Přejít na obsah

Alu 17"


sTebliczek

Doporučené příspěvky

Ahoj,

 

mám prosbu. Chtěl bych na fabii dát 17" kola. A tady přicházejí 2 otázky:

1) Originál 17" jsou 7Jx17", ET46. Co jsem našel, a líbí se mi, je 7.5Jx17, ET38. Podle kalkulátoru půjde kolo o cca 1.5cm ven oproti originálu. Což by neměl být problém a z mého pohledu bude kolo jen krásně lícovat s leme blatníku, každopádně je to můj odhad a budu rád, pokud tady je někdo, kdo vyzkoušel a může potvrdit.

2) Techničák má jako alternativní rozměr pouze rozměr pneu nebo i disku? Nemám teď zrovna techničák u sebe, tudíž nemůžu potvrdit. Každopádně, pokud je v techničáku pouze 7J ET46, byl by velký legislativní problém mít na autě 7.5J ET38, když pneu bude to schválené?

 

Předem moc děkuji za ochotu a jakoukoliv radu ;-)

 

PS. jsem tady nový, do teď jsem byl (a stále jsem, fabie je jen druhé auto do rodiny na městské popojíždění) fanouškem jiné značky a tohle je má první zkušenost se škodou, tak buďte prosím shovívaví :-) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ve zkratce: V techničáku je pouze disk 7Jx17" ET46. Aby to bylo legální, je nutné do TP nechat zapsat i ten tvůj 7.5Jx17 ET38. Na to potřebuješ od disků typový list a následně zajet na technickou s autem, kde to technik prohlídne a typový list ti potvrdí. Na základě toho ti pak na magistrátu do velkého TP dopíší nový rozměr disků.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

@sTebliczek

tak trochu oživím tohle již skoro rok a půl mrtvé vlákno :-) s mojí zkušeostí z loňského jara.

 

Přítelkyně si koupila z Německa dovozovou F2..jel jsem s ní na evidenční kontrolu na STK,aby mohla být zaregistrována a nestačil jsem se divit soudruhu technikovi na STK a jeho aktivitě..auto obíhal se zrcátkem  a dlouze hledal z vnitřní strany disku hodnotu ET. Vůbec jsem netušil, že by tam bylo něco jiného než v TP a hle ono opravdu bylo..auto bylo obuto na alu, které mělo o 2mm jiný ET než byl zapsaný v TP, takže s úsměvem na tváři mi sdělil, že vozidlo žádnou evidenčku nedostane. Musel jsem se držet,abych ho neposlal k zemi..:-)

 

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...