Přejít na obsah

Škoda Octavia III facelift


schimmer

Doporučené příspěvky

V tomhle budu asi za exota, ale jsem moc rad za normální budiky. Tahle móda mi nic neříká, ale je mi jasné, ze to bude brzo ve všech autech.

Ono je to taky o použití.

Pro běžné ježdění vesměs souhlasím. Já třeba v Passatu nad tím štítem pořád přemýšlím kvůli navigaci, kterou kvůli zákazníkům používám takřka denně, abych ji měl pořád na očích, když už VW group snad jako jediný výrobce pořád zachovává ten blbý koncept nízko umístěné navigace na středovém panelu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před hodinou, MichalRr napsal:

V tomhle budu asi za exota, ale jsem moc rad za normální budiky. Tahle móda mi nic neříká, ale je mi jasné, ze to bude brzo ve všech autech.

Souhlasím bez výhrad. Docela mě překvapilo, kolik lidí tomuto štítu fandí.

Jasně, že to bude v každém autě. Ten displej je levnější, než mechanické budíky. A nyní to výrobce montuje za příplatek. To je paradox....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to elektronika, takže odejít to může, jenže to může taky odejít display v rádiu/navigaci, display v klasických budících nebo i samotné budíky...

Ale každému se líbí něco jiného a ten kdo to chce si to objedná a ten kdo ne, nechá klasiku, buďme rádi, že je možnost výběru :) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No... nabízí se otázka, jestli ten "Active Info Display" vlastně nebude záchrana, protože ty klasické budíky jsou opravdu hrozné. Jak to vůbec může projít přes testy ergonomie? Je úplně jedno, jestli se to někomu víc líbí, když je to objektivně hůř čitelné. Mimo  Ambition/Fresh po FL normální budíky nejsou.

 

Ale co už, ta příď s dvojitými světlomety se taky nelíbí skoro nikomu. A dát za nové auto 0.5M+ a být znechucen při každém pohledu zepředu? Ale zjevně je to trend, protože Kodiaq vedl Atecy a Tiguanu taky vypadá šeredně, ty přiblblé budíky jsou ve Style v prakticky v každém větším modelu Škodovky. To je úplně zbytečné nadávat. <blijící smajlík>

Editováno: , autor: j57
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 15 hodinami, MichalRr napsal:

Se style O3 jsem jel jen dvakrát a to chvilku, ale na budících sem nic tak hrozného neshledal. Zkusím se na to příště zaměřit, každopádně na RS jsou budiky parádní.:palec2:

 

S těmi budíky to je jednoduché. Bílé číslo na černém pozadí je rozpoznatelné jednoznačně lépe než bílé číslo na šedém pozadí (nebo béžovém, či co je to vlastně za barvu).

 

před 11 hodinami, stanmar napsal:

j57, když se Ti OII nelíbí (a Tvůj názor respektuji) tak se nerozčiluj a kup si něco jiného.

Myslím, že se "čtyřočko" pomluvilo už dost a skoro rok od zahájení prodeje je to již poněkud passé.

 

Komentář se týkal především nástupu "Active Info Display" místo klasických budíků. Ten zbytek je jen povzdechnutí na aktuálním trendem Škodovky, kdy se z praktického a prostorného auta s konzervativním (pro někoho nudným) designem, na který se ovšem dá koukat i po 10 letech, pomalu stává něco jiného. Světla nejsou pasé v tom smyslu, že si na to zákazníci měli údajně časem zvyknout či dokonce si to oblíbit. Po roce se dá říct, že nezvyknou (nikoho takového jsem nepotkal).

 

před 2 hodinami, Martin Bednář napsal:

Navíc ty prodeje nějak nevypovídají o tom, že by se to auto nelíbilo.... ;o)

 

75% prodejů v česku jsou flotily, tam je to irelevantní. A na konečná čísla jsem zvědavý. To auto jinak vypadá dobře, někdo ten předek asi skousne, někomu to bude jedno (na design nehledí vůbec).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rád bych podotknul, že jsem auto kupoval opět za své. A jelikož nepodnikám a ani mi není přidělený ve firmě firemní vůz, jinak tomu nebude ani do budoucna. A ano, částka byla vysoko nad 0,5milKč.
Pronést, že ve svém okolí nikoho neznám, komu by se auto líbilo a očekávat to i od zbytku lidstva, je poněkud sobecké. Zbývá snad poradit, ať si dotyčný auto nekupuje.
Zde na fóru jsem se setkal s názorem, že majitelé v sekci OIII jsou, snad až na vyjímky, OIII filové a zahledění omezenci. No, vyvracet nikomu jeho pravdu nehodlám a nevím, jaký typ lidí očekává dotyčný ve skupině, která je založená na “škodováckém fóru”.
Jen poradím, že lepší asi bude, ať do oné skupiny nechodí, když ho to pobuřuje.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hoši, neřešme to. Je to zbytečné OT, které se navíc pořád opakuje jako perioda u ženské.
Ti, kterým se to líbí nepochopí, že se to někomu může opravdu příčit. A naopak nám, kterým se to opravdu příčí nepřijde možné, že se to fakt může někomu líbit.
Je to "boj" 2 táborů, které se navzájem nepochopí a proto se to opakovaným hádáním se o tom samém nevyřeší.
Tak si nekažme aspoň ty svátky, v poslední době je tady to fórum o rivalitě víc než kdy dříve a to jsem tady (původně pod starým nickem) už od roku 2006. A než se sem chodit hádat pro nic za nic, to si radši ten volný čas aspoň mezi svátky prožiju jinak..
Tak si užijte Vánoce..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jeste Alešůů tu chybi a jeho "rozhodujici" nazor ktery "Vam i nááám" to vsem jasne a krasne vysvetli, jak to je a presune nas do spravneho vlakna a aby jsme si nejriv tady na foru uz jeho nazor nasli a zbytecne tady nespamovali kdyz uz to tady psal  :D (Urcite jeste kapra vrazdi, dneska  jsem ho tu nepotkal :ph34r: )

A abych jenom nespamoval, tak muj nazor je presny jak LukasCBR ... Taky jsem se lekl kdyz jsem videl FL O3 na fotkach, ale v realu to neni vubec tak spatne ... ja osobne jsem si zvykl a celkem se mi i libi :) (Jeste vic se mi libi predek na RSo)
Jeste bych dodal, ze ne kazda barva sedi FL Octavce ... Bila mi moc nesedi k tem svetlum nevim proc ... Za to ma modra, nebo i ta seda QM ji sedi ...

Jinak preju Vam Hezke Svatky ... 

Editováno: , autor: Jojo91
  • Pozitivní 2
  • Negativní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No poptal jsem se autorizovaných prodejců, co na to lidi. Minimálně dobrá polovina zákazníků ty světla hodnotí dost negativně, což je u skupiny lidí, kteří už vlezou do autosalonu a navíc v případě tradičně designově konzervativní značky, která emoce zpravidla nevzbuzuje, docela vysoké číslo (zbytek jsou neutrální nebo pozitivní reakce). Původní verzi negativně hodnotil málokdo. Mimochodem, to auto se evidentně nelíbí ani prodejcům (kdykoli se zeptám na jejich osobní názor, dostanu tutéž odpověď). U škodovky fakt nevídaná situace.

Editováno: , autor: j57
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 17 minutami, Aleš_BX napsal:

ale ale, jedna paní povídala... kolikpak těch prodejců znáš?

 

No znám jich hned několik. A vzhledem k tomu, že s O3 spokojeně jezdím (máme ho v rodině) a další jsem chtěl koupit, jsem se na to široce poptal (např. při kalkulaci ceny nového vozu).  Nejlepší reakce, kterou jsem dostal byla "jen" 50% nespokojenost co se týče světel.

 

Majitelů škodovek znám taky hodně a slova chvály jsem fakt neslyšel. Ale nikomu tento názor necpu. Sám jezdím dlouhodobě ve škodovkách, a O3 byla příští volba, dokud takhle nezměnili předek. Souhlasím, že to auto vypadá dobře, jen se na něj člověk nesmí podívat zepředu. V tu chvíli je to fakt hrůza. :(

Editováno: , autor: j57
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Abych taky přispěl trochou do mlýna.... Mě jsou 4 oči u O III totálně fuk. Neuráží mě, ani nenadchnou. A je v pořádku, že to má každý jinak. Je to o vkusu. Kéž by se lidé přeli jen o design...

 

Osobně se mi nelíbí u kokodáka ta vysmátá a byzubená maska chladiče a ze zadu ten výraz jako senior bez zubní peotézy. A vůbec nic nemám proti tomu, že je někdo nadšen a já jsem s tímto názorem v menšině.....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...