Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Doplatil jsem úvěr u Škofinu, tak mě čekalo hledání co nejvýhodnějšího pojištění. Vzhledem k tomu, že si myslím, že se mi povedlo sjednat relativně výhodné, dávám to sem ostatním pro inspiraci. Pokud se někomu povedlo něco výhodnějšího, dejte to tady taky.

 

Auto: Rapid liftback, 1,2 TSI 77kW, r.v. 8/2013, pojistná hodnota 280 000 Kč (cena nového 430 tis. Kč), zabezpečení jen imobilizér.

Řidič: 32 let, 111 měsíců bonusy povinného ručení, 18 měsíců bonus havarijního pojištění, trvalé bydliště Pardubice.

Pojištění: Havarijní + povinné ručení, vandalismus, odcizení. Limity 100/100 mil. Kč u PR a havarijka pojištěno na "cenu obvyklou". Spoluúčast 5%.

 

Po zkušenostech z minula jsem hledal hlavně na srovnávačích. Zjistil jsem ale, že přímo na webu pojišťovny se dalo najít i výhodnější. Kalkulace jsem si všude možně udělal, nejlíp mi vycházela kombinace dvou pojišťoven, teď už přesně nevím kterých - jedna z nich byla ČSOB.

 

Jelikož jsem kalkulace na webech pojišťovny nedokončil, kontaktovaly mě operátorky z České Pojišťovny, Kooperativy a České podnikatelské.

 

Nejlépe mi vyšlo pojištění od Kooperativy, kdy mi dala operátorka "extra" slevu, která mi na webu nabídnuta nebyla. Podle ní pro ty, co za poslední 4 roky nebourali, dostanou 50% bonus na havarijní pojišění (běžně jde přenést bonus i z PR). Takže mi přišla kalkulace na povinné ručení za 1 767 Kč a havarijní pojištění na vše za 3 722 Kč. Bonusy započteny na havarijku 120 měsíců a na povinné ručení 111 měsíců. Ikdyž jsem udával pojistnou hodnotu 280 tis. Kč, Kooperativa pracuje s "cenou obvyklou", takže asi tak nějak počítá s budoucím poklesem ceny auta při tvorbě pojištění. Nic výhodnějšího jsem nenašel, tak jsem pojištění uzavřel.

Celkem tedy ročně platím 5 489 Kč, což mi přijde fajn.

Editováno: , autor: Mariacek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No podle mě těchto cen přes pojišťovačku nedosáhnete. Když je to přímo přes pojišťovnu a po netu, ušetří na provizích pro pojišťováky. ČSOB má na povinné ručení 15% slevu. Ale kdo ví, třeba přes Českou podnikatelskou pojišťováci měli nižší ceny než oficiálně.

Jinak co se týče původní kalkulace na webu Kooperativy, tak mi to vycházelo nejdřív za vše kolem 8 tisíc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 7 měsíců později...

Tak to je jedině dobře. Jak mile ze mě nevymámili telefoní číslo, tak průměrná čekací doba na emailovou odpověď je 24hodin v pracovním dni... Ať už od konkrétního "poradce" nebo od informací. A pak falešné profili "poradců" na jejich stránkách....  Tak jsem zdvořile požádal o jiného poradce. Druhý den(sobota večer) mi napsal někdo nový a poslal hned nabídky. Zaradoval jsem se, ale dlouho mi to nevydrželo, než jsem se v jednom z mejlů(pán v tu sobotu poslal hned čtyři) dočetl "na základě předchozí telefonické domluvy Vám zasílám". Vzhledem k tomu že mé číslo nemají, mě humor zase přešel... :D

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Doporučuji také porovnat pomocí kalkulačky povinného ručení. Funguje to následujícím způsobem:
1.Na stránce srovnání povinného ručení vyplníš potřebné údaje o vozidle
2.Po odeslání zadaných informacií se zobrazí srovnání nabídek. Pořádně to projdi, vyber si optimální pojištění

Vygoogluj si to, těch srovnávačů je spousta, hned první odkaz: https://goo.gl/lBHPE4

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

já měl direct a dostal jsem se s passatem na 50% oproti generali a o 3-5tis méně než u Allianz ,koop,ČP a to mam v rodině frenčís pojištováka a makléře .... bohužel direct nedělá

 

Edit: jen dodám že u koop máme pojištěný celý panelák,což jsem ani nevěděl a paní podle adresy mi řekla že za to dostanu taky slevu :) ... takže ptát se ptát se ... od známého můžeš dostat obchodní slevu,defakto se může vzdát provize v tvůj prospět....atd

 

Editováno: , autor: azriel
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Zdravim,

snad takove vlakno uz neexistuje. Pokud ano, tak sem ho nenasel a omlouvam se predem.

Mam Spaceback prosinec 2013, 1.6, 77kw TDI. Auto sem koupil vcera a dneska sem resil havarijko (All risk ) a povinne. Platil sem 12 000. To mi prijde neskutecne moc. Jasne je to prvni auto, ktere mam na sebe psane tzn. mam 0 bodu, ale i tak je to celkem dost. Pojistene je to ted u CSOB.  Ma nekdo nejake vyhodnejsi??

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...