Přejít na obsah

Hrubé starty


Nosnx

Doporučené příspěvky

Zdravím uživatele Skoda Home.

rad bych se zde podělil o svůj poznatek a věděl názor těch co mají větší zkušenosti s těmito motory.

Před týdnem jsem zakoupil Skoda octavia vrs s motorem 2.0tfsi. Najeto lehce pres 200 000 po prvním majiteli s plnou servisní historii. Minuly týden v pátek jsem udělal servis motorového oleje s filtry. Jako olej mi byl doporučen 5w-40 quantum platinum. Před tím dle servisni knihy bylo vozidlo na servisu každých 30k km tzn. long life interval. Auto provozují převážně na krátké trasy do 10km denně do práce. Takže se moc neohreje.

A teď v proč to vše píši. Dva dny zpět se začal při startovani projevovat velice hrubý zvuk. Je to jenom velice krátká chvilka při startu. Jakoby olejové pumpe chvíli trvalo než dostane olej po celém motoru. Potom motor běží relativně potichu ( v rámci fsi zvukového projevu) :)

Mam se tímto jevem neznepokojovat? Muže to znamenat nadcházející potíže?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...

POkud to jezdilo LL, tak ten motor bude pěkně zahnojenej (což může zúžit olejový kanálky, někde nasbírat bordel...) , určitě bych udělal proplach pomocí BG EPR (já bych teda i sundal vanu a vyčistil ji a sací koš), vyměnil olej ještě jednou, a pak to měnil po 10tkm. Taky bych nechal prověřit rozvody, jestli nepotřebujou vyměnit... a jinak klasika - svíčky, palivovej filtr atd.

 

Co se zvuku týče, já mám sice TSI, ale takový divný cvakání to dělá po startu cca 2-3s, než se ten olej, jak říkáš,  rozpumpuje po motoru, naplní hydroštely apod.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...