odvětrání u Rapida je až z kufru? A na obou stranách? Jde se k odvětrání dostat z venčí, nebo jen demontáží obložení. Myslíte, že je problém v odvětrání, nebo je přetlak v kabině normální?

Editováno: , autor: 38501
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 9 měsíců později...
  • o 2 měsíce později...

Mne to robi pri otackach ventilatora 4 a viac, ale mne nie climatronic piska, ale vzduch sa tlaci von pri pravej prednej a lavej zadnej strane dveri, teraz neviem ci mam tu klapku zlu alebo co sa deje, mam polrocne auto. V servise sme skusali inu rapidku a taktiez ten vzduch sa tlacil von niekde vo dverach pri okne. Zeby setrenie skodovky s nejakym materialom ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V Sunday, May 08, 2016 na 21:54, 38501 napsal:

 Jde se k odvětrání dostat z venčí, nebo jen demontáží obložení. Myslíte, že je problém v odvětrání, nebo je přetlak v kabině normální?

Zdarec, z venku je přístup po demontáži nárazniku , pokud si pamatuji....

 

Každopádně je jednodušší přístup z kufru po demontáži postranního tapecu  (toho koberce). 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Zdar tak pískání Climatronicu je opravdu otravné, stačí otevřít okno a je pryč, ale pak po nějaké chvíli jak okna zavřu je to znova. Jen nevím jestli se mi podaří tohle reklamovat, technik bude muset se mnou být delší dobu v autě zavřený, jinak to pískat nebude. Začnu asi účtovat Škodě můj promrhaný čas :-)

Reklamoval to někdo z vás chlapi a jak jste postupovali ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Ahoj, pozoruji to také, ale pouze když Climatronik chladí (od třetího stupně víše). Pokud to mám na manuál tak se mi to nestalo ani jednou.

Nezdá se mi že by to dělala klapka v kufru .... dle mého názoru by se špatně zavíral kufr a dveře. Nebo se pletu?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Tak tohle je přesně to téma, kam můj příspěvek asi patří, i když nepíská přímo ventilátor.

Synek si zezadu totiž dlouho stěžuje, že při ventilátoru na 3/4 až MAX okolo dveří strašně píská. Kromě výměny těsnění dveřního prostoru, které dosedalo špatně na rám dveří (resp. mělo jiný tvar než u ostatních dveří) a která nepomohla, jsem zjistil, že po přitlačení tapece k dveří pískání zmizí.

Takže tapec dolů a příčinou byla vnitřní těsnící lišta okna, na kterou je tapec nasazen. Na sametce bylo nevím proč jehličí a nějaký prach (proč zevnitř okna, to fakt netuším) a přední část lišty nebyla k oknu tolik předpružená. Takže stačí sametku lišty očistit, srovnat a rovnoměrně napružit a dát zpátky. A je po pískání. 7cdbb81c43741477d3979fa9c044eb40.jpgec385c1a75ff8537708e1c3e1e30bc88.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...
  • o 3 měsíce později...
  • o 2 měsíce později...

Zdravím,

 

riešim ten samí problém pískanie na Climatronicu 2 stupni a vyššie, M.R. 2018.. reklamované v AS, na nič neprišli..klapku na odvetranie kabíny vraj skontrolovali, žiadnu chybu nenašli..po spustení okná okamžite pískot prestane, vie niekto poradiť? skúsiť iný servis resp. je chyba niekde inde? Kontrolvali peľový filter, taktiež bez výsledku a vraveli že riešenie je iba demontovať palubovku a zistiť príčinu...do toho sa mi teda absolútne nechce..Ďakujem za rady.

Editováno: , autor: Shot
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

My pískáme asi taky, napřed jsem podezříval problém zvaný Denso co je tady v jiných tématech x krát řešen. Dnes při jízdě s pootevřeným oknem řidiče jde i nějaký hluk od pravých zadních dveří. Taky se auto špatně zavírá včetně 5.dveří a mám taky podezření na tu klapku. U O1 jsem nic podobného neznal a klapka je stejně umístěna jak u F1 a O1 viděl jsem ji, když jsem na obě montoval tažné.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...