Přejít na obsah

kolísání ručičky teploty vody


mistrli

Doporučené příspěvky

Prosím o radu,

začala mi kolísat ručička teploty vody mezi nulou a polovinou(asi 50 stupni),dříve se po ujetí pár kilometrů ustálila na 50 stupních. Navíc ted po ujetí 5 km asi 5 minutovém stání na volnoběh spustil ventilátor chlazení,venku bylo 18 stupnů. Asi to není v pořádku.

Díky za odpovědi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nazdar ja mam tiez s tymto probelem... ak chodim normalne po ceste rovnej ziadne kopce nic tak pri 100km/h mi normalne ide rucicka hore ako je posledna tenka ciarka biela na ukazovateli teploty a potom mi spusti nasledne aj ventilator,..

vraj je to tym ze na ten objem je velmi maly chladic vody a este jedna uputavka... vyfukove potrubie je umiestnene vpredu skoro pri chladici cize sa to nemoze ani poriadne ochladit ak tam sala teplo z vyfuku... podla mna...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hello

A inak sa to neprejavuje?? Ja mam totiz podobny problem..prestala mi ukazovat rucicka teploty. Prejavilo sa to vsak aj tym, ze zacala svietit kontrolka chyba ASR a neskor sa k nej pridala kontrolka chyba elektroniky motora.. V autorizovanom servise samozrejme vedeli akorat tak vynulovat chyby a vyuctovat si to..par dni to bolo ok...potom sa znova chyba objavila... po vymene cidla teploty to zase bolo par dni dobre..az znova prestala fungovat rucicka a rozsvietila sa chyva ASR (trojuholnik v kruzku). Vtedy stacilo troska pohybat kablom k cidlu..ako keby to malo zly kontakt.. Lenze z toho uplne zblbla elektronika a teraz to neukazuje nic a svietia obe vystrazne kontrolky..teda ten trojuholnik a pod nim chyba elektroniky.. Dnes s tym idem do servisu tak uvidim..podla mna staci, ked to vyresetuje a znova to pojde..ale musim zistit pricinu, aby sa to neopakovalo...

Potom dam vediet

DODO

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Hello

Motor mam 1,6 i 75kW . Uz som vymenil cidlo teploty, asi tyzden to islo a objavilo sa to znova. Potom mi vymenili dalsie cidlo, tentokrat na ventilatoroch pri chladici. znova asi tyzden v poho a znova sa to objavilo. Povedali mi v servise ze proste musia skusat, lebo na diagnostike to zahlasi chyba cidla... Tak mi teraz chcu menit cely ten blok, kde je to cidlo a kde je aj elektronika. Ok, ale problem je v tom, ze ked to nebude ani toto, tak zaplatim dalsi diel a chyba nebude odstranena..uz ma to stalo asi dva litre a stale som na tom istom..

To sa s tym naozaj nikto nestretol??? Kurnik sopa, co tu pozeram na fore, tak je tu plno manikov a presne vedia ked sa daco vyskytne, ze je to casta chyba u octavok... tuto chybu mam iba ja??

Zaregistroval som odpoved... mozno chybny termostat.. kde ho mam hladat?? Popripade, kolko asi cca stoji?? Stale tam nieco kupujem a stale to je rovnake..Problem je vsak uplne nelogicky. Ked idem rano po tom, co auto celu noc stalo..v garazi... tak sa m i to prejavy asi po 10 km.. rucicka teploty neukazuje a tak zasvieti ten vystrazny trojuholnik, co je udajne vypnute ASR. Poobede zvycajne zacne ukazovat teplota a chyba zhasne... Rozdiel teplot pritom nie je vacsi ako 10-15 stupnov... ved to je uplne absurdne..to mu predsa nemoze vadit.. Uz sa s tym trapim aspon mesiac a stale nic... Please Help...

Dodo

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím,

byl jsem s tím čídlem na Vagu a tam to hlásilo vše o.k. a přitom ručička kmitá dál. Vyměnil jsem tedy čidlo a stále kmitá nebo neukazuje vůbec. Ted mi doporučili výměnu termostatu,v pátek ho jdu měnit tak jsem zvědav. Pak napíšu jestli se to spravilo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hello

Kedze mam podobny problem..rucicka mi neukazuje.. a tiez mi uz menili cidlo tak mi please daj vediet, ako si dopadol s tym termostatom..lebo mna to asi tiez caka.. Kedze uz mi tam menili dve cidla a nic sa nezmenilo, nerad by som zaplatil aj termostat a bol na tom istom..dik za info pripadne hod aj ceny, aby som sa vedel pripravit

Dodo

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Cau decka, zkusim prispet do diskuze, snad to nekomu pomuze. Tak byly tady meneny cidla, termostat. Ja osobne jsem musel menit termostat, ale jak vidim tak to neni nikoho z vas pripad. Jeste bych zkusil proverit vodni pumpu. Je to nenapadny, ale docela neprijemny. No a pak zbyva praskly tesneni pod hlavou nebo praskla hlava, ale to bych radsi bral jako nejvetsi kryzovku.

Jeste jsem si tak vzpomel, ten termostat se me projevil tak, ze me sla teplota az nadoraz, neklesala ani nekolisala. A navic nesepnul me vetrak, coz asi znamenalo, ze se nesepnul velkej okruh a cidlo nerozjelo ventilator. Dalsi projev chybnyho termostatu je ze muze byt porad otevrenej. To se projevuje tak, ze kdyz na to neslapete tak z kopce pri jizde na neutral jde teplota zase dolu.

Tak zatim.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím všechny a opět díky za reakce,

Jozinkovi1 jsem odepsal mailem a jsem rád že výměna termostatu pomohla tak doufám že když mi ho zítra vymění tak problém se vyřeší také. A nebude to čerpadlo nebo už vůbec ne prasklé těsnění pod hlavou jak píše Schade.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pokud se tu ještě někdo pohybuje tak mám též dotaz:Včera jsem byl na chalupě cca36 km,po 30 kilometrech klesla ručička ukazatele na polovinu,odpojil jsem z nádržky ten kabel a nic,zůstalo to viset v polovině,po asi 5 vteřinách to zapípalo blikala kontrolka vody,znovu jsem připojil,toto opakoval asi třikrát a pak to naskočilo do normálu a domu jsem jel v pohodě ukazovalo to normálně,co s tím?mám čekat co dál?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...