Přejít na obsah

Kvalita volantu vs. stočené km


dandyho

Doporučené příspěvky

Ahoj všem,

budu kupovat ojetou Fabii (rv 2007-2009) a zajímalo by mě, jak dlouho vám vydrží volant aniž by na něm byly znát větší známky opotřebení? Viděl jsem pár Fábií, které mělo najeto "zaručených" cca 125000 km a volant byl značně ošoupaný a někdy i odrolený.  Naposledy např. zde: http://www.sbazar.cz/fortovasarka/detail/16224410-skoda-fabia-12-htp-51-kwnajeto-131  Nevím zda je to nekvalitním materiálem nebo bych měl mít podezření na stočený tachometr. Díky moc :-) 

Editováno: , autor: dandyho
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Toto sa nedá takto určiť. Inak vyzerá volant taxíka a inak pri aute ktorím sa jazdí po diaľnici. Tak isto inak vyzerá volant u každého vodiča aj pri rovnakom profile. Niekto ho totiž drží dvoma rukami, niekto jednou, niekto hore, niekto dole, a to sme ešte nezačili riešiť prstene alebo nechty vodičiek.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano tiež možem potvrdiť že dlhe cesty velmi šertia volant.  FII 2009 1,4 16V  najazdenych 301tis koženy volant ako novy len ovladače okien vidieť opotrebenie. Jedna kočka mi na tom len dlhe cesty jazdila nefajčiarka. No auto vypada ako keby malo iba 100tis.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

V mém okolí jezdí dvojková Octavia rv 2010 v autoškole a volant je neskutečně zlikvidovany. U mě vypadá ve 200tis jako nový tam po 130tis dost ošoupany odřený atd.. Takže je to opravdu kus od kusu. Jestli ten co řídí má prstýnky jak moc se potí...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám agresivní pot a i když mám na Drobkově tachometru jen asi 74 tkm, tak volant v místě kde ho běžně držím vypadá, jako by měl minimálně 2x tolik ... Řídím s výjimkou parkování převážně v pozici 3/4 na 3 s palcema zaháknutýma shora za příčky 4-ramínka a ostatníma prstama volně sevřenýma kolem věnce. Díky servu a proměnnýmu účinku posilovače není potřeba po věnci ručkovat ani přehmatávat i v případě, že je zatáčka hooodně zakroucená. Drobek je výroba prosinec 2007 a už jsem viděl podobně starý fábule, roomstery i oktávky, u kterejch je volant podobně vošoupanej a u jinýho stejně starýho kusu s daleko větším nájezdem je jako novej. Nevím kolik výrobců volanty do Bolehlavi dodávalo, ale ty čtyřramenný byly děs běs a hrůza, co se týká stálosti kvality potahový pěny - jednou OK a jindy na hovno ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...