Přejít na obsah

jak dlouho vydrží baterie v dálkovém ovladači


dada77

Doporučené příspěvky

Mě přestal po dvou létech ovládač fungovat bez varování. Baterií naštěstí vozím sebou takže výměna byla rychlá. Zajímavé je že když jsem potom baterií měřil tak měla 2,9V. Proud do zkratu byl ještě 160 mA. Možná by stačilo tu baterií jen vytáhnout a po chvíli dát zpátky. Reset obvodu ovládače. To jsem ale nezkoušel.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Za celou dobu mám třetí baterii. To zn. 3rok. Tu poslední jsem měl cca 4 měsíce a hodil jsem ji škodovce na hlavu. Bůhví jak dlouho ji měli ve skladu, hlavně že za ni chtěli 130 kč. Tak jsem si ji koupil v elektru za 24 a poznám jak dlouho vydrží. Škodovka to má šíleně předražené a navíc jak píši koupil jsem za podstatně nižší cenu tu stejnou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

JJ. vejde se tam, ale je to "jentaktak". Je to stejný článek, co se používá v 99,9% základních desek do PC a opravdu stojí do 20,-Kč.

130,-Kč za 2025 je opravdu zlodějina, ale jistě se tu najde někdo, kdo mi bude vysvětlovat, že to tak není a že autosalony musí z něčeho žít.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

Tak dneska jsem poprvé vyzkoušel startovaní s vybitým klíčkem. Po práci přijdu k autu a chci odemknout a nic. Tak jsem sundal krytku zámku a odemknul ručně. Chci nastartovat tlačítkem a "klíček nenalezen". Podruhé jsem startovací tlačítko zmáčkl klíčkem a po pár sekundách auto nastartovalo.

 

Ani jednou mi to předtím nenapsalo, že by byla slabá baterie. Měl jsem jí tam asi rok myslím. Tak jsem se přidal k těm kterým baterie "klekla" bez varování. Od teď budu vozit v autě jednu náhradní.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To není otázka "poctivější" baterie. Pokud je u obyčejného dálkového ovladače z baterie odebírán proud jen na krátký okamžik při stisku tlačíka, vyčerpá se její kapacita za dlouhou dobu. U kessy ovladačů je z baterie odebírán proud trvale a proto se její kapacita logicky vyčepá za relativně krátkou dobu.

Je proto vhodné vyměňovat baterii preventivně cca po roce, není to tak drahá nákladová položka.

Editováno: , autor: dodge
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem ráno vyměnil baterku a ovladač je pořád nějaký divný. Mačkám tlačítko a auto se odemkne nebo zamkne až na několikátý pokus. A jednou mi zase nenastartovalo.

 

Jel jsem s tím tedy do servisu kde mě objednali až na začátek září. Tak uvidíme.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Prostě jí tam vlož, pokud nedrží pod tím plastovým zobáčkem, nevadí. Zacvakni krytku a je to.

Samotnému mně to v jednom ovladači pod těmi zobáčky drží, ve druhém to vyskakovalo. Tak jsem to prostě zavřel a fungují oba. Nehledejte v tom žádnou vědu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
V 30. 10. 2017 na 15:30, ekr napsal:

Podobná zkušenost,

přijel sem na servisku a technik nemohl odemkout auto musel jit vyměnit baterku v klíči aby se dostal dovnitř, koukal jsem na něho přes sklo ze servisu co to tam vlastně pořád zkouší, že to auto obchází pořád do kola sklíčem a nelezekdyby něco, což nastako dnes a jak to dopadlo, tu max. jsem měl v loketce kde mám jeno  dovnitř.

Já v pohodě dojel  k němu před servis bez hlášky o slabé baterce v klíčku.

Tak znova anabáze s baterkou, o5 bez jakékhokoli upozořnění a hlášky. odjezd z práce, zastávka u řezníka pro něco dobrého, po příchodu k autu ani ťuk vypáčil jsem krytku nastartoval přiloženým klíčem ke tlačítku.Doteď pohoda zhasl sem motor a že si vyměním baterku kterou po zkušenostech vozím v loketce zabalenou v origo blistru.

Koupil jsem Maxelku za 49 kč, říkám si zainvestuji , byli tam i za 12 kč.

No po vložení klíček ani nebliknul.Byla to 2025.

Nakonec jsem našel v tašce kde mám šroubováky klíče a jiné nářadí 2 kusy baterek 2032, mám je tam určité déle jak 5 leta světe divse klíček s touto starou baterkou která je tak ddloho mezi kovovými věcmi a funguje.

Tu Maxelku jsem kupoval v létě,  pro zichr kdyby něco v té loketce byla jen ona a papírové kapesníky, možná ležela dlouho na krámě ale kdo to má poznat, že.

Takže si myslím po mé zkušenosti že je jedno kde tu náhradní baterku vozite a s čím, je to o štěstí, jo a doma mi leí ten velky blistr z Lidlu se všemi možnými baterkami co byl onehdá v akci, asi ho celý hodím do vercajku k té jedné 22032 co tam už leží těch 5 let a ta druhá mně zachránila.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nemôže baterke škodiť aj to, keď v lete auto stojí celý deň na slnku a v aute môže byť teplota +50°C? Tiež už polroka nosím v schránke na slnečné okuliare 2025ku, som zvedavý, či bude ešte fungovať. Minulý týždeň malo auto dva roky a zatiaľ stále fungujem na pôvodnej, a to mám údajne pažravejšie plné kessy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak ty 2 roky ti závidím, je pravda že teď mi vydržela necelý rok, byla tam značka kodak, servisman co jí tam dával aby se vůbec dostal do auta, říkal že s nima mají dobré zkušenosti. O to mi  nejde rok by celkem šel jen mě sere že už mně nic předem jako porvé pči váměně nic neupozornuje.Prostě neodemknu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...