Přejít na obsah

Vymena brzd za vacsie


Vlad5

Doporučené příspěvky

Zdravim,

Riesim teraz akurat brzdy na svojom superbe, uz ich bude treba vymenit. Jazdim relativne casto aj v horach v Rakusku, Svajciarsku a dosiel som k zaveru ze brzdy na tomto aute vzhladom k hmotnosti su dost poddimenzovane.

Nejazdim nijak sportovo a nejazdim s nohou na brzde ale casto si pocas jazdy vsimam ze brzdy stracaju ucinnost a po narocnejsej jazde zvyknu byt modre, tj prehrievaju sa.

Teraz k otazke, mam 2.0 TDI predny nahon. Tj brzdy 312 a 286. Chcel by som prejst na 345 a 310 ako ma superb 3.6ka.

Hladal som informacie o tom a viem, ze v predu staci vymenit len Strmen (trmen) za strmen z 3.6 a bude to pasovat. Problem je vzadu, 3.6 su len 4x4 a tam je zadna naprava riesena uplne inak a nepasovalo by to (aspon podla nakresov). Hladal som teda dalej a zistil som ze 310 kotuce ma ako jedine VAG auto s prednym nahonom Scirocco R. Zadna naprava vyzera byt rovnaka ako na superbe (naboj, tehlice) takze by strmen zo scirocca mal pasovat, niesom si vsak isty.

Chcem sa preto spytat ludi co sa vyznaju viac ci hore uvedene informacie ku ktorym som sa vlastnorucne dopatral su spravne. Pripadne ak by mal dakto priamo skusenost s takouto vymenou by bolo najlepsie.

P.S. nechcem riesit ziadne "sportove" brzdy, kotuce a dosticky budem kupovat original, nemam dobre skusenosti s nahradami/druhovyrobou. Takze radsej chcem vacsie ale origo.

Diik :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Presne taku odpoved som cakal. :) Nie nejazdim tak, mam dokonca DSG takze ani na neutral ist nemozem :) Nejazdim vsak ani na spotrebu a pri normalnej jazde vramci zakonnych limitov narazam na tento problem. Videl som aj na zahranicnych forach staznosti na problemy s brzdami takze niesom sam. Aj tu boli dake diskusie o zvlnenych kotucoch a podobne...

 

Mna by skor zaujimala ta cast, na ktoru som sa pytal, ohladom kompatibility dielov, strmenov :)

 

Diik.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 11 měsíců později...

Nazdar. Opravdu větší brzdy brzdí lépe. Provozuji několik superbů a před časem jsem byl v podobné situaci. U nejstaršího auta bylo třeba vyměnit komplet brzdy. Náš mechanik objednal pro někoho, kdo si chtěl vyrobit RS, velké brzdy a potom mu ležely v dílně a nemohl se jich zbavit. Nakonec je prodal pod cenou a já nechal namontovat po konzultaci se Škodovkou dopředu velké brzdy a vzadu jsem nechal originál. Vážně, pokud přesednu z auta do auta, chvíli to trvá, než přestanu mlátit hlavou o přední sklo. Závěr mého příběhu - já osobně bych vyměnil pouze přední brzdy.

J. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V te dobe bylo jeste auto v leasingu od Skofinu, tak jsem se bal. Poku bych ho prikladne poslal pres strechu a nejaky znalec od pojistovny zjistil, ze jsou tam jine brzdy, mohli by se z toho vykroutit a chtit, abych to zaplatil ja. Napsal jsem ofiko na technickou pomoc, zda u vozidla VIN... mohu namontovat misto prednich brzd PR kod... PR kod .... Kupodivu napsali ze ano, s tim, ze by vymenu mel udelat autorizovany servis. Brzdy jsem vymenil a zajel do autorizovaneho servisu a chtel provest kontrolu brzd. Prijimaci technik objel servis, odborne prohlasil,  ze to brzdi dobre, zaplatil jsem 450 Kc bez DPH za zkusebni jizdu, dostal fakturu a byl jsem spokojeny...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Ahoj, menil som povodne 312mm (FN3) za 345mm (FNR-G). Myslim, ze bude treba prekodovat ABS. Vedel by mi niekto povedat spravne kodovanie? Tato jednotka ma uz long coding, takze to ais nebude take jednoduche :wacko:

 

1K0 907 379 AJ - ESP MK60EC1 H30 0107

 

EDIT: tak is skusim odpovedat:

 

Byte 2: 80

Byte 10: 01

 

Je to len to co som vyguglil, ak by mal k tomu niekto nieco viac rad sa necham poucit :)

 

Editováno: , autor: Martttin
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Kodoval som tak ako je napisane v mojom prispevku a len som to niekde vyguglil, je k tomu minimum info. Zatial jazdim 2 rok bez problemov, ale ako realne ta zmena ovlyvni spravnie brzd nemam najmensie ponatie...

 

PS: to su co za kotuce 350mm?

Editováno: , autor: Martttin
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...