Přejít na obsah

Chcípání motoru po teplém startu


IndyB961E

Doporučené příspěvky

Dobrý den,

 

Mám O1 1.9 TDI 66kW AHL (2002). Problém by se dal popsat takto. Studený start je bez problémů. Jakmile po cca 10-ti km zahřeju motor, vypnu a po dalších 20-ti minutách chci nastartovat (třeba po nákupu), motor chytne, ale do půl minuty se udusí. Nejde tedy o problém startéru. Opětovný start někdy pomůže, někdy ne. Dříve se to stávalo spíš sporadicky a opětovný start pomohl, teď už je to spíš pravidlo a musím počkat než to celé zchladne.

 

Dal jsem to poblíž do servisu, kde ale bohužel na nic nepřišli, protože se jim nic neprojevilo. Diagnostika neukázala nic. Měli podezření na přidírání chcípací klapky, tak ji pročistili, ale problém pořád stejný. Projevil se mi hned, když jsem přijel ze servisu a za pár minut chtěl pokračovat dál.

 

Nicméně, podařilo se mi vysledovat, že chcípací klapka se sice nepřidírá, ale přivírá ji po startu ta spojená podtlaková baňka (viz foto, kde je to ale v OK poloze), což by asi určitě neměla. Zkoušel jsem nastartovat a rukou držet táhlo, co vede z podtlakové baňky na chcípací klapku a motor krásně běžel. Samozřejmě, než jsem to pustil.

 

Nejsem automechanik, takže se omlouvám, jestli se vyjadřuju nepřesně. Dle mého laického pohledu je to něco, co ovládá ten podtlak k té baňce - ventil N239, je to možné?

 

Díky moc za rady nebo za podobné zkušenosti.

post-99670-0-89024100-1462946396_thumb.j

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím, 

dle mého laického pohledu je to tak.  :kol-47:

Nejlepší bude pujčit si ten ventil z jiného auta, a vyzkoušet to. 

Výměna je otázka pár minut.

 

Jinak na nouzové ježdění než se to vyřeší, se dá odpojit hadička od té baňky (hadičku radši ucpat). Někdo tak jezdí pořád, jen při vypnutí motoru se trochu zatřepe.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...