Přejít na obsah

12V zásuvka v kufru - využití


epo

Doporučené příspěvky

Ahoj. Je to asi lama dotaz, ale používáte někdo tu 12V zásuvku, co je v kufru? A když jo, tak k čemu?

Přemýšlel jsem nad pořízením nějaké 12V varné konvice nebo spirály, aby se dal někde na parkovišti pod kopcem udělat čaj nebo kafe, ale po přečtení několika diskuzí ohledně výkonu, spolehlivosti a bezpečnosti asi radši zůstanu u old school řešení s plynovým vařičem...  :kol-32:

Kromě napájení nějakého tabletu, pokud si člověk vzadu ustele a chce se u toho podívat na film už jiné využití moc nevidím, ale třeba budete mít tip, k čemu by se ještě mohla hodit?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo, na tu autoledničku jsem se taky díval - je to ta "škodovácká" z eshopu nebo nějaká jiná? A ta zásuvka ji teda v pohodě utáhne? Předpokládám, že použití je čistě jen na přesun a po dojetí vypnout, jinak hrozí nenastartování. Takže například scénář "sejít po víkendu z hor zpátky na parkoviště k autu a najít tam vychlazené pivo (Birell ;) )" je asi utopie, co?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ne, koupil jsem si kdysi normálka autoledničku v hobbymarketu, vybíral jsem podle objemu a výšky, aby mi do toho vlezla na výšku i 2l PET láhev. Ale jinak jak píšeš, jednou jsem si jí vzal na podzim na nákup do Polska a zapomněl jí na parkále vypnout a přišel jsem, už jsem nenatočil, naštěstí to bylo autem, kde vozím startovací.kabely, takže jsem jen poprosil kolemjedoucí auto a frčel jsem dál. Takže víkend to rozhodně nepřečká  :kol-28:   . Jako když jedu třeba BG, tak na 3-4hoďky na šlofíka to zvládne jet, ale déle bych to asi nezkoušel

 

BTW: díval jsem se na tu Š autoledničku, pravda nemám tam ty vychytávky s kapsami okolo, ale objemově stejná, pravda není možnost na 220V (ale dá se řešit levným síťovým adaptérem), ale mám ji tak za třetinovou cenu :kol-28:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 roky později...

Ahoj,

neřešili jste někdo 12V zásuvku v kufru u combi? Mám modelový rok 2020 (auto objednáno 10.7.2019) a zásuvku tam nemám. Nebo jsem už slepý, nikde jsem ji tam nenašel. Našel jsem v telefonu ceník, který je platný od 24.6.2019 a podle něj všechny verze výbavy mají funkční paket, který obsahuje i 12V zásuvku v kufru (strana 4 a 5), ale není tam. Mám verzi Style. Našel jsem jen záslepku viz. foto

Dle schéma pojistek by měla být zásuvka na 13-té pozici. Nic tam zapojené nemám.

 

To opravdu Škodovka přestala dávat do combi zásuvku? Jde to dodělat? Díky za každé info.

P_20200803_183908~2.jpg

Cenik.pdf

Editováno: , autor: lookin52
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 8 měsíců později...

V kufru favoritu mám a ve Fabii 1 jsem měl malou i velkou zásuvku kde je odběr (provoz lednice) signalizován kontrolkou. Teď mám novou Fabii 3 kombi a chtěl bych zásuvku. Mám v kufru řídící jednotku přívěsu kam podle schématu vedou dva kabely 2,5 mm z "30" tj.ostrý ale je to v záruce tak zkusím co by to stálo v AS. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podla schemy 2.5mm staci, len pozor na pretazenie. Ak si nahodou vyhodis poistku cez zasuvku, prides aj o tazne. Teda ak si nevsimnes ze je vypalena

 

Screenshot_20210428_055843_com.adobe.reader.thumb.jpg.305515c3000e06f8b6498e0e472cd740.jpg

 

Osobne mam radsej napojenie na osobitnu poistku, ale je s tym viac roboty. No bocnicu kufra musis tak ci tak rozobrat a natiahnut kabel popod prah uz problem nie je

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na "pretazenie" není nutno brát ohled oba příchozí kabely k ŘJ v kufru jsou jištěný 25A pojistkou. Jen mám obavy hrabat se v tom v záruce. Upadne kolo a pro neoprávněný zásah do konstrukce neuznají reklamaci. Zlatej Favorit 92 karburátor tady to má ŘJ i na to jak si kdo prdne ach jo! No lepší už to nebude!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...