Přejít na obsah

Možnosti kódování u OIII


Pawouk

Doporučené příspěvky

Aha, promiň, moje chyba, spletl jsme si téma a nevšiml, že je o OIII.

Tedy u OIII před i po FL by toto mělo fungovat z výroby. Zkus udělat kalibraci (stáhnout okna dolů, povolit a zase stisknout ovladač oken a podržet v stisknuté poloze s otevřeným oknem, to samé po zavření):

Kódovat by se nemělo nic.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to ti uz neviem povedat, to je uz aj 2-3 tyzdne dozadu co som sa pokusal... skor potrebujem niekoho, kto urobil zmenu a je to citit... jednoducho chcem aby sa wvetla pustili v cca case  kedy by eom to aj ja tak vyhodnotil, lebo mat nastavene auto rezim na to aby som to cez den prepinal na vypnute, kvoli tomu ze svietim zbytocne... to mozem rovno rucne pustat ked je tma

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vzhledem k tomu, že nejsi schopný napsat, co jsi měnil, tak se nediv. Ve VCDS se toho dá nastavit více, záleží co přesně chceš. Tedy:

Citovat

1. Select 09 (Central Electronics)
2. coding -> function 07
3. Select RLS - 1 - 8K0 955 xxx
4. Byte 1 = light sensor correction value
5. Byte 2 = rain sensor correction value

Value range respectively: 0 to 64.
Default: 56
Recommended: 0A = 10%

nebo

Citovat

09-Cent. Elec. the drop down to 2 -- RLFS -> long coding helper -> byte 0 and 1

rls3-png.569

rls2-png.568

nebo pak v adaptacích

Citovat

hreashold value appears to be defined in a couple of adaptation channels in the BCM. For example, if the car is fitted with the high-end 5Q0 937 series BCM, the actual turn-on/turn-off threashold values can be accessed at the following channels:

image.thumb.png.69c4cefaa05186b92d6ff8fdc54a9870.png

For the benefit of those that aren't familiar with the term "lx", it refers to the SI unit LUX which is a measurement of quantity of light falling onto a meter-square (those in USA might be more familiar with the term candela). Channel (1) in the table establishes the turn-on threashold (I used to use 500 lx as a nominal measurement for twilight in another incarnation) and channel (2) the turn-off threashold. So I suspect that "early", or "late" is relative to the 1st (or both) of these settings - I think.

Nemám ověřeno, takže musíš zkoušet, také né všechno musí být u tvé verze jednotky dostupné.

 

https://www.stemei.de/pages/coding/audi-q3-8u/regensensor-und-lichtsensor-anpassen.php

https://forums.ross-tech.com/index.php?threads/5144/

https://www.a5oc.com/threads/vag-com-auto-light-sensor-adjustment.12599/

https://www.myturbodiesel.com/threads/how-to-adjust-the-rain-light-sensor-auto-wiper-speed-and-headlight-sensitivity-vw.6786/

Editováno: , autor: Martab
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ved nema zmysel pisat, co nefungovalo... bolo to v adaptaciach, hladal som light senzor alebo v nemcine a co som uznal za vhodne, skusil som - prah lx znizit ale stale to nebolo ono resp. mal som pocit, ze to ziadnu zmenu nerobi a sprava sa to ako pred zmenou... cize vsetko som vratil na povodne hodnoty

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, snažil jsem se projít celé téma ale nikde jsem nenašel návod.


Chtěl bych u O3 2013 vypnout hlídání prasklých žárovek (výměna za LED) - u H15, H7, blinků i zpátečkových světel. Může mi prosím Vás někdo šikovný poradit které položky a kde bych měl přepnout? Děkuju mockrát

Editováno: , autor: Jurry
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, prosím o radu. Mám OIII 2013 Columbus. HW 40, SW 0411. Před několika dny jsem si pomocí VCDS dokódódoval některé funkce dle návodů zde a na briskoda. Konkrétně zadní světla u denního svícení, mlhovky při světelné houkačce, zobrazení stavu ventilátoru v režimu AUTO, zobrazení paliva k dočerpání, a z jednotky 5F automatický letní čas, odstranění pásma FM a značky v mapě Columbusu. Potom i ale z nabídky zmizela navigace s tím, že funkce není dostupná. Dále patrně i hlasové ovládání. Obnovil jsem původní hodnoty ze zálohy, ale navigace stále nefunguje. Fyzicky jsem nic neměnil, všechen HW je původní.

Nevím, jestli se to dá nějak vyresetovat, nebo musím navštívit někoho zkušenějšího (Ferda25 apod.) nebo servis škoda. 

Šel jsem přesně podle návodů a všechny změny fungovaly, tedy kromě značek (ty už jsem vyzkoušet nemohl) a zaparkování stěrače po vypnutí motoru. Co jsem hledat na internetu, tak se zřídka vyskytl podobný problém, že zmizela nějaká nabídka, ale téma nemělo příliš odpovědí, nebylo to na hlavních fórech.

 

SW jsem si aktualizoval před 2 roky sám (původně 0101, ze servisu pak 0202, nyní 0411) spolu s vypnutím start-stop - bez jakýchkoliv problémů.

 

Díky za každou radu.

Editováno: , autor: inzinyr
doplnění údajů
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...