Přejít na obsah

Chvění xenonu


Roman110

Doporučené příspěvky

Když jedu po hrbolatý cestě nebo na dálnici projedu díru, nerovnost tak se většinou levý světlo zachvěje jako kdyby byl špatný dotyk nebo špatně nasazený konektor... jenom jestli se s tím někdo nesetkal mám záruku takže budu řešit reklamaci....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Poblikávání (tedy střídání stavu zapnuto/vypnuto) normální jistě není.

 

Chvění naopak ano. Dělá to na mém SIII a dělalo to i na předchozí Yetině. Při zapnutí xenonů si všimnete, že si kontrolně projedou dráhy nahoru dolů a doleva doprava a snad u toho proběhne i nějaká kalibrace. Je to uděláno tak, že hýbe samotná optika. To aby byly adaptivní a mohly do zatáček zatáčet i světlo. Krátké ostré nerovnosti (D1) tedy prostě způsobí, že se pohyblivá optika trochu zachvěje a pokud jedete na potkávací světla, tak to je na jejich konci vidět - hranice kde končí světlo a začíná tma trochu zakmitá nahoru dolu. Ale jinak svítí pěkně, ne?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 Krátké ostré nerovnosti (D1) tedy prostě způsobí, že se pohyblivá optika trochu zachvěje a pokud jedete na potkávací světla, tak to je na jejich konci vidět - hranice kde končí světlo a začíná tma trochu zakmitá nahoru dolu. Ale jinak svítí pěkně, ne?

Presne tohohle jsem si vsimnul kdyz jsem jel v kolone na D1, kde jsou spatne panely - jak se jakoby zachveji xenony, kdyz se prejel ten hrbol - asi normalni vlastnost

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...