Přejít na obsah

Čelní sklo


compu

Doporučené příspěvky

pokud na oznaceni skle neni "IR" tak detektor funguje. Auto jsem objednaval bez vyhrivaneho celniho skla prave kvuli detektoru - vyhrivani celniho skla jsem nahradil nezavislym topenim.

Jinak klasika priletl kamen a bylo.

Editováno: , autor: compu
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Dovolím si založit vlákno k čelnímu sklu.

 

V dubnu mi ruplo čelní sklo. Měl jsem s autem najeto asi 5000 km a stáří asi 6 týdnů.

Nejsem si moc jistý, jak se to stalo, ale kámen to určitě nebyl. Měl jsem pocit, že jsem projel nějakou dírou a ozvala se velká rána - když jsem se byl později na stejné místo 2x podívat, tak žádná díra na silnici na tom místě nebyla.

Každopádně vzhledem k tomu, že pavouk vycházel od karosérie a nikde nebyl ve skle žádný důlek, uznala mi Škoda Auto výměna okna jako reklamaci. Provedena výměna v autorizovaném servisu.

 

Na konci května jsem potkal kámen. Nepřišel mi moc velký, měl jsem pocit velikosti kamínku štěrku, ale fakt nevím. Bylo to na dálnici D8 kousek za Prahou v rychlosti kolem 140 km/h. Udělal se pavouček v zorném poli o velikosti asi 2 cm.

 

Domluvena výměna na pojištění čelního skla.

 

Těsně před odevzdáním vozu do servisu jsem si ale v myčce všiml, že do auta kolem čelního skla teče - viz obrázek.

 

post-2983-0-96962900-1465475071_thumb.jp

 

Auto je teď v servisu a dnes nebo zítra ho budu vyzvedávat.

 

Jaký mi doporučíte postup?

 

Mám nechat výměnu skla udělat z pojistky? Nebo trvat na výměně v rámci reklamace předchozí opravy?

Servis tvrdí, že pokud by to byla oprava chybného nalepení, tak jen sklo odlepí a znovu přilepí - to si myslím, že je neuvěřitelná kravina! Jak někde v devadesátých letech na vrakovišti.

Půjčili mi auto. Ale prý za to budu platit. Jde o částku do 600 Kč denně, ale klidně by mi to za tu zpackanou opravu mohli dát grátis.

Je mi jasné, že už to sklo nebude nikdy jako z výroby, ale snad je možné to v servisu opravit tak, aby to drželo a neteklo, ne?

 

Dálniční známku si po druhém odlepení asi nechám vyměnit, to je za kilo, ale co s parkovací kartou? Vzhledem k tomu, že jsem se odstěhoval, tak už mi jí na úřadě nevymění a přitom jsem jí ještě 3/4 roku mohl klidně využívat.

 

Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Ještě někomu se zdá přední sklo příliš měkké? Já mám auto 2 roky, od kamínků pomláceno tak odhadem jako jiné moje 6 leté auto.  A HLAVNĚ TEĎ MI ZAČÍNAJÍ STĚRAČE DĚLAT ŠKRÁBANCE NA SKLE! Pokoušel jsem se to nafotit, ale moc to nejde. Sklo i stěrače udržuji v čistotě. Pod každým stěračem zhruba uprostřed je po celých osách vždy jeden větší škrábanec a jinak spousta menších.... Děje se to někomu taky? Dá se to reklamovat?

Editováno: , autor: Michaltvr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
  • o 1 měsíc později...

Pripojím sa so svojou skúsenosťou. Za rok aj 3 mesiace mám už 3-tie. 1x menené v autorizáku a 1x v autoskle. Rozbité od kamienkov na diaľnici.

 

V kľude sa pripojím k tomu, že tie sklá môžu byť mäkšie (a nie len sklá, aj lak...). Pýtal som sa na to pri druhej výmene v autoskle a chlapík vraví, že to môže byť kombinácia viacero faktorov (čo výrobca to iná hrúbka aj akosť....samozrejme cena, niektoré sklá sú tenšie teraz aj akustické) a v neposlednom rade to robí aj jeho sklon, tým pádom nech dopadne kamienok pod akým koľvek uhlom, tak sklo nedokáže rozložiť energiu nárazu a po každom ostane ďubka.

 

Toto posledné mám od iného výrobcu, má inú obrubu. Konzola na pripevnenie kamery, senzoru a zrkadla sa dodávala priamo na novom skle, len sa prehodili komponenty...žiadne tesnenie k tomu nebolo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...
před 8 hodinami, petr.podzimek napsal:

Ahoj,

máte někdo zkušenosti s akustickými skly u S3?

Je to opravdu tak znát?

A jelikož se asi jedná o poměrně drahá okna, zajímaly by i jestli je okno z odolnějšího skla oproti obyčejným sklům (S3, O3)?

 

Díky.

Ahoj.
Ja mám S3 s akustickými prednými oknami. Dnes je to druhý deň čo ho mám, včera som ho prevzal, takže nejaké dlhodobé skúsenosti nemám.
Ale včera som dal cca 230km z toho časť aj po diaľnici. Z čelného skla ani bočných okien som hluk nepočul, skôr tak ako vrafí ferda25, ten hluk ide z podlahy a podvozka. Tak pokiaľ viem pomôže len odhlučnenie podbehov a interiéru.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nemám akustická boční skla,ale slyším spíš svist v horní části oken dveří prostě asi mezi karosérii a dveřmi a to řidiče i spolujezdce.To by určitě akustická skla taky neřešila.Jen nevím,jestli to mám řešit já.Vždycky mám pocit,že okno není dovřené a bohužel je.Ozývá se to už od nízké rychlosti .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

Vymena celneho skla cca 550 €/1 den roboty.

Demontovat listu pod stieracmi a "vykrojit" poskodene sklo, z vnutra demontovat radar, senzor a tapacirung.

Skodovka umoznuje jazdit s vozidlom 2 hod. po vymene, avsak lepidlo este nie je zaschnute, iba zatuhnute. Ak nechce uzivatel riesit reklamaciu po prvom dazdi nech necha cez noc auto v teple a lepidlo vytvrdne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...