Přejít na obsah

Čelní sklo


compu

Doporučené příspěvky

8 hours ago, deto said:

V CZ sa celne skla poistuju zvlast vramci havarijka.

Havarijka maju obycajne viacero "paketov", ktore si mozes alebo nemusis zahrnut do poistenia.

 

Aj u nás sú rôzne pakety, keď mám mám napr. krytie aj na vandalizmus, krádež, vyšši moc, ale ešte som sa nestretol s tým, že by súčasť auta (čelné sklo) nebola zahrnutá do poistenia auta. Samozrejme bez vinníka treba zaplatiť spoluúčasť, ale havarijné poistenie bez poistenia čelného skla, je ako zdravotné poistenie ktoré nekryje náklady u obvodného lekára. To už aby si človek uzatváral poistenie na každú súčiastky zvlášť...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Žiaľ, niekedy je lepšie ísť cez svoju vlastnú HP, aj keď vinníka poznáš, hlavne ak nemáš čas sa naťahovať s poisťovňou vinníka. Ja osobne mám jeden prípad s čelným sklom, kedy je vinník jasný, ale do dnes nemám zaplatenú spoluúčasť (166 €) od poisťovne vinníka.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

23 hours ago, ČudlR said:

A kdyz mas vinika tak prece nepotrebuje z tvoji strany zadny pojisteni uplatnovat 😂

Tohle u celniho skla neplati. Zadna pojistovna v Cesku neuznava proplaceni celniho skla z povinneho ruceni a nutno rict, ze opravnene. Temer vsechny pripady byly stejne podvody. Kdyz si predstavim, ze za mnou nekdo prijde s tim, ze jsem mu kaminkem z meho auta rozbil celni sklo, tak ho stejne poslu do prdele. Jednak se to temer neda dokazat a za druhe je to spis nezavinena shoda nahod nez neco, za co bys mel rucit.

Vyhoda extra pojisteni celniho skla u havarijka je, ze skodna udelost nema vliv na malus.

 

Editováno: , autor: 5icz
  • Pozitivní 1
  • Negativní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Taky jsem včera "vyhrál" na dálnici hvězdičku od kamínku, spoléhal jsem na kameru, že si dodatečně přečtu SPZ , ale je to nečitelné - kamera Mio Vue 795, záznam Full HD. Pojištěné to mám, tak to budu řešit, upřednostnil bych zalepení.

 

Byl jsem se zeptat v servisu a vyhřívané sklo se nelepí, jelikož je vícevrstvé takže pouze výměna.

Editováno: , autor: Mira96
doplnění info
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

20231018_112532.thumb.jpg.02adc1d46e46c1fa5c1899554f8eb70c.jpg20231018_112558.thumb.jpg.dbd452171af56fbd495b6dc879369054.jpg

Toto poškození čelního skla (cca 1,5 cm) v místě před spolujezdcem (z pohledu zevnitř cca 10 cm nahoře od palubní desky) bylo vyhodnoceno jako opravitelné - scelením. Prý i když je vyhřívané, tak to i tak lze a jak poškození, tak oprava by neměla mít vliv na výhřev. Řešeno jako pojistná událost - raději, neboť pokud scelení nedopadne dobře - občas se to prý stává tak to lze změnit na výměnu čelního skla. Což je už poněkud dražší (dle servisního technika je odhad výměny v mém případě komplet sklo, materiál, práce a následná kalibrace někde na částce 20- 25 tisíc Kč). V autorizáku scelení nedělají, pouze výměny. Sám technik mi také doporučil nejprve opravu - a mě se výměna (zatím) také nechce provádět. Přece jen to chce opravdu precizní práci.

viz článek o výměně čelního skla u S III

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mal som niečo podobné, riešil som to tiež opravou, nie výmenou. Cena opravy bola nejakých 30 eur aksna dobre pamätám. Dôležité je, aby si dané miesto ideálne vyčistil od prachu kým nebude opravené prelepil, aby do neho nešla ďalšia špina. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevím jak teď, ale u jednoho z firemních aut jsem měl ve složce s návodem a dalšíma papírama taky samolepku na rychlé přelepení. Právě proto, aby se do toho nedostal bordel.

 

Co se týče výměny, měl jsem špatnou zkušenost ještě u Roomsteru, kde došlo k poškození karoserie a začalo to nad sklem korodovat. Takže bych výměnu co nejvíc oddaloval. Loni mně ale měnili sklo na Octavii přímo před barákem. Odstranění skla i lepicí hmoty dělal chlap strunou tak, že jsem si nedokázal představit, jak při takovém postupu může někdo poškodit lak.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak já to vezmu z druhé strany. Osobně už bych si okno nikdy zcelovat nenechal. Po půl roce se začalo objevovat místo opravy jako flek pryskyřice nebo čim to lepili. Okno je za cca 12500 k tomu materiál a práce, takže 20000 to musí s přehledem pokrýt(kamera se kalibrovat nemusí, pakliže někdo nezapne zapalování při odpojené kameře). Vyhřívání je řešený pokovením skla a nebyl si úplně jistej, že to bude fungovat všechno na 100%. Auto to je za nemalý peníze, havarijko stojí taky prachy, tak nevidím důvod, proč bych si měl nechat sklo něčím lepit. Takovýchto oken jsme měnili mraky a nikdy jsme problém neměli. Musíš mít ale v servisu lidi, kteří vědí co dělají a jak to dělat.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 19. 10. 2023 na 6:42, Hejo napsal:

hodilo by sa foto potom po oprave, ak sa teda rozhodneš pre opravu 

Jestli se mi špatně fotila prasklina, tak potom po opravě scelením to šlo vyfotit ještě hůř. Každopádně to nejvíce viditelné je teď o velikosti cca 1,5 mm x 1,5 mm. Z určitého úhlu (ale musí to být celkem zblízka) je vidět i prasklé sklo. Tedy to co zbylo bych teď přirovnal k drobným poškozením čelního skla, které asi máme všichni - aniž by se čelní sklo muselo opravovat a měnit. A pro info, oprava byla účtována pojišťovně ve výši 1815,- Kč.

sc.thumb.jpg.b64dab703b30fedaa6b43f0d71202dc7.jpg

 

Editováno: , autor: stanmar
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...