Přejít na obsah

Výměna ohnutého předního ramene


Chonsa

Doporučené příspěvky

Zdravím,

při zimních radovánkách jsem nešikovně trefil obrubník a ohnul přední levé rameno. Rameno si koupím použité a již se silenblokem. Jak bude těžká výměna, zvládnu to v garáži sám ? 

Představuju si to takto: Vyšroubuji šroub/šrouby u těhlice, na straně u hliníkové konzole povolím matku, co je v tom zadním silenbloku, vycuknu rameno. A jelikož v ''novém'' ramenu již silenblok bude a nic nemusím přelisovat, tak rameno zamontuju zpět. Jak moc se mýlím? Děkuji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím, tak jsem se do toho pustil. Dneska jsem se do toho pustil, vše ok. akorát mi rameno nejde vyndat v zadním uložení na hliníkové konzoli. Páčim s ramenem nahoru dolů, promazávám to, ale rameno nechce vylitnout ven. Bušil jsem do ramene kladivem, ale prostě se tomu nechce. Nikde nedrží, jen v gumovém silenbloku. Někdo nějaké rady prosím?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 let později...

Zdravím, prosím vás, když nemám ten olej podle dílenské příručky, který údajně vytvoří lepkavou vrstvu a usadí lůžko? Mám to nalisovat nasucho? Krásně jsem do hladká vybrousil konzoli, aby to šlo co nejlépe a protože jsem neměl ten spešl olejíček, namazal jsem to motorovým. Po 150 km mi oba povylezly :-(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Odpovím, protože jsem to teď o víkendu sám dělal na své fabii (už podruhé co ji mám). U mého auta jde do levé konzoly silentblok jak po másle, do druhé jde zalisovat jen dost ztuha a navíc musím ubrat na novém silentbloku třeba 0,5 mm šmirglem (prostě je ten otvor menší). Otázka je, jak snadno ti to šlo nalisovat, jestli to nekladlo moc odpor a lisoval jsi normálně nějakým přípravkem, tak to podle mě nemůže moc vyjet. O kolik to povyjelo? Když jsem to dělal minule, nešel mi ten jeden zalisovat úplně (neměl jsem dokonalé přípravky), zůstal mi čouhat tak 2 mm, nechal jsem to být a nic se nestalo (a 120 tis. km to vydrželo). Jestli to jde lisovat příliš hladce, tak bych to nemazal naopak vůbec, je to zbytečný.

Editováno: , autor: Honza K.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...