Přejít na obsah

spojka nebo převodovka?


pablo9mm

Doporučené příspěvky

Zdravím, mám Roomster 1,4 TDi 59 kW r.v. 11/2007. Pri rozbiehaní na jedničke alebo na spiatočke pri väčšom zábere (mierny kopec, prípadne naložené auto) mi pri púšťaní spojky v zábere niečo zaškrípe. Niektorí tvrdia, že je to spojkové ložisko, iní že nejaké ložisko v prevodovke. Auto je po výmene rozvodov, klinového remeňa, vymenený tiež olej v prevodovke. Tiež pri stlačení spojky sa zhruba po 3 sekundách začne ozývať zvuk ako klepkanie - slabšie rachotenie. Zaujímavé je, že keď vtedy pootočím volantom, tak to stíchne. Tiež sa mi stalo za posledné dni, že som mal problém vyradiť spiatočku a včera aj jednotku pri preraďovaní do dvojky. Ďakujem za odpovede.  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud to píská při záběru spojky, bude to spojkové ložisko. To v převodovce se projevuje zvukově za jízdy (po puštění spojky). Chrastění na volnoběh je u Fabií normální, bohužel. Výměnou komplet spojky se to může trošku zlepšit.

Editováno: , autor: rkonf
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

"rkonf",tak neviem či je chrastenie na voľnobeh u fábie normálne ale podľa mňa by nič chrastiť nemalo,môže byť akurát počuť reťazový rozvod,ale nie chrastenie od spojky alebo prevodovky ako normálne.Mne to tiež chrasti a presne týmto spôsobom ako na videu,takže sa chystám na opravu prevodovky,pravdepodobne výmena dvojložiska.

 

https://www.youtube.com/watch?v=t1_Aaqk5vHU

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Měl jsem dvě Fabie a obě na volnoběh chrastily. Na první jsem najel 140 tkm, druhá má 130 tkm. Ta první po výměně spojky začala chrastit víc (bylo to slyšet i uvnitř), to byl problém spojky a po výměně za originál díl se zvuk vrátil do normy. U firemních Fabií s benzínem jsem ten zvuk také slyšel. Slyšel jsem ho i např. u Mitsubishi Colt.

Pokud ten zvuk není slyšet uvnitř nebo to dvojložisko není slyšet za jízdy, tak bych to nechal být. Může se také stát, že to po výměně bude na volnoběh chrastit dál.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...