Jump to content

Škrábance černé lišty B sloupku a její demontáž

Akrub

Recommended Posts

Jak řešíte mytí "B" sloupku,který je z černého plastu či černé folie? Já ho umyl vodou, vysušil utěrkou z mikrovlákna a sloupek zůstal samé mikro škrábance. Jde to něčím přeleštit ? Díky za nějaký nápad.

• 9 months later...

Ahojte kolegovia. Dnes som si všimol veľmi nemilú vec na svojej Fabii. Na čiernej lište medzi dverami sa mi objavili veľmi škaredé vodorovné škrabance. Neviem síce ako sa to stalo ale to asi nie je momentálne podstatné. Prikladám aj fotku kde to nie je vidno úplne ideálne ale určite si viete predstaviť ako to na tom lesklom povrchu vyzerá. Chcel by som sa opýtať myslíte že by sa to dalo aspoň čiastočne "zachrániť" ešte som s tým nerobil nič ale napadlo mi či by sa to nedalo nejako jemne rozleštiť prípadne prelakovať. Vopred ďakujem za akékoľvek rady. 

post-93688-0-39291500-1462632694_thumb.j

No niektoré veci sú pekné ale nepraktické .Skúsil by som to po umytí vyleštiť či to trochu nepomôže.

Ja som si na tomto konkrétnom dielci(na mojom aute) všimol iné  , a to že je(podľa mňa) slabo pripevnený.

Má istú vôľu , ako keby pružil .  To bude asi tým že je tam od výroby pravdepodobne(na99%) len nalepený

obojstrannou lepiacou páskou(obdobné dielce sa tak "montujú", napríklad citigo/up!/mii).

Otázne je koľko to vydrží...

Vsetky tieto cierne veci v klavirnom laku su extra nachylne na skrabance.Skusit to prelestit excentrickou lestickou a pastou,ak to nieje hlboke,da sa to odstranit uplne.Na udrzbu a susenie pouzivat kvalitne mikrovlakno.Ak sa ale auto umyva v umyvarke,casom budu uplne doskriabane.

• 3 months later...
Před hodinou, RDMBR napsal:

myslel sem si že jsem zbehly v hledani na internetu, ale bohuzel se mi nepovedlo zjistit kolik stoji ta cerna lista...dnes se mi ji podarilo cistit prostredkem a uplne se to tam zazralo a vypada to desne, tak kde bych to mohl prosim najit?

Můžu se zeptat, čím jsi to čistil, že se ti povedlo tohle?