Přejít na obsah

Onboard kamera - zapojení


amirinda

Doporučené příspěvky

No ono už je to vidět i při lepším pohledu na adapter, že červený kablík vede z horní pojistky.

Každý se může zmýlit, zejména v tvůrčím zápalu.

Adapter je tak vysoký, alespoň v mém případě, že se dá umístit nad stávající pojistky. Problém by neměl být žádný.

IMG_6396.JPG

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mýlit se je lidské, ale zrovna u elektřiny, byť se v tomto případě  jedná o autoinstalaci to není moc dobré. Co by se třeba stalo, kdyby někdo ty pojistky dal jinak (ne u kamery). A místo 5A co tam má být a má dimenzované průřezy drátů na tento proud dal 4X větší. Ono by se vlastně hned nestalo vůbec nic,ale v případě poruchy a nevybavení pojistky zaměněné omylem v tvůrčím zápalu, by to auto mohlo být zapálené ale opravdu.Z elektrikou v autě není zas taková sranda.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To jak je přívod na kameru otočenej nahoru tak takhle to teď mám. Takže u F3 by měl vést dolů jo? 

Právě když ho otočím dolů tak tam zavazí ty čtveratý pojistky, protože jsou vyšší. Ale nikde jinde to zapojit nejde protože jsou trvale pod napětím ty "uprostřed" pojistkovky. :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jedna věc je ta, že se ti to tam fyzicky nevleze a druhá ta, že když to dáš obráceně tak se změní zapojení. Ale pokud se to opravdu nevleze tak když dáš správně pojistky, tak to zas taková hrůza nebude a nemělo by to udělat nic. Jen je to prostě trochu "prasečinka"

 

FI+FII mají přivody pojistek nahoře, předpokládám že FIII to bude mít shodné, ale není snad problém si to žárovkou odzkoušet. Stačí žárovka,kousek drátu a špendlík.

Editováno: , autor: Alma
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No pokud to spálí znovu tu menší pojistku tak budu muset vymyslet co s tím. Teď už mám pojistky umístěný správně. Ještě je možnost pořídit adaptér na ty menší pojistky vlevo.

Ralff má možná ten adaptér o něco vetší.

IMG_1256.thumb.JPG.33064ecb5a64873674e65157433e042f.JPG

 

Editováno: , autor: MilanHos
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud je napájecí adapter v pořádku, tak ti to znovu pojistku nespálí, max. tu 5A, Zapojeno to budeš mít tak, že 20A jde na klimu tak jak má být, ale navíc za tou 20A budeš mít zapojenou ještě tu 5A. Není to sice standartní zapojení, správně má mít každá pojistka svůj přívod od baterky ale nic už nehrozí.

 

Milanxx ty máš přívod ze spodu, nebo tam máš po cestě teprvé pojistku?

Editováno: , autor: Alma
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...
  • o 6 měsíců později...

Zdravím, koupil jsem kameru Truecam A5S. Po měsíci zapojování a vypojování kamery z/do zásuvky na 12V, jsem se rozhodl pro zapojení do pojistkové skříně pomocí adaptéru z Aliexpresu. Po úspěšné montáži a připojení na volnou poz. 25 jsem zjistil, že mi přestal fungovat GPS modul připojený k základně kamery (kamera běží tak jak má, pouze nezapisuje GPS data). Už jsem začal přemýšlet nad reklamací modulu, než jsem zjistil, že gps modul funguje jen, když ho vysunu a opět zasunu do základny (resp. úplně odpojím od napájení). Stejně tak funguje, když odpojím a opět připojím napájení vysunutím adaptéru pojistky. Po proměření v pojistkové skříni, po vypnutí zapalování spadne napětí z 12,4 na 4-5V (ne na nulu). A to je podle mně to, co rozhodí GPS modul a při zapnutí zapalování ho už neprobudí. Zkoušel jsem i přendání poj. adaptéru na vyhřívání sedaček, ale nepomohlo. Máte někdo také kameru Truecam s GPS modulem který při tomto zapojení funguje správně? Při používání zásuvky zapalovače se mi nestalo ani jednou, že by se GPS nezapnula. Předem děkuji za vaše zkušenosti, nebo nápady. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Měl jsem stejný problém. Nikdo tomu nevěřil, že na pojistkách nemám 12V. TrueCam A7s vůbec nenaskočila. Měřil jsem napětí a opravdu jsem nikde víc ne 8,5 V na pojistkách nenaměřil. Vyjímka byla pojistka 30. Tam mi kamera funguje. V tvěm případě budeš muset vyměnit adapter za menší. Proměř ale pojistky při zapnutém zapalování, bez chodu motoru, možná nějakou s 10 V a více volty najdeš i mezi těmi většími pojistkami. Na krajích pojistek, alespoň těch menších jsou malé otvory, které umožní měřění napětí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No asi jsem to blbě popsal, ale u mně vidím spíše problém v tom, že po vypnutí zapalování neklesne napětí ihned na nulu, ale zůstane na 4-5 V (nevím jak dlouho). Což vypne jenom kameru, ale GPS modul (asi) běží. Po zapnutí zap. kamera začne nahrávat, ale už se nespáruje s GPS modulem. Jinak po zapnutí zapalování nameřím na pojistkách klasických 12,5V. Vše funguje správně pouze, pokud kameru vypnu úplným odpojením od napájení. At už vytažením kabelu, pojistky, nebo zásuvky zapalovače, jak jsem dělal původně. Následné připojení nastartuje kameru i GPS modul.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, já bych proměřil ve tvojí pojistkové skříni pojistku 30. Pokud bude mít při klidu motoru a zapnutém zapalování minimálně 10 V, tak bych obětoval ještě nějaký peníz a koupil bych těkde tady https://www.zbozi.cz/hledani/?q=pouzdro na pojistku s odbočkou.  nové pouzdro a pouze přepojil na tuto novou pozici.

Případně budeš muset hledat pojistku tvé velikost, která má po vypnutí zapalování (nulu) 0 V okamžitě, a po zapnutí zapalování těch min 10 V.

Mi na pojistce 30 vše šlape jak má.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já kameru zatím taky dávám a vyndávám z 12V pod climatronicem. Je to i tím, že kameru vytahuji z držáku a schovávám ji, protože nechci mít  návštěvu v autě, takže tím pádem ani neřeším zapojení k pojistkám. Začátkem měsíce jsem koukal po aliexpressu a zalíbila se mi tam toto rozbočka na 12V.

https://www.aliexpress.com/item/EUGIZMO-4-USB-Port-3-Way-Car-Cigarette-Lighter-Splitter-Charger-DC-12-24V-Socket-Black/32782536875.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.YTezuC

 

Zde je výhoda, že to nemusíš vytahovat ze zásuvky a jenom na konci vypneš tlačítkem a celá rozbočka/zásuvka vypnout, takže tam žádný proud nepůjde. Zkusím to nalepit z boku na pravou stranu tunelu. Tak kdyby ti to nešlo, tak jedině udělat takhle no. 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Lupen.cz

Musím říct, že jsem taky nějaký měsíc zasouval a vytahoval ze 12V zásuvky. Ale občas jem nezasunul a občas jsem natáčel parkovaní (když jsem zapoměl odpojit). A tak jsem zapojil na pojistku 30 a vůbec se nestarám. Je pravdou, že kameru taky skrývám, abych neřešil výměnu rozbitého skla. Občas když přejíždím z jednoho nákupu na druhý, tak  kameru TrueCam A7s do držáku nenesunu, držák kamery s GPS modulem se mnou rozmmlová. tedy GPS modul je pod napětím. Když následně připojím kameru, tak jsem zatím neměl problém který popisuješ. (Že by nedošlo ke spárování mezi kamerou a GPS modulem)

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud kameru sundám samotnou a poté připojím do držáku, tak vše funguje, ale já jí nechávám stále v autě a při nastartování kamery přes zapalování už běží bez GPS. Dnes jsem mimo jiné zjistil při připojování OBDll adaptéru, že dioda na zásuvce od kamery, kterou mam v palubce, stále svítí. Což i dokazuje mé měření při vypnutém zapalování (4-5V). Zítra proměřím ještě ostatní pojistky. Snad najdu některou s nulou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...