Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Ahoj, mám poslední dva roky S3 s dotykovým Amundsenem a docela se trápím s Apple Car. Často se mi stává, že při spuštěné navigaci (Waze nebo Google Maps) mi spadne současně probíhající hovor přes telefon.

 

Telefon se "zasekne" a musím ho odpojit z USB a znovu připojit, abych nastartoval repráky v autě. Protistrana mě normálně celou dobu slyší, jen reproduktory nejdou. 

 

Neřeší nebo neřešil někdo podobný problém? 

 

Mám iPhone XS a 13 PRO.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Určité typy displejů nejsou stavěné na tu verzi SW. Co jsem tak četl na telegram skupině, tak mezi 478 a 480 je rozdíl hlavně v tom, že se něco aktualizuje v displeji (pro ty, kteří neví, tak při aktualizaci MIB se někdy aktualizuje i displej).

Bohužel nevím, jaké verze jsou na tu verzi stavěné a jaké ne. Nejsnazší je při aktualizaci dát N u aktualizace položky ABT a je to v pohodě. 

Jeden kamarád takto aktualizoval a základní deska umřela. Dle expertů, co se hrabou v displejích i v MIB pravidelně, deska umřela. 

A na internetu toho moc nebude, protože 480 je poměrně nová aktualizace a při těch rizicích nikdo nebude aktualizovat z 478 na 480. To spíš když někdo aktualizace z nějaké starší jak 04xx, tak dá samozřejmě rovnou nejnovější. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zdravím, stáhnul jsem si poslední mapy, na celou Evropu je třeba 32GB karta, ale v rádiu mám pouze originál 16GB. Koupil jsem novou kartu  Sandisk SDHC 32GB, ale Amundsen ji nebere, zkoušel jsem i 64GB SDXC, oboje FAT32 i exFAT, ale Amundsen mapy nenačte. Díval jsem se na verzi SW Amundsena a mám 0245. Zkoušel jsem SW aktualizovat na 0366 nebo 0478. Soubory jsem stahoval z MIB, ale aktualizace se vůbec nespustila, Poradíte někdo proč Amundsen nebere jinou kartu nebo odkud stáhnout funkční aktualizaci?

Díky

IMG_20220723_135206_resized_20220725_082207215.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Milan357 a někdo ti řekl, že když si koupíš obyčejnou SD kartu, že na tom bude navigace fungovat ? To je omyl..ano, některé údajně fungují, ale musí být sw upraveny nějakým zásahem, který si běžný laik neudělá..aspoň takové jsou moje info, když jsem měl Amundsena já, pokud se něco změnilo, tak se omlouvám..měl jsem sice Amundsena ve fabii 3, ale myslím, že funkčně je to stejné..a docela mi překvapuje, že musí být na celou Evropu karta 32GB, když z výroby jsem měl origo kartu 16GB a normálně se tam celá Evropa vešla v pohodě, tak netuším, co zase škodovka zkouší..pokud jsem dostal z výroby 16GB kartu s celou Evropu, tak přece nemůžou chtít kvůlu update kartu 32GB..jako kde bych ji měl vzít ? jako kvůli tomu kupovat origo navigační kartu za několk tisíc novou s větší kapacitou ? to je zase nějak divné :-)

Editováno: , autor: ski1961
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, je to tím, že není origo vložena karta, jde to obejít a kartu SW upravit (někde v útrobách fóra se v minulosti řešilo). Také jsem měl u embéčka 16 GB kartu a vyřešil jsem tím, že jsem si stáhl z výběru na škodaauto menší území a v poho ... koneckonců, kdo by potřeboval plnou evropu, většinou je to jen psychologická bariéra ... to jsem aktualizoval poprvé, když se ještě na kartu vešlo, pak jsem přešel na výběr ... rychlejší aktualizace a rychlejší reakce navi, když karta není zasekaná až po okraj daty. Jediná nevýhoda, že jsem měl třeba Chorvatsko, ale nebyla Černá Hora, když jsem jel z Makarské do Dubrovníku ... podle navi bych jel asi 16 hodin ... bo objetí Černé Hory trajektem ... naštěstí strejda google s jeho maps v mobilu pomohl.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Moc děkuji za rady.

Nepotřebuji celou Evropu např. GB, Irsko, Španělsko, Portugalsko ... opravdu nepotřebuji, ale pokud chci balkán a Německo, tak musím stáhnout celou Evropu. Aktualizace celé Evropy se na 16 GB nevejde (asi o 400MB) a nevím, zda mohu nějaké soubory smazat tak, aby aktualizace chodila.

Objednal jsem tu kartu z odkazu a uvidíme až dorazí, určitě dám info i pro ostatní. 

 

Edit: Stavil jsem se ve Škodovce a nová SD karta 32GB pro navigaci do Amundsena stojí cca 4.800,-Kč

 

Edit2:

 @ExecutedDonut Díky za návod, Nahrál jsem pouze jazyk češtinu a mám mapy celé Evropy na 16GB kartě.

 

Edit3:

Objednal jsem 32GB kartu na Alie. Cena 28e, karta dodána asi za 3 týdny i s nahranou navigací. Udělal jsem na kartě nové forrmátování na FAT32, nahrál novou aktualizaci map celé Evropy a zatím vše funguje. 

Editováno: , autor: Milan357
Doplnění informací
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zmazanie a kopirovanie na 16GB kartu funguje aj s najnovsou verziou 1910. Mam to tak na Amundsene v O3 a minuly tyzden rovnako aktualizovane aj na Amundsen v F3. Obe auta origo 16GB karta

 

Ja kartu planujem kupit novu, len zatial som sa dopatral iba k jednemu cislu ktore ma 32GB - 5L0 051 236 BG. Ostatne netusim v akej kapacite, no 5L0 051 236 CR je urcite 16GB, lebo ju mam v aute

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před hodinou, linomaniac napsal:

rieste iba mib (high) toolbox. opatchovat radio a navi ide na akejkolvek SD karte. Vsetko ostatne je vela namahy / vela penazi

Ne, neřešíme.

Existuje řešení toolboxem nejen pro MIB High, ale i pro MIB STD (Amundsen).

Toolbox pro MIB STD už umí také patchovat swapy, CP off a CID off. https://github.com/olli991/mib-std2-pq-zr-toolbox

@ski1961ano, na videu je správný postup, který je potřeba pro Amundsen MIB2/MIB2.5 (tam není rozdíl) :) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...
  • o 2 měsíce později...

Zdar,

 

mám nově Superb 2020 s Amundsenem. Nějak marně hledám DAB rádia přitom jak podle manuálu tak podle toho co jsem dogůgloval tam prostě DAB být musí. Nebo nemusí? Ikonka na přepnutí FM/DAB tam není a pokud dám proskenovat rádia najde to zjevně jen FM. Kde dělám chybu?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zkoušel jsem update Amundsen map dle návodu na webu škody zde: https://updateportal.skoda-auto.com/cs-cz. V autě byla po předchozím majiteli Škoda SD karta s mapama. Zajímavá perlička je, že auto prodaný na konci 2020 mělo SD kartu s mapama z 11/2018.

 

Ale ok šel jsem podle návodu, doufám. Kartu jsem NEformátoval protože předpokládám že formát je na origo kartě správně. Původní adresář MAPS jsem odmáz a nahradil ho na stejné místo adresářem MAPS ze ZIP souboru co jsem stáhnul z webu. Vejde se to tam ok, karta má 32GB a data kolem 16GB. V rootu je nově soubor 1910_MP213-1247.x_EU-AS.md5 ten tam dřív nebyl, ale asi tam patří když je v tom zipu. Jo podotýkám že jsem stáhnul tu největší mapu kde je celá Evropa.

 

No a pak jdu do auta, tu SD kartu dám do slotu č.1 kde byla, spustím update a tak za minutu to ukáže toto:

 

20230126_070834.thumb.jpg.a39d02e03579bcf92d081a9123a4ebca.jpg

 

Co dělám špatně?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...