acjaja Posted March 9, 2016 Share Posted March 9, 2016 Mám Octavii I 1,9TDi 81kW, motor AHF, r.v. 1998. Dlouho jsem nemohl vyřešit problém, kdy mi auto při dojíždění na neutrál těsně před zastavením zavibrovalo. Nakonec na to přišel jeden machr přes autodiagnostiku, že je chyba v ŘJ motoru. Tuto verzi mi pak potvrdil i pan Janda z firmy CIMBU autosport, který mi to chipoval přepájenim pamětí – moje jednotka ještě nejde flashovat. Označení má 038 906 018 AM a je potřeba ji vyměnit, protože obsahuje chybu. Škodovka to v době záruky bez problémů měnila, ale nikde nemůžu zjistit, za jakou ji měnili. Předpokládám, že číslo zůstalo stejné, jen se liší poslední dvě písmena. Nevíte to někdo? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
libero Posted March 9, 2016 Share Posted March 9, 2016 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
acjaja Posted March 10, 2016 Author Share Posted March 10, 2016 (edited) To není hezký obrázek ale díky za něj. Tak teď nevím, jestli se ta jednotka může lišit Bosch označením nebo jak ji rozlišují. Každopádně tam musí být nějaká změna. Dnes jedu do autorizovaného servisu, tam mi snad poradí. Edited March 10, 2016 by acjaja Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
libero Posted March 10, 2016 Share Posted March 10, 2016 no daj vedieť čo si vybavil Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
acjaja Posted March 11, 2016 Author Share Posted March 11, 2016 Včera si v servise pouze vyčetli číslo ŘJ a zavolat mám v pondělí 14.3. V úterý dám vědět. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
acjaja Posted March 17, 2016 Author Share Posted March 17, 2016 Tak v servise se zatím asi radí, stavit se mám zítra, tj. 18.3. 2016 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
libero Posted March 19, 2016 Share Posted March 19, 2016 výsledok? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
acjaja Posted March 23, 2016 Author Share Posted March 23, 2016 (edited) Nejdříve mi to nechtěli povědět, ale jelikož jednotku nemůžou sehnat, tak mi dali její číslo, abych se po ní podíval sám. Jedná se o jednotku 038 906 018 B. Koukal jsem na netu, ta jednotka je pro motor 66kW, tak snad vědí, co dělají... Edited March 23, 2016 by acjaja Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
acjaja Posted March 30, 2016 Author Share Posted March 30, 2016 Takže tudy cesta nakonec taky nepovede. Jelikož mi vrtalo hlavou, zda mohou dát ŘJ z 66kW na svůj 81kW motor, tak jsem volal do firmy CIMBU, kde mi to chipovali a odpověď byla jednoznačná - v žádném případě. To mi potvrdili i v další firmě, kde se zabývají autodiagnostikou. Začínám z toho být dost bezradný, nyní ještě zkouším známého, který pracuje ve škodovce, zda o mém problému něco nezjistí. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roman 101 Posted February 27, 2017 Share Posted February 27, 2017 Jak to dopadlo? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sp4rc007 Posted March 17, 2017 Share Posted March 17, 2017 Ahoj, nechci zakladat nove tema, tak se zeptam zde. Ukradli mi auto, pak ho nasli, ale rozebrany, tak sem to dal dohromady, a cca po mesici, se mi ozvala PCR s tim, ze nasli moji RJ. Bohuzel byla rozlamana spinacka, tak jsem koupil RJ, budiky, spinacku klice a zamky z jednoho auta abych to nemusel kodovat. Je tu nekdo, nejlepe z Prahy, kdo dokaze zjistit co s jednotkou delali? PCR tvrdi ze byla v Mlade Boleslavi primo ve Skodovce na expertyze ale nikdo mi uz nerekl, zda s jednotkou neco delali. Jedna se mi o to, zda nekdo neobesel imbolizer, protoze jednotku nasli v jinem aute. A dalsi veci je to, zda v ni zustal CHIP, ktery tam byl... Privezl bych RJ + budiky... Predem diky za odpoved Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
motorpower Posted March 20, 2017 Share Posted March 20, 2017 V Praze není problem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts