Přejít na obsah

Zadní svítilna


signoflife

Doporučené příspěvky

Ahoj, někdo mi vytunil na parkovišti zadní pravou svítilnu tupým předmětem a z časti krytu vyrobil puzzle. Jinak světlo svítí. Tak jsem nechal v autorizáku světlo vyměnit (5300 i s prací) a na rozbitém světle jsem se rozhodl provést reverzní inženýring. Nejsem však moc úspěšný, Zatím jsem jen sundal zbytky krytu a dál to nejde. Přijde mi, že i vnitřek je do obálky lampy vlepený. Nemůžete  se mi prosím někdo podívat do Etky, jestli tam není rozkreslená svítilna po dílech a hodit to sem? Díky.

post-87926-0-42580200-1466192839_thumb.j

post-87926-0-23559200-1466192848_thumb.j

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

Díky za info. Už jsem to také rozebral na díly a je to vše nalepeno, vyjma těch plastových krytek před žárovkou. V podstatě už to dohromady dát nejde. Docela by mě ale zajímal cenový rozdíl lampy s těmi "krystalickými krytkami" oproti verzi bez krytek. Rozdíl totiž zřejmě je jen v těch 2 plastových dílech na jednom šroubku. Doplnit tedy světlo o 2 plasty ala chrom a říkat tomu "top varianta" je tak trochu, podle mne, balamucení zákazníka.

Uměli byste někdo zjistit číslo dílu - vnitřní pravé zadní světlo combi v anglické variantě s mlhovkou? Předem díky.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
  • o 4 měsíce později...
  • o 2 týdny později...

Montáž celkem ok, v kufru je jeden šroubek pod osvětlením kufru a 2 šroubky pod krytkou na kraji. Jde se tam trochu blbě, doporučuji magnetický šroubovák, podařilo se mi jeden šroubek ztratit za tapecírung. Naštěstí je to běžný metrický šroub. Zapojeno světlo není, musí se natahat kabel. 2 možnosti, buď trochu/dost (podle toho, jaký je kdo fajnšmekr na auta)  "nesystémově" od levého světla nebo do ŘJ a správně nakódovat. Přiznám se, že tahat kabel přes celé auto se mi nechtělo, nemám na to ani čas, ani náladu. A navíc, zadní mlhovka má nakódovánu jen jednu funkci, není to žádná kombinace brzda/koncové/směrovka apod, kde by na tom záležela správná funkce, takže jsem zvolil jednodušší variatu. ŘJ neprotestuje a zvenku je to jedno.

Editováno: , autor: signoflife
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...
  • o 1 měsíc později...

Ve vnějších světlech není rozdíl, vyjma těch krytek před žárovkami a jinou grafikou pod červeným plastem. Vnitřní světla totéž + chybí led proužek a led modul. A předpokládám, že bude chybět i přívod na obrysovky do dveří od kufru. Jinak se nic kódovat nemusí, obrysovky na dveřích jsou na stejném drátu, jako obrysovky krajní, vnitřní a vnější obrysovka je z pohledu elektriky jedno světlo. Stačilo by tedy doplnit drát obrysovky z krajního světla do vnitřního, a doplnit pin do konektoru vnitřního světla.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Já jsem měl v excelu všechna čísla svítilen a psal si k nim poznámky. Ten excel nemohu najít. Ale našel jsem email s jedním známým ze škodovky, kde z toho excelu odvozuji nějaké výsledky. Třeba ti to ještě pomůže.

 

To: Hanzlicek, David (BM) <David.Hanzlicek@skoda-auto.cz>
Subject: RE: Číslo dílu - mlhovka + koncové světlo, pravá

Dobrý den,
na C je mlhovka anglická, ale není tam koncové světlo, je to ta nižší varianta. Mě vylučovací metodou vyšlo E. Podle VIN mi v servisu zjistili, že mám "D", C a B jsou PR  -SK a to "C" se nehodilo, vyloučil jsem tedy i B a A a bez písmena jsem vyloučil podle roku výroby do 5.10.15, stejně jako F a G, které jsou od 30.5.16
Zbylo D a E, obojí je PR SP, D pro pravostranný, E pro levostranný.
Takže mě vyšlo 308E
Děkuji za pomoc, je to náročné.... :-))

 

Jinak v Česku to určitě koupíš na worldparts.cz.

P.S. Je zajímavé, že ani ve Škodovce se nenašel nikdo, kdo by to byl schopen vysypat z rukávu.

Editováno: , autor: signoflife
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Já myslím, že je to už od 5.10.15. Podle mne ty úplně prvé svítily bídně, ale moje MR2016 již svítí dobře. Vybavuji si, že když se začaly Supy objevovat na silnici, svítící proužek na kufru nebyl skoro vidět. Hlavně u kombi.

Editováno: , autor: signoflife
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...