Přejít na obsah

Mezipodlaha do kufru (Combi)


epo

Doporučené příspěvky

V 24. 10. 2019 na 12:32, suntour napsal:

@epo ... ok podívám. Takže mezipodlaha má asi smysl na občasný spaní v autě.  Jinak ne 

Na spani v aute je super. 

Co do prakticnosti, moc veci se pod ni nevejde a nacic se pak blbe dostava k rezerve/kouli k taznemu. 

A vlastne - kdyz v aute spime, davam pod ni sundanou roletku z kufru. Ta se tam vejde na uhlopricku :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, ale ona má v sobě zabudovaný šikovný háček, za který to opřeš o horní lem dveřního otvoru a krásně to drží v odklopené poloze. Samozřejmě musí být ta mezipodlaha prázdná, aby to háček udržel, ale to normální podlahu, když se dostáváš k rezervě taky vyprázdníš ne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, spis mi slo o tu prihradku, co je u rezervy. Blbe jsem se vyjadril. K te se da dostat ohrnutim normalni podlahy, i kdyz jsou vzadu veci, ale mezipodlaha se musi nejdriv zvednout, predtim vylozit veci... 

Ja si to jeste komplikuju tim, ze normalne mam mezipodlahu ve spodni poloze pres normalni podlahu a pres ni gumovou vanicku. Kdyz ji instaluju do spaci polohy, tak musim prehodit tu gumu dospod. A pak zase zpatky, kdyz vim, ze v aute nebudu spat. To jsou ale takove prkotiny. Jako takova je fajn. Ten hacek by se hodilo mit i u te spodni podlahy... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 měsíců později...
  • o 1 měsíc později...

Ahoj kluci,

nebyl by nekdo ochoten pujcit mezipodlahu F3 na tyden cca, chteli bysme se slecnou ve fabce parkrat prespat a zas mi prijde zbytecny to kupovat, kdyz to bude jinak opreny nekde v garazi o zed.. diky:)

edit: Praha-Kladno-Podebrady

Editováno: , autor: eRko7
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 měsíců později...

Ahoj všem, tohle jsem si udělal do Octavia III combi a funguje suprově už asi 3 roky, už mnoho nocí vydržela ;-). Výroba trvala cca 3-4 hodiny v běžných domácích podmínkách s běžným nářadím (mafl, vrtačka, dremel bruska). Není nutné na autě nic vrtat šroubovat, pouze se položí do kufru. V autě jí vozím víceméně na stálo, vyndavám pouze pokud potřebuji zvětšit kufr kvůli velkému nákladu. Vyndat a nandat se dá v jednom člověku za minutku, bez jakéhokoliv nářadí. Jen bych už nepoužil dřevotřísku. Mám v plánu udělat si novou, krapet vylepšenou s aretovanými panty (ať drží otevřená a nepadá mi dolu při nakládání), a určitě z nějaké pěkné desky.
Jinak šířka kufru je cca kolem 100cm, tak používám samonafukocí matrace 50cm široké a cca 5cm vysoké a je to na spaní vážně super komfortní a navíc při sbalení ležení maximálně skladné 😉.
Tady posílám odkaz na fotky ;-) : https://photos.app.goo.gl/CxsWjBtcmot4nxp78

mezipodlaha 001.jpg

mezipodlaha 002.jpg

mezipodlaha 003.jpg

mezipodlaha 004.jpg

mezipodlaha 005.jpg

mezipodlaha 006.jpg

mezipodlaha 007.jpg

mezipodlaha 008.jpg

mezipodlaha 009.jpg

vštraví mřížka 001.jpg

vštraví mřížka 002.jpg

  • Líbí se mi 2
  • Pozitivní 3
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...
  • o 2 týdny později...
V 5. 4. 2021 na 16:39, Barenasparena napsal:

Zdravím kluci, chci se zeptat jaká je maximální délka spací plochy? Jde mi o to jestli se mi tam vleze 180 Cm vysoký človíček :)

vejde, sedacku spolujezdce dopredu na doraz a narovnat operadlo. Mam taky tak... enjoy ;-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Dnes som sa konečne odhodlal vyrobiť si jednoduchú medzipodlahu  zo 16mm drevotrieskovej dosky zo starej skrine, bude slúžiť len na prespatie v aute pár krát za leto, prípadne keď budem chcieť odniesť niečo väčšie a ťažšie...

 

IMG_20210605_114105.jpg

IMG_20210605_104254.jpg

IMG_20210630_080059.jpg

Editováno: , autor: juraj79m
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Ahoj všem s mezipodlahou.. ,

buď vyrobím, nebo koupím.. ale jde mi o to, zda se nechá na koupenou mezipodlahu umístit nějaký vhodný typový gumový koberec, aby "nečuměl " z auta.. předpokládám s minimálně zvýšenou hranou.. Přizvednutím podlahy se mírně zkrátí ložná plocha, díky sklonu zadních sedadel.. 

Máte tedy někdo takový gum. koberec? s ohledem na praktičnost si neumím řešení bez gumy představit.. 

Dík za postřehy,Pavel

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Mezipodlahu jsem nakonec nevyráběl, ale koupil..  ne, že by to byl problém vyrobit, ale desku bych musel koupit celou a zbytek bych někde skladoval.. není kde.. a platil bych za něco, co výhledově dlouho nepoužiji, takže zakoupeno .. jen postřehy, ne úplně to je asi zde zmíněné..

 

Přemýšlel jsem o desce, že mi zmenší objem, když ji zrovna nebudu používat na spaní, obava lichá, deska se nechá dát o patro níž a rozdíl oproti původnímu kufru není (pouze o tl. desky = cca -2cm), a oka na chycení "nákladu" zůstavají dosažitelná... taky paráda, ale horní patro má výhodu, že se do kufru tak neohýbáte a i výrazně lépe dosáhnete až do zadních koutů kufru.. je to na běžné užívání prostě lepší.. s tou deskou nahoře.. pod desku se vejde v případě přespání  roletka, což je jasná výhoda. 

 

Ochrana kufru  = gum. koberce, tak tady jsem se unáhlil.. není potřeba pořizovat koberce 2 ks, tak jak to mám já.. nesnáším špinavý kufr, raději 100x vyklepu gumák, než luxovat kobereček a vybírat z něj nepořádek.. = mám dva koberečky jeden s vyšší hranou (ten mám už déle) na dně a druhý origoš, dokoupený nově na tu desku pro polohu horní (nevěděl jsem, že se nechá dát deska do polohy dolní).. hned mi došlo že to bylo zbytečný.. 

Pokud mezipodlaha není, je výborná gum vana s vyšším rantlem dole .. pokud mezipodlahu mám na občasné využití na třeba přespání (tak jako já).. tak desku taky nechám dole a na ní dám tu gum vanu.. a vše je ok, pokud chci přespávat tak vanu dám na podlahu spodní a koberečkovou mezipodlahu nahoru a hotovo.. ani na origo gume se nenechá spát.. má rantlík cca 1-2cm a je to prostě hrana a to je dost.. = stačí jedna.

Jinak ta orig guma.. boha jeho, kdo to vyrábí? má snad 10kg a strašně blbě se s ní manipuluje.. taky z ní nejde skoro nic setřít a jako prémie, pekelně smrdí gumou.. už týden (co ji mám) před každou jízdou musím větrat.. smrad, že by (ne)jeden pad!..

 

Závěr: mezipodlaha je pecka! doporučuji, gumák origo. nedoporučuji .. leda, že budete mít desku pouze a jen v horní poloze na převoz věcí.. pak nic jiného nezbude, neboť ta orig. má nízký rantl

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...