Přejít na obsah

jak dlouho vydrží baterie v dálkovém ovladači


dada77

Doporučené příspěvky

  • o 2 týdny později...
  • o 2 týdny později...
  • o 2 týdny později...

Tak včera proběhla výměa baterky v DO. Vydržela nějakých 22 měsíců (EASY START bez KESSY). První hláška se objevila asi před 14 dny, včera zase, tak jsem se stavil pro náhradní v Bauhausu a jel na hory. Po návratu z túry jsem auto ještě odemknul, ale start už musel být přidržením klíče na startovací tlačítko a po zaparkování v garáži už jsem auto DO nezamknul, tak jsem provedl rychlou výměnu a klíč zase funguje :-). Mám tam teď Energizer za nějaká ta 4 Éčka, tak snad něco vydrží...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 8 měsíců později...

Já mám Fabii III a během půl roku jsem už 6x měnila baterii v klíči, auto bylo několikrát na diagnostice ale ani jednou jim chybu neukázala. Ani auto mě neupozornilo že je vybitá baterie, prostě jsem z ničeho nic nenastartovala a palubka mi napsala klíček nenalezen, palubní kniha. Auto nešlo zamknout ani nastartovat tak mě museli odtáhnout. Není možný aby baterie vydržela týden, teď to řeším se servisem který si taky neví rady jelikož diagnostika jim vyjde v pořádku. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co takhle zkusit chvíli používat druhý klíč? Tím se vyloučí chyba toho konkrétního klíče jako HW.

 

A k tomu startování s vybitým klíčkem. Ještě se mi nestalo aby nezabralo nouzové startování.

Tudíž mačkání startovacího tlačítka hřbetem klíčku. A to byl tak bez proudu, že nedokázal ani odemknout auto...

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Měnil jsem po necelých dvou letech (auto je 11/2017), mám easy start. DO fungovala normálně, i start ok, snad 3 týdny jsem jezdil s tou hláškou o vybité baterii.

Dával jsem tu větší CR 2032, bylo tomu před zacvaknutím trochu pomoct, tak snad to vydrží déle než dva roky. Pozoruje vůbec někdo kdo už dával tu větší, že to vydrží déle?

Když vezmu, že u jiných aut jsou i po 7 letech původní baterky, tak je to dost velká daň za určitě pohodlí v podobě startovacího tlačítka (na to jsem si docela zvykl), případně kessy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky mě to překvapilo, hláška vyskočila na dovolené v Itálii, po příjezdu jsme raději vyměnili (možná by vydržela, auto šlo stále odemykat z velké dálky). Možná krátké vydrži pomohli El. zrcátka, kdy se auto zamyká ne krátkým stiskem, ale cca 1x denně dlouhým stiskem aby se sklopily i zrcátka. Ale to se mi moc nezdá...).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Takze 2 roky a 2mesiace a infotaiment mi vyhodil, ze mam slabu baterku. Hned v ten den som kupoval novu, ale cakal som ako sa bude stara baterlka tvarit... Po tyzdni som to psychicky nevydrzal  a vymenil v kluci za novu. Manzelka ma v kluci este staru, pravdepodobne nehlasi nic este, ale kluc sa pouziva tak o 80% menej. Co sa tyka vydrze, mohlo by to byt viac aspon dvojnasobok. Clovek to preglgne nakolko mam easy start. Tesim sa z toho, ze baterka neaky ten tyzden v poho vydrzala po prvej hlaske a nenechala cloveka v stichu. Manzelka by to s tou krytkou asi nedala...

Editováno: , autor: ronskispeed
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 týdny později...

Fabia III - Hláška o slabé baterii v klíčku se mi objevila po 9 měsících. Původní baterie Panasonic CR2025. Pak výměna baterie GP CR2025 ta vydržela 18 měsíců. Při výměně jsem měřil starou GP měla 3V a dal novou GP měla 3,33V. Na obalu je napsáno skladovatelnost 10 let. Nyní tam je tedy třetí baterie už pár měsíců. Stáří vozu 2 roky 7 měsíců. Náhradní klíček s baterii Panasonic CR2025  nepoužívaný zatím funkční.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

jj, bez potreby niečo upravovať sa tam v pohode zmestí. Mám v kľúči CR2032 už od 9/2018 a zatiaľ drží. Pôvodný originál od výroby CR2025 vydržal presne 2 roky - teda po 2r sa ozvala hláška, možno ešte nejaký mesiac by podržala, ale nemal som nervy ju stále čítať.

 

Inak po 3,5 roku som zistil, že náhradný kľúč, ktorý som aktívne nikdy nepoužíval, je už tiež mŕtvy (naposledy som ho skúšal možno niekedy minulého roku)... tak som tam teraz nedávno dal CR2032ku. Potom o 4 roky dám vedieť, či ešte kľúč žije vďaka silnejšej baterke. :)

Editováno: , autor: brrrrm
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...