Přejít na obsah

Pískající zvuk z ventilátoru topení


Woody

Doporučené příspěvky

To som si všimol tiež, že dvere sa nezatváraju dobre na celom aute, to isté kufor...fakt je v tom aute pretlak, ale ako to riešiť? keď AS sa od všetkého snaží dištancovať..ale teda počuť to počujú aj oni..potvrdil to aj mechaník a garančný technik. Chcú tam auto na 3-4 dni, aby sa tomu mohli poriadne venovať...Zaujímala by ma cena tej klapky, v prípade žeby sa človek rozhodol vymeniť ju sám :/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Při delší cestě jsem si rovněž všiml při dvojce na ventilátoru (klasická klima) drobné meluzíny vycházející "odněkud". Přetlaková klapka dle mého názoru funguje - jednoduchý test, při zavření nejlépe pravých zadních dveří, je jasně slyšitelné, jak klapka klapne, vypustí vzduch z auta. Osobně jsem meluzínu přisoudil tomu, že kufr byl při jejím vzniku nacpaný po plato, takže si myslím, že vzduch z kabiny se k přetlakové klapce dostával jen opravdu stěží.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dovolím si částečně nesouhlasit - jen taková akademická debata, ale rád se něco dozvím. Vstupy "za tapecírung" jsou u LB po obou stranách, princip viz. příloha. Levý vstup snad ani nevím, jak by mohl být propojen s pravou částí, takže uvažuji, že pořádně aktivní jsou pouze vstupy na pravé straně. A pokud přesně do toho místa natlačím například sbalený spacák (rozuměj cokoliv poddajného), tak logicky ty otvory ucpu a pak opravdu vzduch z těsné kabiny nemá kudy unikat.

Na druhou stranu, moje předchozí auto tyto vstupy mělo na plastovém "tapecírungu" úplně dole, takže ty byly věčně něčím ucpané a meluzína nikde. Asi menší těsnost kabiny jako celku.

Výstřižek.JPG

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dnes som bol v AS, napísali sme dotaz na Škoda Auto a.s , kedže už raz auto v servise bolo a na nič neprišli ani chybu nedostránili. Uvidíme teda čo napíšu z reklamačného oddelenia, čo môže byť príčina resp. riešenie.. Dúfam že sa už na niečo príde :/

Editováno: , autor: Shot
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Odvětrávací klapkou to není. Pískání od dveří mám a klapka je plně funkční. Pískání způsobuje vnitřní těsnění (sametka) okna. Výměna toho těsnění pomůže jen na chvíli. Ještě nevím, jestli vzduch proniká a píská mezi těsněním a oknem a nebo mezi těsněním a rámem dveří. Dveře řidiče pískali od začátku a dnes po 3 letech se přidali dveře spolujezdce. Když budete zkoušet přitlačit obložení ke dveřím, tak se pískání mění, nebo mizí. Je to tím, že obložení dveří je nasazeno na lištu těsnění. Když mě šlo pískání z rohu od zrcátka, tak v servise posunuli těsnění dopředu a olepili ho hliníkovou páskou. Po měsíci začalo pískat z druhého konce dveří. Dáno nové těsnění a po 3 měsících zase píská. Těsnění nemá žádnou modifikaci, takže se vyrábí pořád  stejně. Ještě zkusím dotěsnit spáru mezi lištou těsnění a dveřmi silikonem a to když nepomůže taky, tak to vzdávám.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Klapku odvetrania kabíny skontrolovali, všetko je v poriadku, taktiež prívod vzduchu z vonku, peľový filter a pod...v Škodovke padlo vyjadrenie skontrolovať klapky Climatronicu, nafotiť v akej sú polohe a poslať technikovi na dalšie posúdenie..sranda natom že je keď zatvorím vonkajší okruh pískanie je preč, skúšal som aj firemné Rapidy obchodných zástupcov a pískajú všetky, oni to tak nejak neriešia, veď je to služobný voz :/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Aby mohli udělat, to co jsi napsal, tak ti rozvrtají půl auta, který už nikdy nesloží tak pěkně zpátky a úplně zbytečně, protože to dělá ta sametka, jak jsem napsal výše. když to přepneš na vnitřní okruh, tak to přestane pískat, protože ze vzduch točí v autě a netlačí se ven. Jinak přetlak v kabině jsem kontroloval i na jiných autech...a přetlak byl ve všech. Takže to bude nějaká konstrukční chyba na tom těsnění. Upřímně, teď když už se Rapid nevyrábí, tak žádná velká snaha o vyřešení problému nebude.

 

Editováno: , autor: 38501
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 4 týdny později...
  • o 4 měsíce později...

mam stejny problem, pískani od 3. carky rychlosti ventilatoru nekde v levym vydechu klimatizace u ridice, kdyz jen lehce otevru okynko u ridice nebo otevru dvere, tak piskani ihned zmizi a opet se objevi, kdyz okynko/dvere zavru.  mam teda rozdelat kufr a podivat se na ty klapky jak tu pisete ?

rapid 1.2tsi 77kw, cbzb, auto klima, r.v. 2013

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

tak jsem plastovou klapku v kufru z velky casti rozlamal a vytrhal tu sedou gumu co je za ni, vyriznul diru v tapecu ( ctverecek 3x3cm asi ) v miste, kde se nachazi klapka, aby teda sel lip vzduch do ty rozlamany klapky, jeste kompresorem vyfoukal pro jistotu a hadejte co... no piska to porad :D mozna jen od vyssich otacek ventilatoru...

az zase budu chtit na aute neco opravovat, tak tu klapku celou vyndam. budu se asi ridit tim, co mi poradil znamy mechanik ohledne pazvuku v aute co se mi nelibi, ze to nemam resit a pustit si vic nahlas radio

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já na to šel tak, že jsem vyzkoumal, že mi to píská u vnitřní sametky dveří spolujezdce v pravém spodním rohu. V tomto místě jsem tedy do záhybu sametkového těsnění namačkal expanzní pásku (co se dává na těsnění pracovní spáry oken) a zajistil tak její větší přítlak na okno. Zatím (zbytek minulého léta) to bylo ok, v zimě se to neprojevuje. Uvidíme co další léto. Samozřejmě lepší by asi bylo shodit tapecírung a sametku předpružit (tak jak to dělal miklísek), ale do toho se mi zatím nechce.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...