Přejít na obsah

Světla z monte carla vs. světla s čočkou


FrantisekM

Doporučené příspěvky

Ahoj klubáci,

 

předem se omlouvám, že zakládám nové téma, ale odpověď na mojí otázku jsem nikde nenašel. Mám fábii 2 facelift (teda moje mamka) a tento víkend jsem vyměnil stávající světla (potkávací čočka H7, dálka H7) za světla z monte carla (H7, dálka clonka). Vše skoro funguje, jen jsem zjistil, že při vypnutých světlech nejde světelná houkačka, protože výstup co ovládal dálkové světlo teď ovládá clonku. Už jsem našel příčinu a to, že pro světelnou houkačku je přidané relé, které pouští i "potkávací". A teď k mojí otázce. Ty co mají také vyměněné světla za monte carlo, jak máte vyřešenou světelnou houkačku? Dodělávali jste relé, nebo to máte řešené jinak, nebo máte světelnou houkačku nefunkční? Dodělat relé=sundat palubku

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Stačí do každýho světla doplnit tohle: http://www.ges.cz/cz/dioda-diotec-p600d-GES04900394.html

Pak už bude záležet jen na tom, jestli výstup pro světelnou houkačku utáhne vlákna žárovek. Zapojuje se to mezi přívod ke clonce (od dálkovejch světel) a přívod k žárovce potkávačky - proužek na pouzdře diody patří směrem k potkávačce, jinak to nebude fungovat. Jinak to relé jde doplnit i do motorovýho prostoru, upevní se do blízkosti pojistkovýho boxu u baterky.

Editováno: , autor: Ekkar_z_Bastlírny
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 roky později...

Ahoj všem, pročítám, hledám, ale nedaří se.... po výměně světel H7 H7 za MC mi svítí chyba na palubovce..prasklá žárovka, řešil někdo? Vypnutí diagnostikou nebo nějaký zásah do elektriky u světla?

Díky za nějakou radu

Editováno: , autor: kada31
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...