Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Přehodil bych svíčku , jestli se závada přestěhuje, pokud ne potom vstřik. Na diagnostice udělat kontrolu výpadku zapalování na jednotlivých válcích.

• o 2 roky později...
Vloženo (editace)

Ahoj,

neporadil by mi někdo s cukáním motoru jedná se o automobil Škoda Octavia II 1.2tsi CBZB 2010. Najeto 170 tis. Auto po zahřátí při překročení určitých otáček „cuká“. Typicky 2x kolem 1800 a pak kolem 2300 pod větší akcelerací. Chybový kód na je P0299 - plnicí tlak z turbodmychadla je příliš nízký. Občas spadne do nouzáku chyba EPC. Je možné, že se bude jednat o vadné turbo případně regulaci ve svodu, ale rád bych si toto potvrdil. Na automobilu je nová cívka, svíčky, kabely ke svíčkám, filtry, olej, regulace turba a lambda před katalyzátorem a PCV ventil. Dokáže mi někdo poradit jak co nejjednodušeji zjistit, kde je závada mám diagnostiku VCDS. Historicky bylo auto i vykuňeno proto výměna kabelů apod., aktuálně mám za to, že všechny jednoduché příčiny by mohli být vyřešeny, ale nejsem expert. Po každém zásahu viz výše se jízdní vlastnosti zlepšily až na ono cukání, které má spíše zhoršující se tendenci.

Předem moc díky!

Editováno: , autor: Bradok
Vloženo

Problém vyřešen, i když byly svíčky a kabely i cívka nové tak jedna ze svíček na 4. válci měla zanesenou elektrodu. Vyčištěno a dán nový kabel poté vše ok. Celkem jsme si oddychnul. Probém byl patrně způsoben tím, že jsem jedno kolo jel na špatný olej resp s jinou normou, někde tady jsem viděl diskuzy a skutečně v manuálu mají tyto motory dva typy norem viz.: 

Skutečně uživatel Jandysss  měl pravdu i když všichni ostatní tvrdí opak. Oveřeno v příruččce. Nutno dávat olej s normou 507.00/504.00

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...