Přejít na obsah

1,2 TSI DSG - vůle v diferenciálu


Doporučené příspěvky

Zdravím, 

 

nejdříve se omluvím, pokud jsem založil již existující téma, ale já ho nenašel .-)

 

mám 1,2 TSI 77 kW  DSG   340.000 km   auto šlape jak má  vše v pohodě. Jediný problém mám s DSG. Mám vlastně dva problémy. 

 

1. vím že auto má najeto hodně. Na 5 někdy 6a7 stupni  pokud je auto studené nebo má za sebou jízdu menší jak 20 km se projevuje pocukávání v tahu - hlavně na 5 stupni. Závada se projevila po výměně spojek a nikdo si s tím neví rady, ani 3 technici přímo ze škodovky, kteří se nevěřícně na auto po 14 dnech v servisu přijeli osobně podívat :-)

 

2. a to mne nyní trápí nejvíce jsou zvuky vyluzující z diferenciálu. Vím již, že je tu vůle - prostě to při nízké rychlosti ubrání a přidání cvaká. Moje otázka: dá se na této převodovce diferenciál vymezovat ( tak jako na starších autech) dá se s tím něco dělat, nebo je možnost výměna za jiný (nový) popřípadě jiné možnosti opravy? 

 

díky.

Editováno: , autor: jelen33
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, s tvojim problémom ti nedokážem poradiť, lebo nemám ani tretinu tvojich kilometrov, ale skôr ma zaujíma, že aký mesiac/rok výroby máš, či si menil niekedy olej v DSG (ŠA to nepredpisuje) a hlavne by som ťa chcel poprosiť, či by si mohol tvoj problém, resp. zvuky diferenciálu nahrať? 
A ešte niečo, len tak pre zaujímavosť. Koľko ťa stála výmena spojok? Je nás tu pár s identickou motorizáciou, ale tvoje kilometre tu s týmto motorom podľa mňa nemá nikto, a to obzvlášť nie s DSG, tak by si sa mohol podeliť aj o ďalšie skúsenosti aby sme vedeli, že čo nás čaká o pár rokov. Myslím si, že nie som jediný, koho to zaujíma. Predpokladám, že auto buď taxík, alebo služobné auto. aj keď budem počítať že máš jeden z prvých kusov, tvoj nájazd je stále nejakých 57 tisíc km, čo je slušná porcia už aj pre naftový motor. Tipujem, že jazdíš na LPG...

Editováno: , autor: e1.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...