Přejít na obsah

Možnosti kódování u OIII


Pawouk

Doporučené příspěvky

Klud veď som písal že sa pozriem ešte raz :D a mali ste pravdu tam je fakt žiarovka vôbec som o nej nevedel svieti ajtak úplne slavo vôbec ju nevidno neviem načo tam vôbec je keď tam svieti led pásik denne a parkovacie :D :) v každom prípade dik asi sa začnem viac pozerať do manuálu ako len nadávať :D :) ešte jedna otázka ak mám Xenón natáčanie hore mi píše na riadiacej jednotke AFS cez VCDS sú tie svetlá s AFS ? čo som čítal tak by sa mali pri väčšej rýchlosti podvihnúť trošku vyššie nad 90 km/h a v meste na 50 km/h zasa klesnúť nižšie pod... nezdá sa mi že by sa zodvihli akurát viem že ich natáča do zákrut. V VCDS 55-Reg.sklonu svetel je v adaptáciach adaptívne svetla - Zakázane je to to alebo je to k tej kamere na diaľkové svetlá ? :) Ale ak mi hneď poviete že nie tvoje auto určite nemá túto funkciu tak to bude rýchlejšie :D a ak áno neviete Bezpečnostný kód k 55-Reg sklonu svetel ?  

Octavia 3 rv. 2014 Greenline 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nemá někdo podrobnější návod ohledně VCDS nebo spíš možná  návod ohledně adaptace světel? Zájímá mě to všeobecně,než jenom jak cvičená opice "změň to a to,bude dělat tohle". Jde mi o strukturu kodování. Kdy nevím která sekce má větší prioritu. Je A,B,C,D,atd. A co se bude dít pokud např. u blinkrů budu ovlivňovat denní svícení a v denním svícení blinkry a půjde to protichůdně.Co má před čím přednost.

A vysvětlení funkcí při nastavení světel z tabulky.Jde o to že nevim co dělají určité funkce a z jejich názvu to moc jasné není.Třeba Parklicht links(beidseitiges Parklicht aktiviert li & re) a jiné.

Nevim zda sem mohu dát tabulku z netu vzhledem k vlastnictví popřípadě ať admin smaže.Pokud někdo ví a může doplnit tabulku a vysvětlení budu rád.

0UurMMa.thumb.png.4953ac3003805ad6f31ab10f19ab9f41.png

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím, mám jeden zádrhel. Nedávno jsem si nechal kodovat protočení budíku, ESC, prodloužení intervalu ostřiku a sklopení zrcátka při zpátečce. Všiml jsem si, že při rozjetí auta a jízdy, by se mělo samovolně zamčít auto ale nic se neděje. Předtím to šlo. Může to být následek nějaké chyby při kódování nebo ne, abych to u dotyčného řešil... Děkuji. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Může být, stačí se podívat do infotainmentu auta do nastavení, kde si tuto funkci můžeš zapnout i sám. Pokud zapnutá je a nefunguje, pravděpodobně je to příčinou kódování - něco se nenahrálo napoprvé správně. V takovém případě se pak obrať na to toho, kdo ti auto kódoval.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za info. Nevíte někdo kde by mohl být problém chtěl  jsem si aktivovat XDS dle postupu Aktivace XDS – jednotka ABS, Byte 23, bit 1

Problém je, že na Byte 23 není žádná možnost zaškrtnout bit 1. Kabel mám čerstvě a teprve se s tím učím, kde by mohla být chyba? 

xds.png

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Čau pánové, potřeboval bych poradit s dvěma věcmi:

  • Nejde mi změnit logo v barevném Maxidotu, píše mi, že je hodnota mimo rozsah, nějaké tipy?
  • Chtěl bych nastavit při zapnutí dálkových světel aby svítili i přední mlhovky, máte někdo nápad?

Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Haloo. Je tu niekto prípadne neviete o niekom, kto by mi uviedol do pôvodného stavu firmware infotainmentu a asi i central electronics (body control module). Asi to bude musieť ísť cez re-flash.

Menil som to s Caristom a od nejakej doby mi zmizli nejaké položky v menu. Neviem presne čo, ale z princípu ma to poriadne serie. Minimálne mi chýba nastavenie sklápania zrkadiel pri zamknutí a aj ich blikanie .. Predpokladám že to tam pôvodne bolo, pretože keď to bolo nové, tak som sa hral s nastavením.

Je to Octavia III r.v. 2014, podrobnosti samozrejme dodám. Nieje to urgentné, ale chcem to dať do poriadku. Cez Caristu to meniť ide, len chýba menu v infotainmente...

Taký soft (Carista) čo nieje schopný spraviť backup a restore (na užívateľovú voľbu) a pritom to poserie je fakt nanič.

Pohybujem sa tak v oblasti Vsetín, Zlín, prípadne Brno, Třebíč.

Ďakujem

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Můj poznatek ohledně kódování XDS.   Aktivace XDS – jednotka ABS, Byte 23, bit 1.  Pro lidi kteří se s tím učí jako já. Tak změnit byt 23 na F2 binary 11110010 

Co však nechápu je, že stále v přizpůsobení nemám možnost změny citlivost XDS Extended_electronic_differential_lock, -weak, medium,  Strong 

Našel jsem tam pouze toto MAS00194-set_of_parameters_not_valid_and_fault_at_last_change kde  jsou možnosti změny citlivosti, ale nejde to změnit, píše vyžadován bezpečností přístup. I když zadám přístupový kod 15081 který to přijme, stejně nejde položka změnit a stále to píše to samé.

Ani nevím jestli to patří k XDS. 

Nejsem si tedy jistej zda tím kódováním je opravdu XDS aktivní.

 

Editováno: , autor: marsiano
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 16 hodinami, Koty napsal:

Čau pánové, potřeboval bych poradit s dvěma věcmi:

  • Nejde mi změnit logo v barevném Maxidotu, píše mi, že je hodnota mimo rozsah, nějaké tipy?
  • Chtěl bych nastavit při zapnutí dálkových světel aby svítili i přední mlhovky, máte někdo nápad?

Díky

 

logo změníš ručním přepsáním .....v 5F kodovani byt 18  přepíšeš v horním políčku např z 00 standart na 01 vRS, nebo 02 scout, 03 l&k, 04 green line 

mlhovky nastavíš takto centrální elektrika, adaptace .... 
leuchte 12nl lb40 lichtfunktion c12 na left high beam
leuchte 12nl lb40 dimming  cd12 na 100
leuchte 12nl lb40 dimming direction cd 12 na maximize 
leuchte 13nl rb3 lichtfunktion c13 na right high beam
leuchte 13nl rb3 dimming cd 13 na 100
leuchte 13nl rb3 dimming direction cd 13 na max

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím pánové,

na níže položenou otázku se mi nepodařilo najít odpověď. Jestli jsem ji přehlédl, tak se omlouvám.

Mám ještě auto v záruce + prodlouženou záruku. Jak je to s dokódováním a zárukou? Neztratím jí? Vím, že se to hodně řeší skrze banality, ale přece jen jde o zásah do ŘJ a to už taková banalita není.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...