Přejít na obsah

Tlumiče


oct

Doporučené příspěvky

tiez ma pri prezuvani upozornili ze mam vytecene tlmice. Je pravda ze ja na nich taky maz (vraj by mali byt uplne suche). Technik v skodovke vravel ze to tak ma byt, ale pozru sa na to v ramci opravy inych veci. Predpokladam, ze vysledok bude - je to v poriadku

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Celý den jsem hledal servis s pořádnou diagnostikou tlumičů, nakonec jsem našel. Dostal jsem pásku s grafem průběhu testů jednotlivých tlumičů s výsledkem, že všechny tlumiče fungují bezvadně. Jen nevím, kde se vzalo to množství oleje, které teklo po tlumiči. Dnes jsem na to znovu koukal a celý tlumič je od oleje.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Výstupem toho testu je páska se čtyřmi grafy - pro každé kolo jeden graf. Na stolici bylo celé auto, nic se nesundavalo a trvalo to několik minut. Vím jen, že to nebyl tester HEKA, u kterého mi bylo řečeno, že je prakticky k ničemu. Teď nevím jestli tomu mám věřit...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No pokud jsi měl správný tlak v pneu, tak sis vyzkoušel jak máš na tom podvozek a jak se jím nesou vibrace.... Protože to rozvibrování desky a následné měření ti změří vůle na podvozku. Mrtvý tlumič to pozná až když je přes smrtí, nebo spíš po. Pár jsem jich prodal a nainstaloval a prokazatelně mi špatné tlumiče nenašel žádný. Ať už český Robotherm, něměcký AHS( kteří dělají super testry brzd i výkonovku) nebo ty od Snap-onu.... 

 

A těch mých zákazníků, kteří čekali že začnou ve velkém prodávat tlumiče, když udělají skoro každému test tlumičů zdarma. 

 

Jediný způsob jak otestovat prokazatelně tlumiče je pouze na stolici, vytažené z auta.... 

 

Když se nad tím zamyslíš, tak pneumatika si přidá svoje, uložení ramen a silentbloky taky a z toho prokazatelně naměřit tlumič?  :kol-32:

Editováno: , autor: Krenstik
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hmm, máš pravdu, tohle mě nenapadlo. Pneumatiky určitě nikdo nedohušťoval a já je udržuji měkčí právě kvůli většímu tlumení nerovností. Už delší dobu mám podezření na vadný tlumič, protože auto hodně změklo a mává s ním i drobný poryv větru. Po tom testu jsem si říkal, že je asi vše v pořádku a jen se mi to zdá. Vůbec se mi ty tlumiče nechce řešit, protože nechci kupovat předražený originál, kde je očividně kvalita hodně proměnlivá. Chci koupit Sachs, ale kód na originálních tlumičích prostě nesedí s žádným v katalogu Sachs. 

Editováno: , autor: mandido
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 10 měsíců později...
  • o 3 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...