Přejít na obsah

Motor 1.0 TSI


Habi001

Doporučené příspěvky

Som sice odporca 3-valcov a hlavne 1,0 v Octavii......... Mozno sa hecnem a pojdem na predvadzaciu jazdu ( isli by sme 4 osoby v aute ) asi by bola sranda. Este je problem, ze u nas predajcovia zatial nemaju resp. moc neobjednavaju octaviu s 1,0 TSI. Sam predajca naznacil, ze pokial nie je problem priplatit 1500 eur za 1,4 TSI 110kW, urcite by priplatil.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Nebál bych se toho. Minimálně ten kdo jezdí s 1.6 75 Kw ve starších oktávkách a od novýho vozu očekává srovnatelné svezení tak proč ne. Životnost motoru bude jako vždy záviset na chování šoféra a na poctivosti servisu.Tedy ovšem za předpokladu zda na tom nebudou nějaká závažná konstrukční pochybení.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mne nevadi, ze Skoda prisla s tymto motorom aj do Octavie, ale vadi mi, ze za menej techniky musi clovek platit vyssiu cenu. To sudruhovia trosku prestrelili.

Samozrejme nikto nikoho nenuti kupovat auto s tymto motor, len mi to nedava logiku ponukat tento motor za vyssiu cenu ako 1.2TSI 81kW.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 3 týdny později...

Dneska jsem jel a pohoda. Jak už je psáno výše, majitel dvojkové 1,6 bude nadšený, výkonem, kultivovaností i lehkosti ovládání. Že je to tříválec je znát pouze na volnoběh, vibrace tam maličko jsou a když se motor vytočí na čtyři a více tisíc otáček.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 týdny později...
  • o 2 týdny později...
  • o 2 týdny později...

O vikendu jsem byl na testovaci jizde 1.0 TSI ve verzi LB Ambition Fresh, byl jsem z toho opravdu prekvapeny, motor je relativne svizny a uvnitr vozu neni vubec slyset. Porad vaham zda-li objednat ve verzi Combi nebo se tomuto modelu radeji vyhnout, jelikoz na forech je odsuzovana jeho zivotnost.... Nema nekdo jiz uzivatelske zkusenosti po nekolika destikach tisic km?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vzhledem k tomu, že se jedná o nový motor, tak mnoho zkušeností nebude... (snad jen v DE se prodával Golf s litrem už dříve, možná ještě nějaké jiné trhy, myslím, že Polo, Leon, Ibiza ho mají o něco dýl než Octavia, ale né u nás a i tak se to moc zatím neprodávalo co vím...). Ale stran výkonu bych se toho motoru ani v Combi nebál, je to podobné jako 1.2 TSI a to je ve verzi 81kW celkem důstojný motor a ani naložené to nejede špatně (Seat Leon ST).

Editováno: , autor: Martab
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Měl jsem možnost jezdit s tímto motorem asi 10 dnů (najeto cca. 500 km), než mi opravili moji 1.4 tsi. Na volnoběh vibrace, ale po čase si člověk na ně zvykne a pak už mu to nepřijde. Při jízdě pokud se nevytáčí motor, tzn. rozumná jízda, není motor skoro slyšet. Vhodný pro řidiče, co jezdí s rozumem a nikam nespěchají. Pokud jsem vezl rodinu a plně naložený kufr, na okamžité předjíždění mi chyběl výkon, ani podřazení a vytočení motoru moc nepomohlo. 

Nutno dodat, že když jsem auto dostal, když mělo natočeno 1500 km.

Překvapil 6-ti kvalt, to jsem u této motorizace nečekal.

Štval SS - permanentně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Také se mi dostala tato motorizace pod ruku.

Abych pravdu řekl, čekal jsem to daleko horší. Ano, při rozjezdu na 1. převod. stupeň je citelně slyšet takové vrčení , na 2 už je to slabší a pak už je chod motoru slyšet minimálně - pokud to ovšem někdo není zvyklý točit až k maximu. Volnoběh = vibrace a to nejen pohonné jednotky.

Myslím, že se dá s touto motorizací jezdit docela v pohodě, pokud je vůz plně obsazen a naložen, tak je dynamika samozřejmě slabší, ale to je snad u takového obsahu jasné.

Zato průměrná spotřeba jde udržet jízdě okolo 5 lit. / 100km. Foto ukazuje více, ale je v tom cca. 60km ostré jízdy , často k maximálním otáčkám a také zhruba 200 km po dálnici, jinak město a něco mimo město - skoro vše na hranici povolených rychlostí.

1,0 tsi 02.jpg

1,0 tsi 03.jpg

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

Nevím, zatím jsem s ním nejel a ani po tom moc netoužím. Uznávám, že jsem v tomhle směru ortodoxní, držím se starého konstruktérského hesla, že "objem ničím nehradíš" a dobrovolně bych si nekoupil žádný motor s méně než 4 válci, byť třeba "oturbený". Ani v Německu  tento motor právě nechválí. Tak například dnešní "Focus" přináší jízdní dojmy s faceliftovaným Golfem 7 s novým motorem 1,5 TSI, kde autor hned v první větě píše:

Zatímco základní Golf i nadále se "vzduchovou pumpou 1,0 TSI s 85 PS" (1.doslovný překlad! 2. autor uvádí chybně PS místo kW)) na dálnici drnčí - před tímto agregátem je také potřeba spíše varovat pro jeho v praxi vysokou spotřebu - je 1,5 TSI podstatně suverennější a příjemnější.  

To, že není tento motor v N. zrovna oblíben, svědčí i skutečnost, že zatímco faceliftovaná Octavia má v Česku jako základní motor právě 1,0TSI (a motor 1,2 TSI byl z nabídky vyřazen), tak v N. je sice tento motor také v nabídce, ale jako základní motorizace pro O. i nadále zůstává v nabídce oblíbená 1,2 TSI s 63 kW a to i přes počáteční problémy tohoto motoru...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Borovic V jakém smyslu se ti zdá odlišný oproti 1.2 TSI v Rapidu? Chci právě taky objednat Octavii liftback 1.0 TSI, ve zkušebním autě mi to přišlo až překvapivě živé, alespoň živější než 1.2 TSI 66kw, co jsem měl dříve taky v Rapidu. Ještě předtím jsem měl rok a půl 1.2 TSI 77kw (ten 8 ventilový), taky v Rapidu a jelo to krásně, jen to bylo citlivější na spotřebu.

 

Během půlhodinové zkušební jízdy toho člověk zas tak moc nezjistí, ale přišlo mi, že se ten litr krásně sbírá odspodu a to ticho bylo taky příjemné. 

Nicméně to ve mě pořád hlodá, jestli nezvolit radši 1.4 TGI nebo 1.6 TDI. Teď mám 1.6 TDI v Rapidu a spotřeba není tak rozdílná oproti TSI, jak by člověk čekal a topí to o dost později. U TGI mě zase moc neláká ta představa toho, že budu 2x týdně tankovat.

 

Budu moc rád, když svoje zkušenosti ještě trochu rozvedeš, díky :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Pawouk umístěno následující téma

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...