Přejít na obsah

Chyby airbagů


martkawa

Doporučené příspěvky

Ahoj lidi,

 

tak jsem konečně(teda alespon doufám) vyřešil vibraci přední nápravy na mém supu(BMP 2,0TDI r.v.09).Dokonce se odmlčelo i chybové hlášení, že stále něco nesvítí.

Ale včera se pro změnu rozsvítila kontrolka air bag  a napsalo to "Chyba airbagu". Bohužel jsem nenašel žádný vlákno s tímhle problémem na supa,tak zakládám a ptám se :) ?!

Kára má najeto 100tis a už mě přestává bavit 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Ahojte,

 

ja som vyťahoval radio a teraz mi svieti kontrolka airbagu ... v servise som bol ale tam mi povedali že chyba nešla vymazať a že to hádže na airbag spolujazdca.

Nenapadá vás v čom by mohla byť chyba? Skúsil som vyplnúť airbag v kastlíku a na rádiu svietilo OFF takže predpokladam že konektor som zapojil dobre ... iná vada ktorá by mohla mať niečo spoločné s airbagom pri odpájaní rádia ma nenapadá ... :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No oni mi na počkanie párovali klúče a tu chybu som chcel pri tom vymazať ... tak mi povedali že im nejde vymazať s tým že sa mám objednať na ten airbag ...

 

Ale mne to nedáva zmysel, keď som zapojil spať tu indikáciu vypnutého airbagu a overil že svieti tak si myslím že už som nemohol nič iné pos*ať tým že som odpojil rádio no nie??

Alebo ak by bol špatne zacvaknutý konektor alebo prelomeny kabel kde drží iba na par vláknach ... mohlo by to poznať zmenu impedancie a hlásiť chybu?? To mi ale príde trochu prehnané :)

 

Nechcem sa zbytočne nechať natiahnuť v origo servise ... nemáte nápady čo by bolo lepšie skúsiť ???

Editováno: , autor: michal84
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak som bol dnes na diagnostiku v neznačkovej dielni a v pohode iba vymazali chybu.

 

To sú ku*vy v tej škodovke, a to som nechcel aby zistili čo je špatne ale dal som im jednoznačné zadanie aby zmazali chybu.

Len pre zaujimavosť bol to AZ Servis v Brne ... a to je dovod prečo nemám rád autorizované servisy, nie je nad to najsť si spolahlivého mechanika kludne s dielňou doma v garáži ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Zdravím,

 

měl jsem demontovaného Columba na 3 dny, kvůli vyčištění mechaniky. S autem sem normálně jezdil bez rámečku. Ihned začalo hlásit chybu airbagu, ale to jsem si říkal fajn odmontoval jsem to čislo a teď i když jsem ho namontoval zpět to pořád hlásí chybu. Dá se toho nějak zbavit? Nebo jsem něco udělal zle?

 

Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud Ti někdo smáznul chybu za 150,- tak Ti to vyšlo levněji než jakýkoliv kabel....pokud pomineš původ kabele je pro většinu lidí určený jen k vymazání chyby a to ve velké většině případů samotný problém neřeší(to je vlastně jen případ airbagové jednotky v případě odpojení některé z komponent a následném zapnutí klíče).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ferdo jsi trosku z ruky ale porad jen ctu ferda to a ferda to. Myslis ze by sme de casem mohli domluvit na nejake uprave v jednotce? Mam tam prakticky vse nastavene ale chybi me, teda spis pritelkyni asistent rozjezdu do kopce. Teda pokud se u automatu dela. A rychlost tempomatu na maxidotu. Pokud jsem cetl spravne jsi ze strakonic. Mas nejakou nabidku co delas a za kolik nebo to je nq domluve?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nie.

Tymto kablom viem nastavit aj rozne hodnoty a urobit aj diagnostiku. Usetril som kopec penazi za kazde nastavenie v servise.

Zatial som neprisiel na funkciu, ktora sa nedala tymto kablom nastavit.

 

Este len v piatok som nastavil pripomenutie servisu.

 

Pisal som tu na fore aj vsetky funkcie, ktore sa daju upravit cez VCDS, bohuzial som prave teraz zistil, ze toto tema bolo zmazane (zeby mistri fora nechceli prichadzat o ksefty?)! :kol-134:

Nechapem preco., ked na briskoda.net je to volne dostupne...

Editováno: , autor: r_e_n_e
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...